szerző:
hvg.hu

A somlói családi pincészetek idén először tartanak téli borfesztivált, amelyen Vince-napi hagyományőrző programokkal, helyi borversennyel és a 2015-ös évjárat legjobb fehérboraival várják az érdeklődőket hazánk legkisebb történelmi borvidékére.

 

Az  esemény napján, január 23-án 18 helyi pincészet nyit ki és kínálja borait. A fesztivált szervező Somlói Dűlők Egyesületének fő célkitűzése, hogy a  borvidék országos ismertségű kereskedelmi borászatai mellett a kis családi pincék kereskedelmi forgalomban nem kapható, ugyanakkor kiváló minőségű kézműves borait is megismerje a nagyközönség.

A látogatók délelőtt vezetett dűlőjáró programok keretében ismerkedhetnek meg a Vince-napi népszokásokkal, majd kezdetét veszi az év első helyi borversenye, a DŰLŐngélő Vince 2016. A versenyen a szakmai zsűri mellett a gazdáknak és a közönségnek is lehetősége van kóstolni és értékelni a nevezett tételeket. A zsűri tiszteletbeli elnöke dr. Laposa József.

©

A nap során természetesen minden ide látogatónak lehetősége nyílik, hogy megkóstolja a pincéknél a kiugróan jó évjáratnak tartott 2015-ös fehérborokat 

A fesztiválon fellép Szabó Enikő népdalénekes, Waszlavik Gazember László és Hoppál Bulcsú. 

Részletes program: itt  és az esemény Facebook oldalán.  

 

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!