Bejelentkezés  

Hajszálra vagyunk a francia életszínvonaltól

Hajszálra vagyunk a francia életszínvonaltól

Legalábbis a minimálbérhez viszonyított egy üveg sör árát illetően. Egy összehasonlítás szerint hazánkban 2011-ben mindössze 0,7 órát kellett dolgozni minimálbéres órabéren fél liter sörért, ezzel pedig majdnem a francia érték mellett vagyunk. A legrosszabb a helyzet Grúziában és Bangladesben, ahol a minimálbéren élőknek 15, illetve 13 órát kell dolgozniuk egy korsó csapolt sörért.

Így vesznek rá minket a boltok, hogy többet költsünk

Így vesznek rá minket a boltok, hogy többet költsünk

Egy illat igencsak biztosíthat egyfajta környezetet a kiskereskedelmi vásárlásokhoz, ám kérdés az, hogy a megfelelő illattal befolyásolni lehet-e azt, hogy mennyi ideig maradunk a boltban, és hogy többet vásárolunk-e. Egyre több kutatás bizonyítja azt, hogy az illatok igenis hatással vannak vásárlási szokásainkra, ezt pedig a kiskereskedők ki is használják. Egyesek szerint az illatmarketing ugyanakkor borzasztó etikátlan.

Orbán elárulta, miben hasonlít az autó a gyógyszerhez

Orbán Viktor szerint Európa második legiparosodottabb országa Magyarország, a magyar egészségipar pedig él és mozog. Azt mondta, rendelkezni kell olyan ipari termékekkel, amelyek versenyképesek a világpiacon, és amikor kevesebb pénz van az emberek zsebében, akkor is szükség van rájuk, és szerinte ilyen az autó meg a gyógyszer.

MTI

444.hu: újabb Simicska-közeli vezetőt menesztenek

Menesztik a Közbeszerzési Hatóság vezetőjét, Gajdos Róbertet – írja a 444.hu.

Csak nekünk nem fúj a szél és nem süt a nap

Csak nekünk nem fúj a szél és nem süt a nap

A paksi atomerőmű-projektben hívő Orbán-kormány a szélerőművekben nem hisz. Pedig már a románok, bolgárok is rakétagyorsasággal húznak el mellettünk e területen is – hogy a fejlett világot ne is említsük. Azért fordul el a kormány ettől, mert itt nem olyan könnyű sumákolni? Pedig már most is 340 ezer család áramát képesek megtermelni a magyar szélfarmok.

Nem drágul az élet idén

Nem drágul az élet idén

Idén csak hajszálnyit romlik a pénzünk értéke a Magyar Nemzeti Bank várakozása szerint, és gyorsabban nő a gazdaság, mint korábban gondolták.

180 milliárdba kerülhet az adósmentés a Raiffeisennek és az Erstének

A Raiffeisen és az Erste bank szerint összesen 600 millió euróba fog kerülni nekik a devizahitelesek kompenzációja.

MTI

22 térkép és grafikon, mely biztos meglepi önt

22 térkép és grafikon, mely biztos meglepi önt

A Vox.com portál összeszedett 22 olyan térképet, melyből sok minden kiderül a világról. Igazán meglepő dolgokra is rájöhetünk: például a világon csak három ország van, amely nem a metrikus rendszert használja.

Jöhetnek az első pályázatok, akár még az EU jóváhagyása előtt

Október első napjaiban megjelennek az első európai uniós pályázatok, és az év további részében, még a magyar operatív programok uniós jóváhagyása előtt további kiírások várhatók - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára a Napi Gazdaság konferenciáján.

MTI

Szociális szalonnal kampányol az erzsébetvárosi polgármester

Álláskereső nőket segítő szociális szalon nyílt a főváros VII. kerületében kedden. Az ötlet külföldön népszerű, az álláskereső nők visszatérését. A MASNI-ra, vagyis munkaerő-piaci aktivizálást segítő nőbarát irodára 6 millió forintot költött az önkormányzat, és Magyarországon ez az első ilyen hely – mondta Vattamány Zsolt fideszes polgármester.

MTI

Orbánék nem először hitegetnek minket

Orbánék nem először hitegetnek minket

Már másodszor játssza el az Orbán-kormány, hogy Bokros-csomag méretű megszorítást ver keresztül. Az első kudarcát mi sem jelzi jobban, mint hogy belengették a másodikat. Jelentősen csökkentené a kormány az államháztartás kiadási oldalát. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy keddi konferencián elmondta, a GDP-hez mért rátát 45 százalékra vinnék le, emellett folyamatosan mérsékelni kell az év végi államadósságot. A kormány ugyanakkor már 2011-ben is azt ígérte, hogy egy év alatt leviszik erre a szintre ezt a mutatót, és a legfrissebb konvergenciaprogramban is az szerepel, hogy 2017-re érnénk el ezt az értéket. A miniszter tehát új dolgot nem mondott, viszont ez a bejelentés is azt jelzi, komoly átalakításokra készülhet a kormány. Minden más titok.

Görög kormányfő: 2,6 százalékkal nőhet jövőre a görög GDP

Görögország jól halad a reformok végrehajtásával, és gazdaságában hamarosan beindulhat a növekedés – mondta a német kancellár kedden Berlinben a görög miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után. Antonisz Szamarasz görög kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatóján Angela Merkel hangsúlyozta, hogy a görög gazdaság "a növekedés küszöbére" érkezett, és a lakosságnak sok nehézséget okozó reformok meghozták "a siker első törékeny hajtásait".

MTI
Hirdetés

Zsíros megrendelést adott le a Waberer's

Ezer új DAF vontatóval frissíti flottáját a Waberer's International Zrt., a beszerzésről szóló megállapodást a hannoveri IAA nemzetközi haszongépjármű vásáron írta alá Wáberer György, a Waberer's International Zrt. elnök-vezérigazgatója és Ron Bonsen, a DAF kereskedelemért felelős igazgatósági tagja.

MTI

Venezuelában lelőtték Orbánék poénját

Állami kommunikációs ügynökséget hoznak létre Venezuelában, éppen olyat, amilyet az Orbán-kormány tervez – írja helyi forrásokra hivatkozva a Kreatív.hu.

3,5 százalékos növekedést jósol a Kopint-Tárki

A Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet szakértői szerint a magyar gazdaság az idén 3,5 százalék körül bővül, jövőre pedig 2,7 százalékkal.

MTI
Hirdetés

Veszélyben a nyugdíj, ha ezek az adatok nem stimmelnek

Ismeri a majdani nyugdíjához szükséges adatokat; a szolgálati idejét, az elmúlt évtizedekben kapott keresetét? A nyugdíjbiztosítási szervek megkezdték az 1955 és 1959 között születettek kiértesítését a nyilvántartásukban szereplő adatokról. Az Adózóna összefoglalta, mit kell tennie annak, aki egyetért ezekkel az adatokkal, és mi a teendője annak, aki szerint ezek kiegészítésre, javításra szorulnak.

A kamatdöntésre gyengült a forint

Délelőtti erősödéséhez képest kissé gyengült a forint a jegybanki kamatdöntés után.

MTI

Matolcsyék ma nem vágtak tovább a kamaton

A monetáris tanács az elemzői várakozásoknak megfelelően nem változtatott az alapkamat 2,1 százalékos szintjén - közölte a jegybank kedden.

MTI

Szigorítja adózási szabályait az Egyesült Államok

Az amerikai cégek ezentúl nehezebben tudják csak székhelyüket alacsonyabb adókulcsú országokba áthelyezni, megkerülve a hazai magas adókat és így csökkentve az állami bevételeket.

MTI

NAV-molinóval a fejük felett árulják a csempészcigarettát

NAV-molinóval a fejük felett árulják a csempészcigarettát

Nagyban bizniszelnek az ukrán cigit kínálók a Keleti pályaudvarnál, az adóhatóság egy hirdetéssel harcol ellenük.

El akar válni? Így mentse a vagyonát

El akar válni? Így mentse a vagyonát

Ha egy házaspár egy idő után a válás mellett dönt, akkor fontos, hogy mind a két fél tisztában legyen jelenlegi és a válás után felálló pénzügyi helyzetével. Bizonyos pontokra egyáltalán nem szoktak figyelni az érintettek, pedig később ez komoly vagyoni, érzelmi hátrányokat okozhat.

Lesújtanának a bankokra a kormány udvari civiljei

Lesújtanának a bankokra a kormány udvari civiljei

Kevesli a kormány, illetve a kormánypártok civil szervezete a devizahiteles mentőcsomagot: egyebek mellett, rögzítenék a törlesztőrészleteket és az árfolyamot, lecsípnének az árfolyamgát miatt a gyűjtőszámlán összegyűlt tartozásból is, a bankokra tolnák az árfolyamkockázatot is, és azt is kérik, mentse a kormány a vállalkozásokat is.

Hirdetés
1234171
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X