szerző:
MTI

Londonban három hónap alatt több mint félmillió nézője volt a „sajttévének”, amely a valóságshow-khoz hasonlóan, élőben közvetíti megállás nélkül egy sajt érését.

© sxc.hu
 Idegnyugtatónak is jól alkalmazható, nem túl mozgalmas, ám igen sokáig - egy teljes éven át - tartó műsort webkamerával sugározza egy angol sajtgyár a világhálóra.

A nézők január eleje óta figyelhetik izgatottan a nem túl sodró cselekményt, melynek igazi akcióhőse nem is a sajt, hanem a penész. Ez hatalmasodik el egyre jobban a sajton.

A műsor élvezetét csak erősíti, hogy a közvetítést nem törik meg idegesítő reklámszünetek, így a sajtnézők nem zökkennek ki a cselekményből, amelyben egyszer majd nagy fordulatra is lehet számítani: megfordul
a sajt. Na nem magától, vagy a penésztől, hanem avatott kezek által, hogy a túloldalát is bámulhassa ország-világ. A már mostanra is világsztár sajtot a tervek szerint az év végén elárverezi a gyártó, a bevételt jótékony célra szánja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Gasztro

Konyhalesen az Articsókánál

Hoffmann Oszkár, az Articsóka étterem séfje megosztotta velünk a kagylóból készült étel elkészítésí receptjét.