Házias ételek és gasztropiac

2013. március 07., csütörtök, 09:59 • Utolsó frissítés: 2013. március 07., csütörtök, 12:35
Szerző:


Címkék: ; ; ;

120 termelővel és számos újdonsággal újratöltve ismét a kézműves magyar ízeké a terep március 8-10. között a Millenáris B épületében.

A vásár gasztropiaca kibővült termékkínálattal és tematizált ételcsoportok köré rendezett gasztropontokkal várja az érdeklődőket. Olyan ínyencségeket és különleges fogásokat is megkóstolhatunk idén, amelyeket a rohanó életmód mellett nem nagyon készítünk el otthon. A megújult Kézműves Magyar Ízek Vására most abban is a segítségére lesz az érdeklődőknek, hogy könnyedén, egy helyen beszerezhető legyen minden olyan hozzávaló, amely alapanyagul is szolgál a vásáron megkóstolható ételek receptjeihez.

A szervezők a hagyományos vásári hangulatot is szerették volna megteremteni, éppen ezért a gasztropontokon praktikus sétáló-tálkákban szervírozzák a különlegességeket, amelyeket így nézelődés közben is könnyedén elfogyaszthatnak a látogatók.

kézműves vásár
Fotó:

Az érdeklődők közel 120 magyar termelő és 15 tematikus stand kínálatából választhatnak, többek között kolbászok, sonkák, sajtok, levesek, főzelékek, pörköltek, tészták, friss halak, tőkehúsok saláták és szendvicsek szerepelnek a kínálatban. Igazi szenzációnak ígérkezik a magyar szürkemarha ősének tekinthető őstulok kolbász és szalámi. A négyszáz éve kihalt állat genetikai állományával szinte teljesen megegyező Heck-marhából mindössze hatvan példány él a Hortobágyi Nemzeti Parkban. Ezekből most vágtak először, így a vásárra kilátogatók az elsők között kóstolhatják meg az őstulokból készült húskészítményeket. A tavasz beköszöntével egyre több zöldség és gyümölcs fogyasztására nyílik lehetőség.

A vásárra kilátogatóknak érdemes megkóstolniuk például a zelleres almássalátát füstölt fürjtojással, vagy a színes káposztasalátát házi joghurttal és szürkemarha virslivel. A húsimádóknak kacsamell cézársaláta, a sajtok szerelmeseinek pedig számos salátavariációt kínálnak kézműves magyar sajtokkal a gasztropontokon. A tésztamániások többek között csavarttésztával összeforgatott tejszínes fokhagymás folyami rákot és tökmagolajos, petrezselymes, chilis nyakkendőtésztát találnak a kínálatban.

A megújuló tradíciók jegyében tanácsos megkóstolni a tejszínes céklafőzeléket malaccsászárral, a vajas zöldborsófőzeléket bélszínrolóval, a csicsóka-krémlevest rozscipóban tálalva, vagy a bajai halászlevet grillezett pontytejjel. Nem hiányoznak majd a magyar konyha olyan fogásai sem, mint a tanyasi csirkepörkölt mini túrógombóc körettel, a vörösboros szürkemarhapörkölt házi tarhonyával és a harcsapörkölt juhtúrós puliszkával. A mini-fogások mellé pedig kiváló magyar borok és pálinkák kínálkoznak.

A vásárra 12 éves korig ingyenes a belépés, a felnőtt napijegy pedig 1500 Ft-ba kerül. A napijegyek mellé 1500 Ft-os kupont kapnak a látogatók, amelyet 2013. május 31-ig a Kézműves Magyar Ízek Márkaboltban (1033 Budapest, Szőlőkert utca 4/B) válthatnak be 5000 Ft feletti vásárlás esetén. A rendezvényről további információt a www.kezmuvesmagyarizekvasara.hu, valamint a facebook.com/magyarizek oldalon találhatnak az érdeklődők.

 

 

 

 

 

Az európai-orosz fine dining a Sas utcában - Godunov Restaurant & Vodka Bár
Az európai-orosz fine dining a Sas utcában - Godunov Restaurant & Vodka Bár

Az orosz-magyar barátság jegyében csillog a Godunov Restaurant & Vodka Bár a Bazilikától csupán néhány lépésnyire.

Hirdetés


Házias ételek és gasztropiac




  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
AJÁNLJUK MÉG
  • Kinek kell 25 millió palack egri bor?

    Az elmúlt másfél évtizedben az egri szőlészek és borászok némi tétova útkeresés után, mintha megtalálták volna az új (szakmai és üzleti szempontból egyaránt) követendő...

HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X