szerző:
hvg.hu

Czinkné Poór Judit a Mézesmanna cukrásza bámulatos kézügyességgel varázsol csodálatos süteményeket egy egyszerű mézeskalácsokból is.

Felejtsük el a piros-fehér színezésű, tükrös, kiszáradt mézeskalácsokat, a Mézesmanna teljesen új szintre emelte a magyar mézeskalács-művészetet. Az érdekes videókat és fotókat, valamint kreatív ötleteket gyűjtő népszerű oldal, a Bored Panda is már-már antagonisztikus érzésekkel mutatta be Czinkné Poór Judit művészetét, vívódva a sütemények elfogyasztása és a művészi alkotások falra akasztása között.

©

Elképesztő precizitással készülnek a kalácsok, megremegő vonalakat keresve sem találunk a munkákon. A portál a magyar cukrászt egyenesen a süteményvilág Leonardo de Vincijének tartja, ajkai üzletében korlátok nélkül készíti süteményeit. A cukrász kézügyességét porcelánfestőként is kamatoztatja, a magyar minták mellett számos lazább, hétköznapibb témákat is készít.

©

Az egésszel mindössze 2014-ben kezdett foglalkozni, vagyis bámulatos fejlődésen esett át szűk két év alatt. "Gyakorlás, gyakorlás és gyakorlás" – vallja a Czinkné Poór Judit.

©