szerző:
hvg.hu

A közelmúltban különleges vacsora színhelye volt a Boscolo Budapest Hotel Salon étterme. Egy 3 Michelin-csillagos séf, a német származású Thomas Bühner érkezett vendégségbe Wolf András és Fekete Antonió konyhájába, hogy együtt készítsenek gourmet menüt egy rendhagyó bemutatóra.

Az idén immár 3. alkalommal került sor az évente izgalmas meglepetésekkel szolgáló Pödör Black Table Fashion Dinner rendezvényre, melynek ezúttal a Boscolo adott otthont. Az est célja most is az volt, hogy összehozza a legizgalmasabb séfeket, akik a Pödör prémium olajokra és ecetekre hangolják fogásaikat. A rendezvény apropóján először érkezett hazánkba a 3 Michelin csillagos Thomas Bühner. Ez már önmagában is különlegessé tette volna az estét, nemhogy a feladat, amit Bühner és a házigazda Wolf András/ Fekete Antonio páros vállalt: a fogások illeszkedtek ahhoz a koncepcióhoz, hogy mindegyiket egy-egy magyar divattervező kollekciója vezesse fel.

Az első fogást, a libamájat Coca-Cola zselével, rukkolával, citrom gratinée-val Pödör Szilva gyümölcsecettel adták asztalra, a NUBU kollekciója jegyezte. A második halételhez, a mozzarellával, földimandulával és paszternákkal, Pödör Földi mandulaolajjal és fehérborecettel készült marinált makrélához a Lendra tette a névjegyét.
A sorban harmadikként vonult a homár céklával, piemonti mogyoróval, radichhióval és Pödör Piemonti mogyoróolajjal, no meg a Maison Marquise by Tóth Bori ruhák.

Thomas Bühner 3 csillagos homárja
©


A negyedik fogást, amely az első főétel is volt, az Elysian kollekciója vezette fel: gyöngytyúkmell padlizsánnal, töltött hagymával és Pödör Sörecettel. A második főétel, az őzgerinc ázsiai lében, téli zöldségekkel, medvecukros jus-vel, Pödör Feketeribizli-ecettel Stan Ahuja férfi kollekciójával párosult.

Wolf András Casino desszertje
©

A hatodik fogást, a Casino mocca desszertet, Pödör Makadámia dió olajjal Merő Péter kollekciójával prezentálták. A vacsora bonbonokkal és Náray Tamás modelljeivel zárult.  

Cikk megosztása
Címkék