szerző:
hvg.hu

Mint már hírül adtuk, a Budapesti Pálinkafesztivál idei főszereplője, a szilva. A gyümölcsből készült párlatokat és ételeket a látogatók a fesztivál Szilváskertjében kóstolhatják meg, köztük az Év Szilvapálinkáját, amely kilenc párlat házasításából készült.

A Békési, a Gusto, a Gyulai Pálinka Manufaktúra, a 895 Hunnium, a Nobilis, a Prekop, a Rézangyal, a Villányi és a Zsindelyes főzdék közös összefogásának köszönhetően egy különleges prémium szilvapálinka blend született, nem titkoltan, hagyományteremtő céllal. Mostantól ugyanis minden évben készül Év Pálinkája, az adott esztendőben jegyzett, hazai gyümölcsből. A szakértő kóstolócsapat által kiválasztott legjobb párlatokból készült idei blend 1100 sorszámozott, 0,5 literes, palackba került, amely egyedi dizájnnal, díszdobozban vásárolható meg a fesztiválon. A Szilváskertben pedig nemcsak ez,hanem valamennyi kiállító szilvapálinkája megkóstolható, valamint néhány nemzetközi szilvapárlat is.

Péter Anna Gasztro

Mi kerülhet a jó pálinkába?

Volt guggolós és kerítésszaggató, mocskos fészerekben bádogbögrében kimért népbutító, igazi gyümölcsből lepárolt, titkos házi, vagy éppenséggel fekete címkés, fütyülős, pántlikás, originális. Mindegyiket pálinkának hívtuk.