szerző:
hvg.hu

Ugyan nem a KFC találta ki először, de ők terjeszthetik el világszerte az ehető kávéspohár ötletét. A kekszpoharat egyelőre csak a britek próbálhatják ki, de ha beválik, akár hamarosan mi is elfelejtethetjük a kávé mellé adott sütiket.

Az ehető pohár kekszből készül, amit kívülről a cukorpapír, belülről fehércsokoládé borít. Ahogy a forró kávét a pohárba öntik, úgy a fehér csokoládé olvadni kezd, ami a kekszet is felpuhítja - írja a Telegraph.  
©

A "Scoff-ee Cup"-ra keresztelt pohár egyik alkotója, Brandy Wright szerint a különleges édességnek nem csak az íze, hanem az illata is fantasztikus. A poharakat ugyanis különböző aromákkal, például kókusznapolaj, frissen vágott fű, vagy mezei virágok illatával tették még különlegesebbé. 

©

A poharak egyelőre fejlesztési fázisban vannak, de limitált számban hamarosan a KFC üzleteibe kerülhetnek az Egyesült Királyságban.

Az ehető pohár ötletével korábban két amerikai egyetmista lány is próbálkozott már. Chelsea Briganti és Leigh Ann Tucker fejlesztése, a Loliware pohár teljesen úgy néz ki, mint egy üvegpohár, még fémes hangja is van, ha megkocogtatjuk. Ellentétben más ehető poharakkal azonban nem ragad, nem olvad hőhatásra, nem fogja meg a kezet a színezék, és környezetbarát anyagokból készült.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!