szerző:
hvg.hu

Megjelent a világszerte mértékadó Michelin kalauz legújabb kiadványa, a Main Cities of Europe 2008.

Az idei európai étterem és szálloda ajánlóban 20 ország 41 városának 1544 szállodája és 1462 étterme szerepel. Michelin csillagot 292 vendéglátóhely érdemelt ki: 12 három, 49 kettő és 231 egy csillagos. Mint már hírül adtuk, a közép-kelet európai régió első csillaga a prágai Allegro étteremnek jutott.

Bib Gourmand jelöléssel – jó ételek, megfizethető áron – 157 éttermet ajánlanak, köztük két budapestit: Segal, Náncsi néni. A Náncsi néni vendéglő idáig már hét mosolygós Michelin buborékot gyűjtött be. A Segal fennállásának első évével  kiérdemelte az ajánlást.

hvg.hu Gasztro

A Város Bora és a Város Pálinkája

A budapesti Tavaszi Borfesztiválon kiállító borászok és a pálinkafőzdék termékei közül idén is kiválasztották három kategóriában a Város Borát és a Város Pálinkáját .

hvg.hu Gasztro

Tavaszi Borfesztivál

Az idén húsvétkor rendezik meg a budapesti Tavaszi Borfesztivált a Városháza Parkban. A fesztivál több mint évtizedes történetében először nem a hagyományos áprilisi időponban kerül sor az eseményre, amelyet 22-én 10 órakor Hagyó Miklós és Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettesek nyitnak meg.

hvg.hu Gasztro

Egyre kevesebb csoki nyuszit és sonkát veszünk?

Tavaly ilyenkor kevesebb fogyott a húsvéti sonkákból és csokoládéfigurákból, mint az azt megelőző években – derül ki a GfK Hungária ConsumerScan adataiból. 2007-ben a húsvéti szezontermékeknek több mint harmada a hipermarketekből került az ünnepi asztalra, emellett nőtt a diszkontok térhódítása.

hvg.hu Gasztro

Emmaus-járás

A Mecsekalji Borvidéken Mohács és Bóly között vezet a Fehérborút.

hvg.hu Gasztro

Sonkafesztivál Bábolnán

Néhány helyen ma is él még a szokás, hogy húsvétkor a sonkát és a bort a templomba viszik szenteltetni.