Házias ételek és gasztropiac

2013. március 07., csütörtök, 09:59 • Utolsó frissítés: 2013. március 07., csütörtök, 12:35
Szerző:


Címkék: ; ; ;

120 termelővel és számos újdonsággal újratöltve ismét a kézműves magyar ízeké a terep március 8-10. között a Millenáris B épületében.

A vásár gasztropiaca kibővült termékkínálattal és tematizált ételcsoportok köré rendezett gasztropontokkal várja az érdeklődőket. Olyan ínyencségeket és különleges fogásokat is megkóstolhatunk idén, amelyeket a rohanó életmód mellett nem nagyon készítünk el otthon. A megújult Kézműves Magyar Ízek Vására most abban is a segítségére lesz az érdeklődőknek, hogy könnyedén, egy helyen beszerezhető legyen minden olyan hozzávaló, amely alapanyagul is szolgál a vásáron megkóstolható ételek receptjeihez.

A szervezők a hagyományos vásári hangulatot is szerették volna megteremteni, éppen ezért a gasztropontokon praktikus sétáló-tálkákban szervírozzák a különlegességeket, amelyeket így nézelődés közben is könnyedén elfogyaszthatnak a látogatók.

kézműves vásár
Fotó:

Az érdeklődők közel 120 magyar termelő és 15 tematikus stand kínálatából választhatnak, többek között kolbászok, sonkák, sajtok, levesek, főzelékek, pörköltek, tészták, friss halak, tőkehúsok saláták és szendvicsek szerepelnek a kínálatban. Igazi szenzációnak ígérkezik a magyar szürkemarha ősének tekinthető őstulok kolbász és szalámi. A négyszáz éve kihalt állat genetikai állományával szinte teljesen megegyező Heck-marhából mindössze hatvan példány él a Hortobágyi Nemzeti Parkban. Ezekből most vágtak először, így a vásárra kilátogatók az elsők között kóstolhatják meg az őstulokból készült húskészítményeket. A tavasz beköszöntével egyre több zöldség és gyümölcs fogyasztására nyílik lehetőség.

A vásárra kilátogatóknak érdemes megkóstolniuk például a zelleres almássalátát füstölt fürjtojással, vagy a színes káposztasalátát házi joghurttal és szürkemarha virslivel. A húsimádóknak kacsamell cézársaláta, a sajtok szerelmeseinek pedig számos salátavariációt kínálnak kézműves magyar sajtokkal a gasztropontokon. A tésztamániások többek között csavarttésztával összeforgatott tejszínes fokhagymás folyami rákot és tökmagolajos, petrezselymes, chilis nyakkendőtésztát találnak a kínálatban.

A megújuló tradíciók jegyében tanácsos megkóstolni a tejszínes céklafőzeléket malaccsászárral, a vajas zöldborsófőzeléket bélszínrolóval, a csicsóka-krémlevest rozscipóban tálalva, vagy a bajai halászlevet grillezett pontytejjel. Nem hiányoznak majd a magyar konyha olyan fogásai sem, mint a tanyasi csirkepörkölt mini túrógombóc körettel, a vörösboros szürkemarhapörkölt házi tarhonyával és a harcsapörkölt juhtúrós puliszkával. A mini-fogások mellé pedig kiváló magyar borok és pálinkák kínálkoznak.

A vásárra 12 éves korig ingyenes a belépés, a felnőtt napijegy pedig 1500 Ft-ba kerül. A napijegyek mellé 1500 Ft-os kupont kapnak a látogatók, amelyet 2013. május 31-ig a Kézműves Magyar Ízek Márkaboltban (1033 Budapest, Szőlőkert utca 4/B) válthatnak be 5000 Ft feletti vásárlás esetén. A rendezvényről további információt a www.kezmuvesmagyarizekvasara.hu, valamint a facebook.com/magyarizek oldalon találhatnak az érdeklődők.

 

 

 

 

 


Házias ételek és gasztropiac




  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X