szerző:
hvg.hu

Mint már hírül adtuk, a Budapesti Pálinkafesztivál idei főszereplője, a szilva. A gyümölcsből készült párlatokat és ételeket a látogatók a fesztivál Szilváskertjében kóstolhatják meg, köztük az Év Szilvapálinkáját, amely kilenc párlat házasításából készült.

A Békési, a Gusto, a Gyulai Pálinka Manufaktúra, a 895 Hunnium, a Nobilis, a Prekop, a Rézangyal, a Villányi és a Zsindelyes főzdék közös összefogásának köszönhetően egy különleges prémium szilvapálinka blend született, nem titkoltan, hagyományteremtő céllal. Mostantól ugyanis minden évben készül Év Pálinkája, az adott esztendőben jegyzett, hazai gyümölcsből. A szakértő kóstolócsapat által kiválasztott legjobb párlatokból készült idei blend 1100 sorszámozott, 0,5 literes, palackba került, amely egyedi dizájnnal, díszdobozban vásárolható meg a fesztiválon. A Szilváskertben pedig nemcsak ez,hanem valamennyi kiállító szilvapálinkája megkóstolható, valamint néhány nemzetközi szilvapárlat is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Péter Anna Gasztro

Mi kerülhet a jó pálinkába?

Volt guggolós és kerítésszaggató, mocskos fészerekben bádogbögrében kimért népbutító, igazi gyümölcsből lepárolt, titkos házi, vagy éppenséggel fekete címkés, fütyülős, pántlikás, originális. Mindegyiket pálinkának hívtuk.