Putyinék már jövőre bedurrantanák a csodafegyvert

Putyinék már jövőre bedurrantanák a csodafegyvert

A Gazprom kedden közölte, hogy már 2016 végén üzemképes lehet az a gázvezeték, mellyel Törökországba szállítanának földgázt, ezzel pedig komolyan feladnák a leckét az Európai Uniónak, hogy addigra építsenek a görög-török határig egy olyan vezetéket, amivel el tudnák onnan vinni a nyersanyagot. A nagy kérdés ugyanakkor az, hogy vajon az oroszok tényleg megépítik-e majd a vezetéket, ha az EU a törökökhöz nem tervez csövet fektetni.

Apró nyisszantással játsszák ki a kormányt az áfacsalók

Apró nyisszantással játsszák ki a kormányt az áfacsalók

Az élő és félkész sertés forgalmi adóját tavaly 5 százalékra csökkentették, hogy az adócsalók lába alól kihúzzák a szőnyeget, sikertelenül. A sertéstelep és a hentesbolt között manapság is eltűnik az áfa, mert az ügyeskedők új kiskaput nyitottak. Egyszerű trükközéssel még egy kisstílű csaló is százezreket, milliókat tud havonta kiszedni a rendszerből. És most a marháknál is ugyanaz lesz a játék, mint ami a sertéseknél.

hvg.hu

Hatalmas áfacsökkentés készülődik a szomszédban

A román kormány tervei szerint 2016 elejétől áfát csökkentenének. Victor Ponta kormányfő közlése szerint elképzelhető az, hogy az áfa általános kulcsát csökkentik 3 százalékot nem meghaladó mértékben, vagy bizonyos termékeknél – különösen az élelmiszereknél – csökkentik a forgalmi adókulcsokat.

Fehéroroszország kiléphet az Eurázsiai Gazdasági Unióból

A fehérorosz elnök szerint országa fenntartja magának a jogot, hogy kilépjen az év eleje óta működő Eurázsiai Gazdasági Unióból, ha a tagországok nem tartják be a szervezet keretében tető alá hozott megállapodásokat.

MTI

Internet-támogatást ad Nyírbátorban az önkormányzat

Internet-támogatást ad Nyírbátorban az önkormányzat

Internethasználati támogatást ad Nyírbátorban az önkormányzat - közölte a város polgármestere.

MTI

Magyar szál bukkant fel az Alstom elleni brit nyomozásban

Magyar szál bukkant fel az Alstom elleni brit nyomozásban

Nyomozást folytat a brit Serious Fraud Office (SFO) csalás- és korrupcióellenes hatóság azzal kapcsolatban, hogy a francia Alstom energetikai és gépipari csoport brit leányvállalatai követtek-e el visszaéléseket Magyarországon is – derült ki a Reuters szerint egy londoni bírósági meghallgatáson.

Mégis fizetős lesz a teljes M0-s

Mégis fizetős lesz a teljes M0-s

Nem holnaptól, de amint kifutnak az uniós kötelezettségek, a jelenleg még ingyenes autópálya-szakaszokat is fizetőssé teszik Fónagy János, a fejlesztési minisztérium politikai államtitkára szerint.

Semmi probléma a bankok elszámoltatásával az Ab szerint

Semmi probléma a bankok elszámoltatásával az Ab szerint

Több bíró is meg akarta semmisíttetni a bankok elszámoltatásáról szóló törvényt, mert több pontja szerintük sérti az alaptörvényt. Az Alkotmánybíróság azonban kidobta a panaszukat.

Újabb országban nyit bázist a Wizz Air, ez már a huszadik

Kassán nyitja meg 20. bázisát szeptember 14-én a Wizz Air, ahol egy Airbus A320 típusú repülőgépet fog állomásoztatni.

Juncker: "Görögországnak is tisztelnie kell másokat"

Görögországnak tisztelnie kell Európát – mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a Le Figaro című francia napilapban csütörtökön megjelent interjúban a radikális baloldali Sziriza párt friss választási győzelme kapcsán. Kizárta a görög államadósság eltörlésének lehetőségét, de jelezte: "megállapodások lehetségesek".

MTI

312 forint egy euró délelőtt

Erősödött a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon csütörtök délelőtt.

MTI

Hiába zuhan az olaj ára, a Shell így is nagyot kaszál

A Royal Dutch Shell olajipari vállalat mintegy megduplázta adózott eredményét éves szinten a tavalyi utolsó három hónapban, ami jól jelzi, hogy a cég mennyire ellenálló a kőolaj árcsökkenéséből fakadó kedvezőtlen hatásoknak. A kőolaj ára csaknem 60 százalékkal zuhant június óta.

MTI

A II. kerületi ingatlanbizniszeket vizsgálná az MSZP

A szocialisták kezdeményezik azon II. kerületi ingatlanvásárlások utólagos kivizsgálását, amelyek körül "a belvárosi ingatlanbotrányban" érintett egyes cégek is "felbukkantak". A II. kerületi önkormányzat közölte, tevékenységét a jogszabályok betartásával végzi, és áll minden vizsgálat elé.

MTI
Hirdetés

Olyat lép az IKEA, mint még soha

Olyat lép az IKEA, mint még soha

Bár 2014-ben az IKEA bejelentette, hogy hamarosan lehet majd kapni "vegetáriánus húsgolyókat" az áruházaiban található éttermekben, a vegán életmód követői azt szerették volna, hogy inkább legyen olyan opció, amelyből teljesen száműzik az állati eredetű összetevőket. Kérésük most meghallgatásra találhatott: jönnek a "vegán húsgolyók".

Orbán kiadta a parancsot: több száz pályázatírót vesz fel az állam

Orbán kiadta a parancsot: több száz pályázatírót vesz fel az állam

A kormány rohamra indul a 2007-2013 közötti időszak EU-támogatásaiért; az utolsó centig le akarják hívni a még fel nem használt pénzt. Ennek érdekében több száz embert vesznek fel az EU-s pályázatírás területére, és Orbán maga is országjáró útra indul, hogy felmérje a fejlesztési igényeket. Az Európai Bizottság a vitás politikai és elszámolási kérdések miatt nem fogadta el eddig az összes operatív programot. Merkel feltétellistákkal érkezik Budapestre – értesült a Figyelő.

Márciusban megismétlődhet a januári káosz a hazai utakon

Ha február közepén dönt a parlament az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszerrel (EKÁER) kapcsolatos módosításokról, a vállalkozásoknak ismét csupán szűk két hete lesz alkalmazkodni – írta a Világgazdaság. A lap szerint az érintettek időt, egyértelmű szabályokat és válaszokat, adatvédelmi garanciákat, a megbízható adózók mentességet szeretnének.

Hirdetés

NGM: Nem akarjuk megmondani, ki mit csináljon vasárnap

NGM: Nem akarjuk megmondani, ki mit csináljon vasárnap

Távol áll a kormánytól, hogy bárkinek megmondja, mit kezdjen a szabadidejével, de a vasárnapi szabadnap bevezetésével arra számítanak, hogy átalakulnak a családi szokások, ami pozitív hatással lesz a szabadidős programokra is – mondta a Napi Gazdaságnak a vasárnapi zárva tartás várt hatásairól Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár.

Százmilliókat spórol a MÁV és a BKK az olcsó gázolajjal

A MÁV gazdálkodására egyértelműen pozitívan hat a csökkenő gázolajár, ami a személyszállítási szolgáltatásban költségcsökkenésként azonnal megjelenik, és nem jött rosszul a BKK-nak sem – írta csütörtöki cikkében a Napi Gazdaság.

MTI

Nagyot esett a forint a dollárhoz képest

A svájci frankot nem számítva gyengült a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon csütörtök reggelre.

MTI

Kisöprik a Douwe Egberts budapesti gyárát, a bútorokat is árulják

Kisöprik a Douwe Egberts budapesti gyárát, a bútorokat is árulják

Újabb online árverésen válnak meg a Douwe Egberts Hungary Zrt. nemrég bezárt budapesti gyárának még megmaradt eszközeitől. Az aukción irodai bútorokat, hűtőket, mikrókat és más felszereléseket adnának el.

Dől a lé a megyei matricákból, eddig félmilliót adtak el

Dől a lé a megyei matricákból, eddig félmilliót adtak el

Az idén már 1,267 millió autópálya-matricát értékesített a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. – tudta meg a Magyar Hírlap a társaságtól.

MTI

Trükközhetnek a használt autókkal a gyenge forint miatt

A gyenge forint miatt már több autómárka emelte árait, és további drágulás is elképzelhető, a használt autók eladásában pedig kreatív megoldások jelenhetnek meg – írta csütörtöki cikkében a Napi Gazdaság.

MTI
Hirdetés
1234310
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X