szerző:
hvg.hu

Még el sem búcsúztattuk az idei barackot, de már készül 2013-ra az év pálinkája. Meggyből.

A szilva és a barack után a meggy következik. A Budapesti Pálinkafesztivál égisze alatt folytatódik a sorozat, amelynek jegyében minden évben más magyar gyümölcsé a főszerep a pálinkás butykosokban.

Magyarország válogatott főzdéi ismét közösen készítik el az év pálinkáját. A pálinkaházak szakemberei együtt zsűrizték a főzdék által beküldött prémium tételeket, amelyek házasítását, azaz a különleges blendet majd a tavaszi pálinkafesztiválon kóstolhatja meg a közönség. 2013 a meggy éve.

A zsűri vakkóstolás során választotta ki a legjobb tételeket, a bírák pedig maguk is pálinkafőző-mesterek voltak:  Rádai Erzsébet a Zwack Pálinka Maunfaktúrától, Vasas Beáta a Schiszler Pálinkaháztól, Berkes Géza a Harmatrázó Pálinkaháztól, Békési Zoltán a Békési Pálinkamanufaktúrától és Márton András a Rézangyaltól.

©

A vakkóstolást a Rézangyal főkóstolója, Borbáth Gabriella felügyelte. A szakemberek végül tíz főzde tizenkét meggypálinkáját, köztük cigány- és vadmeggy párlatokat választottak ki, így az év pálinka-válogatásába végül Schiszler, Márton és lányai, Villányi, Békési, Rézangyal, Gusto, Hírös, Csalló, Harmatrázó, Újfehértói Fürtös pálinkák kerülnek.

A különleges blend egészen tavaszig pihen, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne. A kereskedelmi főzdék prémium meggypálinkáinak házasításával létrehozott blendelt párlatból összesen 1500 db 0.5 literes egyedi tervezésű palack készül a tavaszi fesztiválra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!