szerző:
hvg.hu

A Danubius Hotel Gellért közel 100 éves történetének egyedülálló átváltozására készül február 19-21 között. A patinás szálló az ország legnagyobb sörkocsmájává alakul az első téli sörfesztivál alkalmából.

A korábban megszokott decens borvacsorák helyett ezúttal Európa legjobb sörmanufaktúráinak közremükődésével sajátos  Kocsmavacsoráknak és nagy sörözéseknek ad helyet a Hotel Gellért. az első téli  Indoor Sörfesztivál alkalmából.

 A sörkészítők mellett a Gellért Söröző meghívására Budapest legmenőbb sörkocsmái is prezentálják magukat, legjellemzőbb ételeiket kínálva. Itt lesz az Élesztő, az Importer, a Léhűtő, a Marionett, a Bigfoot Sörfőzde, a Crate Brewery London, és a Brewapest Brewers. A fogásokat a Butcher’s Kitchen séfje, Csonka Zsolt és a házigazda Gellért Söröző séfje, Frideczky András közösen készítik el. A söröket Pandula Richárd, az Élesztő üzletvezetője és a Brewdapest Brewers egyik tagja válogatja. Az ételsorban többek között lesz házi csirkemájas
lencsesaláta, savanyú malacragu leves, enyhén füstölt makréla, pastrami
melegen füstölt marhahússal, valamint  mogyorós sörpite
mogyorómousse-szal és fekete sörhabbal.

©

Sörtörténeti kurzus is habosítja a programot: Katona Csaba (sör)történész moderálja majd az esteket. Az pedig már végképp hab a sörön, hogy bemutatkozik az ország legjobb sörcsapolója, aki történetesen egy ifjú hölgy, Horváth Eszter.

További részletek: www.indoorsorfeszt.hu

  

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!