szerző:
-gy-

Az első magyarországi Hamburger Day-en Magyarország első fineburger étterme lett az abszolút győztes. A Millenárison folytatás jövőre, fineburger egész évben.

Sokan azt hitték, ez már megint valami gagyizás. Lett egy lyuk a Millenáris park nyári program naptárjában, nosza betömték hamburgerrel, ami ugyan egy sarokkal arrébb is van, de nagyon gerjednek rá újabban hölgyek, urak, kisdedek. Belépőt nem is szednek, naná, olcsó húsnak híg a leve.

Aztán amikor felkerült a burger blog -ra a részvevők listája és a hamburger verseny zsüritagjainak névsora, komolyra fordult a dolog, a kételyek eloszlottak. Toplistás burgerező helyek  és séfek vállalták be június 21-23.-án az első magyar Hamburger Day hétvégét. A verseny bírái között elsőként mindjárt ott volt Bíró Lajos / Bock /, s olyan tekintélyek, mint Litauszki Zsolt / Pest-Buda, És, Spíler stb. / és Bereznay Tamás / Sonkaarcok /.

Verseny egyébként kettő is volt. Egy evő, és egy készítő. Előbbit bizonyos Marosi Endre nyerte meg, aki 7 perc 20 másodperc alatt 9 hamburgert gyűrt magába. Százezer forintos fődíját balatoni nyaralásba fekteti. Kiváncsiak lennénk, hány hamburgerezőt keres majd fel.

A hamburgeresek versenyét a basic kategóriában a Pántlika nyerte, extra kategóriában az Opus , de mert az előbbiben is dobogós lett, utóbbiban pedig csak saját magával versenyzett az első-harmadik helyért, maga közé engedve a Kandallót, abszolút győztesnek tekinthető. A burger blogos szakik szerint is, akik egyébként szintén zsüriztek, és a verseny utáni posztban így érzékeltették az opusos truvájt: " brutális tintahalas bucis ". S ha valaki azt hinné, brutális húspogácsa tornyosult a fekete kalapos buciban, legalább annyira téved, mint a hamburger nap "sarkiságában". Ebben ugyanis lazacburger tartózkodott wasabis majonézzel, tapenád és házi burgonyachips járt hozzá.

©

 A múlt idős ragozás persze teljességgel indokolatlan, hiszen ez a burger ott az Opus Jazz Club étlapján. Az Opus alig pár hónapja müködik, de aligha tekinthető a - fantasztikus - Mátyás utcai Budapesti Music Center fiókintézményének, mert önállóan igen hamar fogalom lett, úgyis mint Magyarország első fineburger étterme. Hogy mit jelent a fineburgerség? Hitvallásuk, hogy csakis a legjobb alapanyagokból és legrafináltabb ízekből komponálják meg a komplett fogásokat hamburgerrel, körettel, mártásokkal. S nemcsak a nevükhöz méltó harmóniára, de a korszerű táplálkozás követelményeire is ügyelnek. Ez kevésbé fennkölten azt jelenti, hogy a legegyszerűbb  burger is 15 deka színhús, friss, helyben sütőtt - teljes kiőrlésű és rozslisztes, vajas, sajtos, zöldséges, fekete-tintahalas, paleolit, hagyományos - bucikba kerül. Alapállásból pedig még a ketchup is helyben készül. Az étlapot nem sorolnánk fel, csak pár hívószó: érlelt marhaszegy, angus hátszín, darált kacsahús, kecskesajt és padlizsánpogácsa. 

A BMC mottója: "Aki a zenét szereti, soha nem lehet igazán boldogtalan " / F. Schubert /. Az Opus  hozzátehetné, a magáét, hassal. 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!