szerző:
hvg.hu

Györgykovács Imre lett idén a Borászok Borásza cím díjazottja - közölte a Vinum Praemium Alapítvány.

A somlói Györgykovács Imre 2012-ben a Borászok Borásza, az Év felfedezettje különdíjat Balassa István kapta Tokaj-Hegyaljáról, míg a Magyar borért-díj nyertese a Kárpát-medencei fajták újjáélesztője,Szentesi József lett - közölte a Vinum Praemium Alapítvány.

Az alapítvány kuratóriuma előbb összeállította annak az ötven borásznak a listáját, akik esélyesek lehettek a Borászok Borásza díj elnyerésére, majd a győztest egyszerű szavazással választották meg. Szavazati joga az 50 jelölt borásznak, illetve a díjat a korábbi években elnyert borászoknak volt. A Borászok Borásza cím birtokosait újra nem lehet jelölni, de szavazati joguk örökre megmarad.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!