szerző:
hvg.hu/ élelmiszer online

Joule Caffeine Bracelet – lehetne egy újhullámos kávézó neve is, ám ez tényleg egy karkötő. Nyomatja a koffeint, de sehol egy kotyogó, kávés csésze, teás bögre. Gasztronómiai élvezeti értéke valószínűleg a nullával egyenlő.

A csuklónkon a koffein – az Adam Paulin és Alex Kryuk által feltalált karperec ezt kínálja. Kávé, tea vagy energiaital nélkül is hozzájuthat napi koffeinadagjához a felhasználó.

A karkötő bőrön keresztül ható koffeintapasszal diktálja véráramunkba a serkentő anyagot. Ezt a módszert kicsit tudományosabb megfogalmazással transzdermális alkalmazásnak hívják. Előnye, hogy a koffeint fokozatosan adagolja a szervezetünkbe, és így elkerülhető a délutáni, hirtelen energia-visszaesés, az idegesség, valamint az egyéb mellékhatások (elszíneződött fogak, hasfájás, rossz lehelet stb.), olvasható a termék Indiegogo-oldalán. Ráadásul mosogatni sem kell a csetreszeket.

©

A Joule-tapaszok egyenként egy csésze kávééval megegyező mennyiségű koffeint tartalmaznak, ám az anyagot lassan, több órán keresztül továbbítják a szervezetbe. Az aroma kérdését jótékony homály fedi...

A Joule-karkötő naponta kevesebb mint 1 dollár költséget ró a viselőjére. A Joule Starter Kit (kezdőcsomag) ára 29 dollár plusz szállítási költség, és egy karkötőt, ill. egyhónapnyi  ellátmányt biztosít.

Hát, mi azért nem cserélnénk le a napi betevő kávéadagunkat egy ilyen bizsura, de persze soha ne mond, hogy soha.  

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!