Holoda: Csak az a profit zavarja az államot, ami nem az övé

Holoda: Csak az a profit zavarja az államot, ami nem az övé

A volt energiaügyi helyettes államtitkár az ATV Startjában elküldte a rezsicsökkentést és a nonprofit közműszolgáltató ötletét oda, ahová szerinte való.

23 órája

Feljelentést tett az MNB a Róna-interjú és az Index cikke miatt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) büntetőfeljelentést tett Róna Péternek, a jegybank felügyelő bizottsági tagjának az ATV műsorában tett kijelentései miatt.

23 perce

Nem kelendő az új szocpol

Az új lakások építéséhez és vásárlásához igénybe vehető lakásépítési hozzájárulás (szocpol) tavalyelőtti újbóli bevezetésétől 2013 végéig több mint ezer lakáscélú szociálpolitikai szerződés jött létre - tudta meg a Napi Gazdaság a Nemzetgazdasági Minisztériumtól.

50 perce

Vasutasok sztrájkolnak Romániában

A vasutasok sztrájkja miatt Romániában két órára leálltak a vonatok.

2 órája

A Gazprom még több gázt pumpálna Európába

A Gazprom vezetője az európai gázszállítás Balti-tenger át elképzelt növeléséről tárgyalt Bécsben.

2 órája

Ugyanott van a forint, ahol hagytuk

Nem változott érdemben a forint árfolyama szerda reggelre a főbb devizákkal szemben.

2 órája

Magyarország legnagyobb hitelezője bízott a forintban

Az ország legnagyobb hitelezőjének számító Franklin Templeton amerikai és luxemburgi alapjai március végén összesen 12,6 milliárd dollárnyi magyar állampapírt kezeltek, ami 163,2 millió dollárral volt magasabb a három hónappal korábbi összegnél – közölte a Napi Gazdaság.

2 órája

Miért akarják látni Matolcsyék az átutalásainkat?

Közel 10 milliárd forint közpénzt költ a Magyar Nemzeti Bank az átutalásainkat bonyolító cég megvásárlására, bármiféle hivatalos magyarázat nélkül. Így minden hozzáértő csak találgat: vannak, akik szerint az utalásainkat venné közelebbről szemügyre, mások szerint inkább az adósságainkra kíváncsi.

3 órája 3 hozzászólás

Több új villamost vehet Budapest, kinyílt az állami buksza

Több támogatást biztosít a kormány a budapesti villamosbeszerzési projekthez, és így tízzel több, összesen 47 új villamos kerülhet a fővárosba - derül ki a Magyar Közlöny keddi számából.

12 órája

Görögország tizede lelépett otthonról

Az elmúlt három évben mintegy 1,4 millió görög hagyta ott országát a válság és a kilátástalan élet miatt és keresett munkát Európa különböző szegleteiben. A fiatalok és a képzettek lépnek le nagy arányban, ez pedig nem jó jel a jövőre nézve.

16 órája

306,53 forint egy euró délután

Az euró árfolyama kedden 306,42 és 307,85 forint között alakult.

17 órája

Kína a nukleáris szmogba menekül

Elsősorban az energiaéhsége kielégítésére építene egy sor új nukleáris erőművet a kínai kormány. Meg az egyre aggasztóbb környezetszennyezettség csökkenését is remélik. A tervek - szokás szerint - grandiózusak.

17 órája

Így fosztják ki az embert az ATM-nél

Dermesztő fotókat közölt a francia rendőrség arról, hogyan rabolnak ki egy készpénzt felvevő illetőt egy párizsi bankautomatánál.

18 órája

Putyin fejének szegeznék a fegyvert

Amerikai szenátorok egy csoportja egyre jobban elmozdulna az Oroszországgal szembeni tényleges szankciók irányába, Vlagyimir Putyin országa ugyanakkor mindeközben már egyre jobban érzi az eddig bevezetett szankciók hatását. Az oroszokon nagyot üthetnek a további szankciók, ám ezekkel Európa, és a világ is megütheti a bokáját.

18 órája

Origo: a felcsúti polgármester és Orbán vejének üzlettársa is kapott az uniós pénzből

Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor vejének üzlettársa és egy vidéki fideszes képviselő vállalkozása is kapott abból a százmilliárd forint uniós pénzből, melyet az ívóvízminőség javítására fordíthat Magyarország – írja az Origo. A kormány elvette az önkormányzatoktól a döntést, és állami felügyelet mellett választották ki a nyerteseket.

18 órája

Még az idén érkezik az új "Polski Fiat"

A modellnév még nem ismert, de az igen valószínű, hogy még az idén új modelleket gyárt majd a Fiat legmodernebb külföldi gyára, Lengyelországban.

18 órája

A lengyel almát nem érdekli többé Oroszország

A piacok keleti nyitása a lengyel almatermelők szerint nem az orosz orientáció erősítését jelenti. Ezért mennek Kínába és az Egyesült Arab Emírségekbe. Törekvésüket az EU eurómilliókkal támogatja.

19 órája

Neue Zürcher Zeitung: kétélű lehet a Fidesz kétharmada

Bizonytalanság a politikai stabilitás ellenére címmel közölt írást a magyar parlamenti választás eredményét értékelve kedden a Neue Zürcher Zeitung című svájci lap. Az osztrák Der Standard is Magyarországgal foglalkozott, a lap szerint Orbán Viktor autoriter jegyekkel kormányozza a Fideszt.

19 órája

Drágul a benzin és a gázolaj, holnap még érdemes tankolni

Bruttó 3-3 forinttal emeli a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát csütörtökön a Mol – értesült piaci forrásokból az MTI kedden.

19 órája

Anglia beszólt Putyinnak videóval

Oroszországot meg kell akadályozni abban, hogy hatalmas energiahordozó-készleteinek felhasználásával "túszul ejtse" a világot, és a hét vezető ipari hatalom el is kezdi az energiaellátási biztonság erősítését célzó intézkedések kidolgozását – mondta kedden megjelent nyilatkozatában a brit energiaügyi miniszter.

19 órája

Soha ennyi adót nem fizettek még Németországban

Márciusban 55,36 milliárd euró adóbevétel keletkezett, ami minden eddigi márciusnál nagyobb összeg és 7,2 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A növekedés elsősorban a foglalkoztatottság bővülésére és a béremelésekre vezethető vissza.

20 órája

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
összes részvény árfolyama »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X