hvg.hu Gazdaság

Nagy lapítás ment a 8 milliárd eurós vadászgép-vásárlásról

Az 1,3 milliárd lakosú India éves egészségügyi költségvetésének a másfélszeresét költi 36 francia vadászgépre. A hadügyminiszter, aki végül szentesítette a szerződést, a Twitteren közölte a hírt, de egyetlen helyi újságírót sem hívott meg az aláírásra. Volt rá oka.

Szabó Yvette Gazdaság

Nem tud elég vastagon fogni Mészáros Lőrinc ceruzája

Újabb, csaknem félmilliárd forinttal lett drágább a Szombathely és Zalaszentiván közötti vasútvonal villamosítása, pedig a felcsúti polgármester cége már eleve a becsült árnál 40 százalékkal drágábban vállalta el a munkát. Az eredmény meg is látszik: 750 millió forint ütötte Mészáros Lőrinc markát.

MTI Gazdaság

Íme a világ legnépszerűbb úti céljai – kitalálja a top 3-at?

Bangkok, London és Párizs lett a dobogós a világ legnépszerűbb úti céljainak ranglistáján. Bár Budapest nem került be a Top 10-be, a legnagyobb mértékben bővülő európai célállomások listáján hatodik helyezett lett, megelőzve Bukarestet és Szófiát – derült ki a Mastercard felméréséből.

hvg.hu Gazdaság

Sztrájkot hirdettek a Volánoknál: közlekedési káosz jön?

Egyhetes sztrájkot hirdetett október utolsó napjától az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (AKSZSZ) a Volán-társaságoknál. Azt írták, 50 százalékos béremelést akarnak három év alatt, de nem tudtak egyeztetni erről senkivel a kormány részéről.

MTI Gazdaság

Eltűnik a tengereken veszteglő több tucat szellemhajó

Már elegendő pénzeszköz áll a csődeljárás alatt álló dél-koreai szállítmányozó, a Hanjin rendelkezésére ahhoz, hogy kirakodhassanak a teherhajói, amelyek hetek óta vesztegelnek a világ különféle kikötőinek bejáratánál – jelentette be pénteken a dél-koreai pénzügyminiszter-helyettes.

MTI Gazdaság

Vége a földárveréseknek

A kormány lezárja a földárveréseket, az azokból várható 270 milliárd forint bevételt az államadósság csökkentésére fordítja – ezt tartalmazza az a törvénycsomag, amelyet Földművelésügyi Minisztérium (FM) a parlament elé terjeszt.

1 2 3 4 5 6 7
4800
A címlapról ajánljuk