szerző:
hvg.hu

A hazai top borászok mellett a borvilág „jedilovagjai” és több mint száz nemzetközi szakértő érkezik az V. VINCE Budapest Wine Show-ra. Az elmúlt esztendők sikerprogramjaval és számos újdonsággal találkozhatnak az érdeklődők február 28.-március 2. között a Corinthia Hotel termeiben.

A VinCE legfőbb törekvése változatlanul az, hogy a hazai borvilágra irányítsa a figyelmet és találkozópontként rajzolja fel a borvilág térképére Budapestet. Közép-Európa legnagyobb boreseménye ebben az évben minden eddiginél több neves nemzetközi szakértőt, a Master of Wine Intézet tagjait, szerzőket és szaktekintélyeket lát vendégül, hogy a   minőségi magyar borokat megismerve újabb benyomásokat szerezzenek a magyar borszakma fejlődéséről, és hírét vigyék szerte a világba.

 A három nap alatt  160 kiállító több mint 1000 borát kóstolhatják a vendégek a Corinthia Hotelben. Az összes kiállított bor kóstolására szóló napijegyes megoldással az előző évek mintájára kényelmesen és kötetlenül folyhat a borvidékek és tételek felfedezése. Idén nem csak a borászokkal beszélgetve, de a Borkaszinóban is újabb ismereteket szerezhetnek az érdeklődők, a most debütáló programon interaktív játékokban próbálhatják ki magukat.

A sétáló kóstoló mellett mesterkurzusok és workshopok is várják a vendégeket, ahol nemzetközi és hazai szakértők mutatják be a legnevesebb termőhelyeket – köztük Burgundiát, Németország és Ausztria, a Kék Duna vagy épp a Balkán országainak borvidékeit, valamint a hazai top borokat.

©

A VinCE ötödik évfordulójának alkalmából a nagyszerű évjáratok előtt tiszteleg – nagyszerű szakemberek és borok segítségével. Tíz Master of Wine mutatja be egy-egy kedvenc évjáratát, míg a világhírű Sotheby’s aukciós ház szakembere ritkaságokról és történelmi rekordokról mesél.

 A rendezvény keretében kerül sor vasárnap a Kazinczy boraukcióra is, ahol a gyűjtők különleges tételekre licitálhatnak. Köztük egy Moet & Chandon Esprit du Siécle 1999-es tételre is, ami  jelenleg az egyik legritkább champagne a világon. Ami miatt világritkaságnak számít az "Évjáratok évjáratának" is  nevezett champagne, hogy a ház a 20. század 11 legjobb évjáratából  állította össze (1900, 1914, 1921, 1934, 1943, 1952, 1962, 1976, 1983,1985 és 1995), és összesen csak 323 Magnum palack készült belőle. A tételek teljes listája itt.

©

     További különlegesség, hogy idén távoli kávétermő régiók minőségi kávéival is megismerkedhet a nagyközönség André Hoinkis, a Douwe Egberts nemzetközi szakértőjének kalauzolásával, hozzá pedig brazil vagy indiai bort is kínálnak.   

Az Oscar-gála hangulatot világsztárok borai hozzák majd el a bálterembe, többek között a Jolie-Pitt páros, Alonso és Sting borait, vagy Sofia Coppola rendezőnő pezsgőjét kóstolhatják a vendégek.

Amíg az idei Oscar-díj jelöltjei felkészülnek a vasárnapi gálára, a Corinthia Hotelben folytatódnak a pezsgő programok. Pénteken a történelmi orosz pezsgő, az Abrau Durso debütál hazánkban, majd Márkus György, a legnagyobb hazai champagne szakértő ajánlásával elegáns, chardonnay-ból készült tétekkel koccinthatnak a pezsgőfanok. A szombati nap stílusosan a világ kedvenc champagne-házával, a filmszínház és az Oscar-gála pezsgőjeként is ismert Moët & Chandon-nal indul. Előadást tart Tom Stevenson is, a régióra specializálódott, számos könyvet jegyző szakíró, aki a Veuve Cliquot ház magnum palackjaival „illusztrálja” mondandóját. Vasárnap pedig a VinCE tesztjein ötcsillagos eredménnyel remekelő Alfred Gratien tételeit mutatja be hazánkba érkező borászuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!