szerző:
hvg.hu

A Bocuse d’Or magyarországi selejtezőjéből továbbjutott hat versenyző megkezdte felkészülését a február 18-án megrendezendő döntőre, amelyen eldől, ki képviseli majd hazánkat májusban az európai mezőnyben. A január 15-én tartott eligazításon megismerhették a versenyszabályzatot, megkapták a szükséges alapfelszerelést. A napokban az is kiderült, hogy a budapesti európai döntőn Magyarország a második napon versenyez.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia által tartott eligazításon hozták nyilvánosságra a séf-commis párok névsorát is, hiszen a hat továbbjutó a februári döntőn már párosban indul, ahol commis-jukkal (segéd) alkotnak egy csapatot. A versenyzők az őket segítő commis-kat az ifjúsági verseny első hat helyezettje és ígéretes szakácstanulók közül választották ki.

Versenyző – Commis

Győrffy ÁrpádSzegedi Réka

Pohner Ádám – Jándi Lőrinc

Sándor Rodrigo – Barna Zsanett

Szabó LászlóPozsár Bence

Széll Tamás – Szabó Kevin

Volenter IstvánSándor Lőrinc

A február 18-án, a FeHoVa keretei között megrendezésre kerülő magyar döntőn igen tekintélyes szakmai zsűri előtt mérkőznek meg. A két elnök: Bíró Lajos és Hamvas Zoltán. A magyar zsűritagok (a versenyzők jelölhettek): Ádám Csaba, Dinnyés Csaba, Palágyi Eszter, Pesti István, Szulló Szabina és Urbán Tibor. A hazai bírákhoz olyan nemzetközileg elismert szakemberek csatlakoznak, mint Brian Turner, Christian Meyer, Ferdy Debecker, Henrik Norström. De itt lesz a 2011-es Bocuse d’Or győztes Rasmus Kofoed és a 2005-ös bajnok Serge Vieira is. A két hírneves séf már a 2013-as és a 2015-ös lyoni világversenyre kijutott – és igen eredményesen szereplő – Széll Tamást és Molnár Gábort is segítette a felkészülésben.

©

Külföldi tanácsadók bevonása ezúttal sem marad el, az akadémia a továbbiakban is nagy hangsúlyt fektet rá, hogy szakmailag mindent megadjon a magyar csapatnak. Így már a magyar döntőre való felkészülés során lehetőségük nyílik a versenyzőknek meghívott séftől tanulni.

A Magyar Bocuse d' Or Akadémia a hústémához minden versenyző számára biztosított egy – a döntőre majd lecserélendő – gyakorlótálat, illetve egy (kétvariánsos) főelemtartó emelvényt, és egy (háromvariációs) 30 darabos köretkiemelő csomagot. A további felkészülést segítendő, az akadémia adja a teljes első hal- és húscsomagot is a versenyzőknek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!