szerző:
MTI

A pizzahívők és fagyiimádók közös kedvence lehet a konopizza, ami nem más, mint a tölcséres pizza. Az ötlet pofonegyszerű, de nagyon eredeti. Végy egy kúp alakú tésztát és töltsd meg mindazokkal a finomságokkal, amivel pizzát szokták!

Honnan máshonnan indult volna a kezdeményezés, mint a pizza hazájából, Olaszországból. Az elősütött tésztát csak fel kell melegíteni és beletenni mindazt a jót, amit a világ egyik leghíresebb tésztaételére szoktak, azaz sajtot, ananászt, paradicsomot, zöldségeket, húsféléket, tenger gyümölcseit, olajbogyót és szószokat.

Bár először furcsának hat az Amerikában és Németországban feltűnt tölcséres pizza, valójában nagyon hasonlít a megtöltött pitákra, gyrosokra, tekercsekre. A gyorséttermi (fast food) valamint a fogd és vidd (take away) illetve a "bárhol fogyasztható" ételek népszerűek az újdonságra fogékonyak a vevők körében. Így várhatóan kedvelt étke lesz a fiataloknak, a turisáknak, azoknak, akik  időhiányban szenvednek, és azoknak is, akik  nem félnek különösebben a kalóriáktól.

hvg.hu Gasztro

Böllérnaptól a fakanál forgatásig

Legyen az pálinkafesztivál, sólet expressz, díszmagyarba öltözött étteremajánló, túrófesztivál esetleg fakanálforgató főzőverseny, a lényeg, hogy mindegyiknek a fő mogzatórugója a gasztronómia. A következőkben tartalmas programokat ajánlunk korhatár nélkül nem csak gasztróguruknak.

MTI Gasztro

Sajtparádé és pincérverseny

Száz nemes sajt közül válogathatnak a vendégek az egyik belvárosi ötcsillagos szállodában. A most zajló francia kulináris és kulturális programoknak keretében a sajtparádé mellett jótékony célú pincérversenyen mérik össze tudásúkat a legjobbak.

Gőgh Csilla Gasztro

Ízek, amelyekért érdemes meghalni

Már vártuk. Máshonnan nem is indulhatna el a legújabb antitrend őrület, mint az egészségmániás Amerikából. Állítólag államok szerte egyre többen követik az arizonai Tempe város Heart Attack - Szívroham - grilljének a filozófiáját: „ Ízek, amelyekért érdemes meghalni.”

hvg.hu Gasztro

A kék színt egészségesnek gondolják a fogyasztók

Egy neves színszakértő bevonásával végzett felmérés azt derítette ki, hogy az egészségtudatos európaiak a kék csomagolású élelmiszereket választják - függetlenül attól, mi van a csomagolásban.

MTI Gasztro

Paprikás csirke az égben

Őrült ötletek kivitelezésének csak a képzelet szab határt. Egy éve Túróczi Gábor a Lucullus Baráti Társaság alelnöke az Északi-sarkon paprikás csirkét főzött, most ennek megünneplésére készül: április 22-én vasárnap újra elkészítik az ételt, ám most 50 méter magasan.

Gasztro

Az osztrákok kampányt kezdenek a bécsi szeletért

A bécsi vendéglátásban és szállodaiparban várható változásokról beszéltek azok a szakemberek, akik az április 15-18. között megrendezett szakkiállítás, az Alles für den Gast egyik konferenciájának előadói voltak.