szerző:
hvg.hu

Jóformán ki sem szárad a halak hűlt helye, és már disznóságok készülődnek a budai Millenáris Parkban. Halfesztivál után a soron következő hétvégén, február 19-21-én Böllérfesztivál.

Azt nem ígérik a szervezők, hogy kolbászból lesz a kerítés. De vannak esélyek rá, ha csak azt vesszük, hogy a péntek délután kezdődő fesztiválon helyszíni disznóvágás, kolbásztöltő és kolbászevő versenyek is szerepelnek a programban.

©

A kiállitók felsorakoztatnak több száz sertéskészítményt, naná, hogy lesznek köztük különlegességek is, amelyeket az éhes látogatók nem csak megkóstolhatnak, de meg is tanulhatnak elkészíteni. Szombaton igazi falusi lakodalmas  ételekkel várják az urbánus népeket, akik próbára tehetik kapacitásukat egy malacevő versenyen is.

Hogy teljes legyen az illúzió Bel-Budán: berendeznek egy igazi falusi állatudvart (gyerekeknek malac simogató), megválasztják a falu legszebb lányát, keresik a falu legerősebb kétlábú bikáját és malacfuttatás is lesz, azt nem tudni, milyen tétekkel.

A mesterségek, hagyományőrző kézművesek, táncházak bemutatója sem maradhat el.

 A színpadon folyamatos programokkal, koncertekkel és népi játékokkal szórakoztatják a közönséget.  Repertoár a retrotól a klasszikus mulatósig, többek között  személyesen Lagzi Lajcsival és Kis Grófóval.

Részletek, naprakész információ: itt  

Addig is házunk tájáról ajánljuk: kis olvasnivaló recepttel a tökéletes disznótorosról. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!