szerző:
hvg.hu

Azt persze nem tudni, hogy valójában hányan készítették el a múlt év legsikeresebb receptjeit, de hogy mennyien voltak rá kíváncsiak, azt igen. A listát 265 ezres oldalletöltéssel egy csirkemell recept vezeti, ráadásul második éve tartja az elsőségét.

 Magyarország piacvezető gasztroportálja a napokban hozta nyilvánosságra a 2015-ös év top 10 receptjének listáját, melyet átlagosan havi 1 millió egyedi felhasználó oldalletöltése alapján állítottak össze. A listát idén is – csakúgy, mint tavaly - a tejfölben pácolt csirkemell tepsis krumplival elnevezésű recept vezeti mintegy 265.000 oldalletöltésssel.  

 Ami azt illeti, derék magyar gulyáslevesünk sem maradt szégyenben, pár tízezres hátránnyal a dobogó második fokán melegszik, és legyen akármilyen trendi is a csirkemell, azért egy jó, szaftos tarja is becsúszott az élmezőny közepébe. Mint ahogy a  generáció-semleges kedvenc, a rántott hús sem maradhatott ki. Igaz, ez itt csirkéből, és egy nem éppen hagyományos panírral, sütőben készülve.

©

A tízes befutó

1. Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival

2.Tradicionális gulyásleves

3. Legegyszerűbb muffin

4. Lacikrumpli

5. Amerikai szaftos tarja

 6. Aranygaluska, ahogy a nagymamám készíti

7. Rántott hús liszt, tojás, zsemlemorzsa nélkül

8. Illatos-omlós csirkemell

9. Bögrés francia palacsinta

10. 6 tojásos piskóta

( Receptek az oldalon )  

 Megjegyzés: Saját házunk tájáról - alternatívaként - ajánljuk a hagyományos rántott húst, egy rafinált   ötfűszeres panírt, különböző séf-gulyásokat klasszikus alaprecepttel, és azt, hogy szerintünk mitől lesz omlós, szaftos a csirkemell. 
  

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!