szerző:
hvg.hu

Igazi remekművek születtek az Alice Csodaországban tematikájú torta design versenyen, amit az első SÜTNICAKE Sütemény és Tortafesztivál keretein belül hirdettek meg a szervezők profi és hobbi cukrászok számára. A fesztivált november 8-9. között rendezik meg, mindkét napon kora délelőttől késő estig igazi desszertszalonná alakul az Iparművészeti Múzeum aulája, ahol számos hazai cukrászat és cukrász mutatja be termékeit, kreatív alkotásait.

 

©

A néhány héttel ezelőtt meghirdetett torta design versenyre 35 pályamű érkezett, így nem volt könnyű dolga a zsűrinek. A szakmai zsűri tagjai: Horváth Eszter (SUGAR! Design cukrászda, cake designer), Osvárt Judit (Design Hét Budapest - project vezető),  Bakcsy Árpád ételfotós, Márk Szonja cukrász, blogger  valamint T. Nagy Tamás gasztronómiai szakértő. A hobbi cukrász kategória fődíjasa Fekete Veronika „Álomvilág” tortája lett, míg a profi kategóriában Pásztor Petra „Alíz Csodaországban” tortája vitte el a fődíjat. A fesztivál ideje alatt mind a 35 tortát, amelyek között vegán, paleo és cukormentes is van, megcsodálhatják a látogatók az ország legnagyobb desszertasztalán.

A SütniCake Sütemény és Torta Fesztivál ötlete abból az elgondolásból született, hogy hazánkban számos gasztro-tematikájú rendezvény közül választhatunk, mégis hiányzik egy elsősorban süteményeket és tortákat reprezentáló esemény. A fesztiválon a hagyományos sütemények mellett cupcake-ek és tartelettek a browniek, cake popok, macaronok, torták várják majd az édesszájúakat, hogy megkóstolják, vagy akár hazavihessék őket.

A Gasztroszínpadon népszerű gasztrobloggerek látványos bemutatói várhatóak, akik néhány titkos fortélyba is beavatják majd a közönséget. A SütniCake kiállítói is nagyszerű programokkal, várják a látogatókat. Igazi különlegesség Raj Ráchel marcipánkép kiállítása, de lesz tortadíszítő verseny, cukorcsipke és karamell dísz készítés, macaron- és bonbonkészítő bemutató, gyermekeknek marcipán figurázás.

A programhoz kapcsolódik az Iparművészeti Múzeum különleges kiállítása, melyen századfordulós cukrászati eszközöket és tárgyakat mutatnak be. 

Részletes információ:itt  

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!