szerző:
hvg.hu

Aki azt gondolja, hogy a Balaton ősztől tavaszig csukva van, az nagyot téved. Mi több, még csak most indul a buli! Alsóörstől Tihanyig.

Nemcsak rendhagyó szezonyitót tartanak szombaton délután északi-parti vendéglátók, stílusosan a csopaki strandon, de Tihany – Balatonfüred – Csopak – Paloznak – Alsóörs legjobbjai egy rendhagyó és ugyancsak kreatív saját gasztronómiai térképet adtak ki , hogy ezzel is bizonyítsák: nem áll meg az élet nyár végén a Balatonon. Éttermek és pincészetek ősszel és télen is várják a vendégeket izgalmas programokkal és ajánlatokkal. S mostantól egy térképen lesz megtalálható minden fontos információ a Balaton egyik legfrekventáltabb gasztro-régiójáról.
 
 A térkép tulajdonképpen egy kis balatoni kalauz: rövid leírás a vendéglátóhelyekről, és tényleg minden információ, ami fontos a vendégek számára: az őszi-téli nyitvatartás, elérhetőségek, online felületek. Kis piktogramokkal feltüntetik azt is, hogy van-e gyerekmenü, borospince, és, hogy magunkkal vihetjük-e kedvencünket is, azaz kutyabarát-e az adott hely. De még azt is jelölik, van-e panoráma  tóra. Avagy: egy pillantás a térképre, és már tudjuk, honnan a legszebb a kilátás, hol érdemes felbontani egy palack bort, kóstolni a pince teraszán, vagy éppen "páholyból" nézve koccintani a jóféle rizlingekkel (is). Aztán kiolvashatjuk, hol a halk futam a zongorán, a nagymama süteménye, a saját pörkölésű kávé, a balatoni világ legjobb krémese, klasszikus házi konyhája, csárdaétele, vagy éppen leglazább, legbohémabb szubmediterrán bisztrója, decens franciája, pláne a Heston Blumentalon pallérozodott vagány vendéglője, és így tovább.  
  A kiadvány teljesen ingyenes. Terjesztési pontok: a résztvevő éttermek és pincészetek, valamint a Balatonfüred – Veszprém régióban található szállodák és turisztikai pontok.
 
Nagyon jó, hogy lett ez a térkép, amihez nem kellett semmi más, "csak" lokális összefogás: egymásért - és nem egymás mellett konkurálva - , közös szerelmükért, a Balatonért, és legfőképpen a vendégért, akinek a legjobbat, a legtöbbet szeretnék adni egész évben.

A
 részvevő éttermek és pincészetek:
 Baricska Csárda
Bergmann Cukrászdák
Carpaccio (Alsóörs)
Chianti Étterem (Veszprém)
Ferenc Pince Csárda
Homola Pincészet és Borterasz
Horváth Ház - Borpince
Jásdi Pince és Borterasz
Karolina Fűszerkertje
Karolina Kávéház&Koktélbár
Kredenc Borbisztró
MÁRGA bisztró
Petrányi Pince
Sparhelt Bistro
Szent Donát Pince
Sáfránkert Vendéglő
Söptei Pince és Étterem
Vígmolnár Csárda©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!