Bejelentkezés  

Titkos terv? Fejtsük meg a 169 milliárd forintos rejtélyt!

Titkos terv? Fejtsük meg a 169 milliárd forintos rejtélyt!

Mindenki, még kormányzati emberek is vakarják a fejüket, hogy mi lehet az a 169 milliárd forint, amit betervezett a kabinet jövőre állami vagyongazdálkodásból. Az eszelős terv a hvg.hu értesülése szerint az volt, hogy eladják, majd nyomban vissza is bérlik a minisztériumok, kormányhivatalok, háttérintézmények épületeit. Időközben kiderült azonban, hogy az osztrákok eljátszották már ezt a trükköt, az EU akkor sem ette meg, és most sem fogja. Megy az agyalás. Egy hét múlva jön a költségvetés legfontosabb szavazása.

Vlagyimir Putyin tényleg térdre zuhant?

Vlagyimir Putyin tényleg térdre zuhant?

Oroszország rohamtempóban fejleszti hadseregét, folyamatosan az európai NATO-tagállamok környékén járőröznek gépei. A védelmi szektorba öntött pénzek rohamos emelkedésének ugyanakkor az orosz gazdaság lassulása, a kőolaj árának zuhanása gátat szabhat. Vlagyimir Putyinék most felrakták a csizmát az asztalra, ami inkább a gyengeség jele lehet. Oroszország nincs jó helyzetben.

Azonnali hatállyal mennie kellett Matolcsy jegybankjából a kutatási részleg vezetőjének

Azonnali hatállyal mennie kellett Matolcsy jegybankjából a kutatási részleg vezetőjének

Azonnali hatállyal távoznia kellett a jegybankból a kutatási részleg vezetőjének – értesült több forrásból a hvg.hu.

307 fölé ment a forint estére

Gyengült a forint árfolyama kora estére a bankközi devizakereskedelemben délutánhoz képest.

MTI

Alma és krumpli miatt veszekszik Oroszország Bosznia-Hercegovinával

Bosznia-Hercegovina visszautasítja azokat az orosz vádakat, amelyek szerint nemcsak a saját mezőgazdasági termékeit, hanem boszniainak "álcázott" uniós árut is szállítana Oroszországba – írta csütörtökön a Slobodna Bosna című boszniai hírportál.

MTI

Távozik a NAV egyik elnökhelyettese

Távozik a NAV egyik elnökhelyettese

Kovácsics Iván január végével távozik a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól – tudta meg a hvg.hu.

40 éves korig lehet kérni és folyósítani a diákhitelt

Módosul a hitelek igénybevételére vonatkozó jogosultsági idő is, amely az eddigi 10 tanulmányi félévről 11-re nő jövő februártól.

MTI

A vasárnapi népszavazástól függ a svájci frank-euró árfolyam jövője

Feszülten várják a svájci jegybank vezetői és a spekulánsok a vasárnapi népszavazás eredményét. A jobboldali Svájci Néppárt köreiből származó javaslat szerint a jegybanki devizakészletek legalább 20 százalékát a jövőben aranyban kellene tartani. A "Mentsétek meg svájci aranyunkat" nevű kezdeményezés sikere alaposan megnehezítené, hogy a fenntartsák a három éve érvényes 1,20 frankos euróárfolyamot.

MTI

Durván olcsó benzinárak jöhetnek

Durván olcsó benzinárak jöhetnek

Nem csökkentette kitermelési kvótáját csütörtökön a Kőolaj-exportáló Országok Nemzetközi Szervezete. Mindez azt jelenti, hogy tovább csökkenhet a kőolaj, így az üzemanyagok ára is.

Megmerevedett a forint reggel óta

Minimálisan mozdult el a forint árfolyama délutánra a bankközi devizakereskedelemben kora reggelhez képest.

MTI

Más-más határidőig fogadják az alkuszok a kgfb felmondását

A három nagy online alkusz közül kettő vasárnap éjfélig, míg egy hétfőn délig vállalja, hogy a meglévő kötelező gépjármű felelősségbiztosítások felmondását eljuttatja a biztosítókhoz.

MTI

Sebezhető az euróövezeti pénzrendszer

Az euróövezeti pénzrendszer stabilabb lett, de változatlanul sebezhető az Európai Központi Bank (EKB) szerint. Figyelmeztetnek: a rendkívül alacsony hozamszint arra szorítja a bankokat, hogy magasabb hozamokra vadászva kockázatokat vállaljanak, és ez ismét pénzügyi viharokat okozhat.

MTI
Hirdetés

Baj lesz abból a svájci bankszámlából!

Baj lesz abból a svájci bankszámlából!

A magyar adóoptimalizálási gyakorlat egyik legagresszívebb megjelenési formája az adózatlan jövedelmek magyar hatóságok számára nem azonosítható svájci bankszámlákra helyezése. Csak volt: a két ország között létrejövő információcserével 2017-től automatikusan értesül a NAV a Svájcban magyar magánszemélyekhez kapcsolható bankszámlák adatairól. De már 2015-től is nagy változás jön. Irány Dubaj vagy Szingapúr?

Tüntetnek holnap a forintosítás visszavonásáért

A Jobbik arra szólítja fel a kormányt, hogy vonja vissza a "pénzügyi szemetet legalizáló" törvényt és üljön le tárgyalni a civilekkel. Addig folytatják az utcai nyomásgyakorlást, amíg nem lesz érdemi változás – közölte Z. Kárpát Dániel.

MTI

L. Simon új ötlettel tenné vonzóbbá a Velence-tavat

Rivalizálás helyett együttműködést kell kialakítani a tókörnyéki települések között és egységben kell kezelni a Velencei-tavat ahhoz, hogy igazán vonzóvá váljon a turisták körében – közölte a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán Velencén egy Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) konferencián.

MTI
Hirdetés

Négyéves mélypontra esett az olajár az OPEC-ülés előtt

Újra négyéves mélypontra esett a Brent olaj ára a határidős piacokon, 2010 szeptembere óta nem volt ilyen olcsó az olaj. A kereskedők arra spekulálnak, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) tagországai csütörtökön nem csökkentik kitermelésüket.

MTI

NGM: a növekedési fordulat segítette a munkanélküliség esését

A július-szeptemberi 7,4 százalékról 7,1 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta augusztus-októberben, így a 15-74 éves korosztályban 319 ezer munkanélküli volt, 114 ezerrel kevesebb az egy évvel korábbinál - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MTI

307 forint közelében az euró árfolyama

Gyakorlatilag nem változott a forint árfolyama szerda estéről csütörtök reggelre a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

MTI

Egy százast még mindig lehet spórolni az ukrán benzinnel literenként

Az utóbbi hónapokban folyamatosan emelkedő üzemanyagárak ellenére még mindig megéri Ukrajnában tankolni a magyar autósoknak, a 95-ös benzin és a dízel kárpátaljai átlagárával számolva ugyanis körülbelül négy-ötezer forinttal lehet olcsóbban megtölteni a gépjárművek üzemanyagtartályát, mint Magyarországon – tapasztalta az MTI tudósítója.

MTI

Orbán a Hyundai vezetőségével is tárgyalt Dél-Koreában

Megkezdte dél-koreai tárgyalásait csütörtökön Orbán Viktor. A kormányfő a hivatalos látogatás első napján üzleti vezetőkkel folytat megbeszélést lehetséges magyarországi befektetésekről.

MTI

Véget érhet a magyar növekedési csoda az év végéig

Az idei év utolsó negyedévében már lassabban bővülhet a magyar gazdaság, mint az év korábbi részében – írta a Világgazdaság a csütörtöki számában.

Elképzelték az aranyvasárnapi zárva tartást az NGM-ben

Ismét tárgyalóasztalhoz ülnek csütörtökön az üzletek vasárnapi és munkaszüneti napokon való zárva tartását előíró törvénytervezetben érintett felek – írta a Napi Gazdaság a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkárságának tájékoztatása alapján.

Hirdetés
1234244
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X