szerző:
hvg.hu

Szombaton örök nyugalomra helyezik a Motörhead legendás frontemberét, akinek halála után világméretű petíció indult, hogy kedvenc italát, a Jack&Coke-ot „Lemmy”-nek nevezzék el.

Az egész világot megrázta a hír, hogy a Motörhead zenekar ikonikus frontembere, Lemmy alig valamivel 70. születésnapja után, december 28-án elhunyt. A legendás énekest január 9-én helyezik örök nyugalomra, és a szertartást a rajongók kedvéért élő stream formájában is elérhetővé teszik a Motörhead YouTube-csatornáján. A világsztár követői egy melbourne-i bárban is összejönnek emlékezni, miközben egyikük közösségi petíciót indított útjára Lemmy előtt tisztelegve.

©

„A Jack&Coke örökre összefonódott Ian Fraser 'Lemmy' Kilmisterrel, a Motörhead ikonikus alapítójával. A Rock and Roll egyik igazi legendájának tiszteletére és emlékére petíciót intézek mindenkihez, hogy mostantól a Jack Daniel’s és a Coca-Cola kombinációja 'Lemmy' legyen” – olvasható a change.org oldalon. A cél elérése érdekében egy Twitter-fiókot is létrehoztak az énekes rajongói @GimmeaLemmy néven. Eddig több mint tízezer Lemmy-rajongó csatlakozott a felhíváshoz és adta nevét a kezdeményezéshez.