hvg.hu Gasztro

KávéBár hétvége a Nagykörúton

Ötven kiállító, több száz termék, megannyi kóstoló, látványos bemutatók, országos versenyek és érdekes előadások - immáron hetedik alkalommal rendezik meg február 20-21-én a hazai kávé-és bárvilág meghatározó eseményét a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

Haulitus Anikó Gasztro

Így tökéletes a kuszkusz - recept

Ha unjuk már a burgonya és a rizs édeskettesét, és nem egyszer időszűkében vagyunk, akkor legyen otthon mindig kuszkusz. Az arab konyha mindennapos alapanyaga egyre több helyen kapható itthon, és a bisztrók egyik kedvenc körete is lett. Amellett, hogy gyors , nagyon finom saláta és desszert is készíthető belőle.

hvg.hu/ élelmiszer online Gasztro

Csuklóból koffein

Joule Caffeine Bracelet – lehetne egy újhullámos kávézó neve is, ám ez tényleg egy karkötő. Nyomatja a koffeint, de sehol egy kotyogó, kávés csésze, teás bögre. Gasztronómiai élvezeti értéke valószínűleg a nullával egyenlő.

hvg.hu Gasztro

Mutatjuk, kik közül kerül ki a világ legjobb séfjeinek magyar kihívója

A világ legrangosabb gasztronómiai versenye, a Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten rendezik meg május 10-11-én a SIRHA Budapest nemzetközi vendéglátó-és élelmiszer-ipari szakkiállítás keretében. Hogy ki képviseli a házigazda Magyarországot, az csütörtökön késő délután derül ki.

hvg.hu Kult

Kiderült, milyen bort ihatott Jézus

"Rágva kemény, az abból készült bor erős" - mondja az írás a szőlőről, amelyből állítólag akár Jézus bora is kikerekedhetett.

hvg.hu Gasztro

Böllérfesztivál - falunapok a Millenárison

Jóformán ki sem szárad a halak hűlt helye, és már disznóságok készülődnek a budai Millenáris Parkban. Halfesztivál után a soron következő hétvégén, február 19-21-én Böllérfesztivál.

hvg.hu Gasztro

Katinka a kedvenc, de a pasiké a mérték

Kisebb, nem igazán ismert pincészetek is tudnak remek borokat készíteni, és az értő publikum meg is találja ezeket. Ez a legfontosabb tanulsága a Borjour és a Borháló közös akciójánk, amelyben a közönség, a fogyasztók véleményét kérdezték 700 borról. Új díj is született: három árkategóriában osztották ki a legjobb ár-érték arányú boroknak a Borháló mÉrték díjat.

hvg.hu Gasztro

Eger vs. Szekszárd - Bikavér párbaj

A bikavér alapja a kékfrankos, a párbajozó felek ebben biztos, hogy egyetértenek. A "párbajsegédek", azaz a bikavérpárti borkedvelők pedig február 26-án a Corinthia Hotel Budapest báltermében kóstolhatnak az Eger-Szekszárd viadalon.

hvg.hu Gasztro

Mogyoró a négyzeten

A nemzetközi csokoládévilág térképén ott a helye egy angyalföldi csokoládémanufaktúrának. A szakma és persze az édesszájú fogyasztók lesik, hogy mi lesz a következő nagy dobása.

-k- Gasztro

Japán sörnagyhatalom

Amint az megjósolható volt, azzal hogy az AB-Inbev felvásárolta a SAB-Millert, több változás is bekövetkezik a globális sörpiacon.

T.S. Gasztro

Tökéletes Valentin napi palacsinta – recept

Piros színével és a formájával mintha csak Valentin napra teremtődött volna az eper. A palacsintát pedig mindenki szereti. Hát még azt, aki ilyen epres-mascarponés desszerttel lepi meg kedvesét.

hvg.hu Gasztro

Óriási sörkocsmát nyit a Gellért

A Danubius Hotel Gellért közel 100 éves történetének egyedülálló átváltozására készül február 19-21 között. A patinás szálló az ország legnagyobb sörkocsmájává alakul az első téli sörfesztivál alkalmából.

-in- Gasztro

Jekl Béla a Pannon Bormíves Céhről: "Véd-és dacszövetségben"

A legmagasabb minőségű borok készítésére, a szőlőtelepítéstől a borkészítésig az átláthatóságra, az etikus magatartásra szövetkeztek annak idején az 1990-ben alakult Pannon Bormíves Céh tagjai. A mostani elnök, Jekl Béla borász többek között arról beszélt a hvg.hu-nak, hogy a korábbi célok felélesztésével, újult erővel tevékenyen részt vennének Magyarország imázsépítésében.

hvg.hu Gasztro

Birsből készül az Év Pálinkája

Az ország kereskedelmi főzdéi idén is elkészítik közös házasításukat, amelybe az Év Pálinkája 2016 versenyen kiválasztott tíz legjobb birspálinka kerül.

K. G. Gasztro

Érmes magyar sörök a világban

A múlt hétvégén Csehországban és Írországban, két fontos nemzetközi sörös eseményen is dobogós helyeken végeztek a magyar kisüzemi sörök.

1 2 3 4 5 6 7
240

A címlapról ajánljuk