szerző:
hvg.hu

Ha nem is a tengerentúlra, de a budapesti New York Palotába költözik április 6-án a Badacsonyi Borvidék. Ez a jubileumi túra: ötödik alkalommal töltik személyesen a badacsonyi borászok szakmai partnereik és a borkedvelők poharaiba a borvidékre legjellemzőbb borokat.

Kitűnő alkalom ez, hogy az érdeklődők megismerhessék a helyi termelőket, a borász szakma kiemelkedő képviselőit, beszélgessenek velük, kérdéseikre közvetlenül tőlük kapjanak választ. 32 borászat 165 féle bor: a kisebb borászatoktól a legnagyobbakig, a kézműves termelőktől a nagy pincészetekig mindenki jelen lesz. A felvonultatott borokat egy borászokból álló bizottság vakkóstoló során előminősíti, annak érdekében, hogy a rendezvény vendégei kizárólag a borvidéki kínálat legjavával találkozzanak.

©

„A kerek évforduló kapcsán döntöttünk úgy, hogy idén az elmúlt 5 év legszebb tételeit, többek között igazi terroir borokat mutatunk be” – mondta Békássy János, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület elnöke.

A kóstolásokon túl mesterkurzusokra várják az érdeklődőket. Robert Smyth AIWS, szakújságíró például a Vulkánok lelke a jóindulatú, objektív kívülálló szemével címmel tart (angol nyelvű) előadást. Izgalmasnak ígérkezik Mészáros Gabriella (Borkollégium) kurzusa: Őshonos vagy világfajta: elég-e, ha a miénk? Badacsonyi fajták a ringben. Dr. Csizmadia András gasztrofilozófus pedig a badacsonyi borok ételpárjait keresi: Mésallience vagy szerelmi házasság? címmel.

Részletes információ, jegyárak: itt és az esemény Facebook oldalán.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!