Hétvégén kinyítnak a badacsonyi pincék

2012. február 17., péntek, 10:03
Szerző:


Címkék: ; ;

Február közepétől hétvégeken megnyílnak a Badacsony vidéki pincék kapui. A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében immáron ötödik alkalommal kerül sor a Borbarangolás rendezvénysorozatra.

Az egyesület 2007-ben fogott össze négy önkormányzattal – Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Ábrahámhegy, Szigliget –, hogy az elő-és utószezonban is a borvidékre vonzzák a vendégeket. Öt esztendővel ezelőtt indították el a Borbarangolás rendezvénysorozatot, amelynek jegyében most is megnyílnak hétvégenként a pincék kapui. A borházaknál és az éttermekben borvacsorákkal is várják a vendégeket.

A borvacsorák minden szombaton 18 órakor kezdődnek, így a látogatóknak napközben arra is van idejük, hogy felfedezzék a környéket, sétáljanak a Balaton-parton vagy gyönyörködjenek a hegyről nyíló kilátásban. Az este a különleges badacsonyi boroké, ínycsiklandó ételeké, a muzsikaszóé. Természetesen a környékbeli szállásadók is csatlakoznak a rendezvénysorozathoz. A borbarangolóknak a jogosítványukat sem kell félteniük, terepjáró hegyi taxik várják őket.

A hátralévő két februári hétvégén, majd márciusban az Istvándy pincészet, a Güns pince, a Tolnay borház, a Bonvino, a Laposa birtok, a Borbély családi pincészet, a Thomay pincészet és a Sipos borház készül borvacsorával,de  napközben is látogathatók a pincéik. Áprilisban és májusban újabb nyolc pincészet várja majd a borturistákat.


Hétvégén kinyítnak a badacsonyi pincék
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
AJÁNLJUK MÉG
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X