Orbán Viktor és a férfiasság
Élet+Stílus

Orbán Viktor és a férfiasság

Kénytelenek vagyunk férfiügyekkel foglalkozni, miután Orbán Viktor férfiasan kezdte a barátságát Emmanuel Macron francia államfővel, és ezt a kontextus alapján pozitív jelzőnek érezte. Érdemes hát ellenpróbát tenni: lehetett volna kettejük találkozója nőies is? És az miért lett volna negatív? A szóválasztás gyakran fejez ki mélyebb politikai filozófiát, amely a hatalomgyakorlást is meghatározza. Mit jelent a férfias, és mit veszíthetünk, ha a nőies politika a gyengeség jelképévé válik?

Me&Mo Gazdaság

Kinek kell 25 millió palack egri bor?

Az elmúlt másfél évtizedben az egri szőlészek és borászok némi tétova útkeresés után, mintha megtalálták volna az új (szakmai és üzleti szempontból egyaránt) követendő irányt. A helyszínen igyekeztünk megtudni, hogy pontosan merre is fordultak?

HVG Hetilap

Rohamosan dráguló burgonya

Rohamosan drágul Európában - így Magyarországon is - a burgonya a készletek apadása miatt. A keresletet növeli, hogy a kínaiak a rizs mellett rákaptak a sült krumplira és a chipsre is.

Gőgh Csilla Gasztro

Gyorséttermi teszt: nem mindegy, mit veszünk be

A teljesség igénye nélkül csokorba szedtünk néhány gyorséttermet, megnéztük, hogy 1000 forintból milyen ételeket, mekkora adagokat kapunk, milyen választási lehetőségek mellett.

A címlapról ajánljuk