szerző:
hvg.hu

Február közepétől hétvégeken megnyílnak a Badacsony vidéki pincék kapui. A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében immáron ötödik alkalommal kerül sor a Borbarangolás rendezvénysorozatra.

Az egyesület 2007-ben fogott össze négy önkormányzattal – Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Ábrahámhegy, Szigliget –, hogy az elő-és utószezonban is a borvidékre vonzzák a vendégeket. Öt esztendővel ezelőtt indították el a Borbarangolás rendezvénysorozatot, amelynek jegyében most is megnyílnak hétvégenként a pincék kapui. A borházaknál és az éttermekben borvacsorákkal is várják a vendégeket.

A borvacsorák minden szombaton 18 órakor kezdődnek, így a látogatóknak napközben arra is van idejük, hogy felfedezzék a környéket, sétáljanak a Balaton-parton vagy gyönyörködjenek a hegyről nyíló kilátásban. Az este a különleges badacsonyi boroké, ínycsiklandó ételeké, a muzsikaszóé. Természetesen a környékbeli szállásadók is csatlakoznak a rendezvénysorozathoz. A borbarangolóknak a jogosítványukat sem kell félteniük, terepjáró hegyi taxik várják őket.

A hátralévő két februári hétvégén, majd márciusban az Istvándy pincészet, a Güns pince, a Tolnay borház, a Bonvino, a Laposa birtok, a Borbély családi pincészet, a Thomay pincészet és a Sipos borház készül borvacsorával,de  napközben is látogathatók a pincéik. Áprilisban és májusban újabb nyolc pincészet várja majd a borturistákat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!