Bejelentkezés  

Ami legyőzte Orbán Viktort

Ami legyőzte Orbán Viktort

Beszántott magán-nyugdíjpénztári megtakarítások ide, adósságcsökkentő alap oda, nagy kormányzati fogadkozások amoda, mostanra majdnem rekordszintre nőtt a magyar államadósság. A kormány éveken át hangoztatott retorikája szerint az adósság ellenség, az erre épülő gazdaságot az első szélroham romba dönti. 2020-ig a jelenlegi szinten ragadhat az államadósság, a kabinet most issza meg az elmúlt négy év váratlan húzásainak a levét, a paksi bővítésre felvett hitel pedig csak nehezíti a helyzetet.

Mindenkit elnyomnak a gazdagok?

Mindenkit elnyomnak a gazdagok?

Alig pár tucat ember kezében van a világ vagyonának fele, a leggazdagabb 85-nek pedig annyi, mint a legszegényebb 3,5 milliárdnak. Eközben egyre többen élnek olyan országokban, ahol nő a különbség a gazdagok és szegények között. A gazdasági válság rendesen odacsapott a nyugati társadalmaknak, míg a nagy feltörekvő államokban tömegek emelkedtek ki a szegénységből. Magyarországon egyelőre nincs esély a jövedelmi, társadalmi osztályok közötti olló záródására – és ennek nemcsak a gazdasági válság, hanem a politika is az oka.

Terjeszkedne az Oberbank Magyarországon

Terjeszkedne az Oberbank Magyarországon

Az osztrák Oberbank terjeszkedni akar Magyarországon. A banknak most hét fiókja van itt, 2016-ig tízre akarják növelni ezt a számot, hosszabb távon pedig 12 fiókot terveznek a magyar piacon – mondta a bank vezérigazgatója szerdán, a pénzintézet második negyedévi eredményeinek ismertetésekor.

Baj van az orosz állampapírokkal, de Putyinék nem aggódnak

Az orosz kormány több mint egy hónapja kénytelen szüneteltetni kötvényárveréseit, részben azért, mert a befektetők túl magas hozamot várnak az ukrán válság miatt.

MTI

Hernádi csendben kilépett az OTP-vezérkarból

Hernádi csendben kilépett az OTP-vezérkarból

Hernádi Zsolt még április elején felfüggesztette az OTP Bankban betöltött igazgatósági tagságát, és egy ideje a Mol napi ügyeinek irányítását is a menedzsmentre bízta, bár mindezt nem verte nagy dobra – írja VS.hu.

Koncesszióba adják a horvát autópályákat

A horvát kormány év végéig vagy jövő februárig koncesszióba adja az ország autópályáit - jelentette a horvát HINA hírügynökség szerdán. A meg nem nevezett közlekedési minisztériumi forrásokat idéző hír szerint nagy az érdeklődés, eddig több mint három cég jelezte érdeklődését. Ezeket szintén nem nevezték meg.

MTI

313 forint felett jegyzik az eurót

Csekély mértékben, a különböző devizákkal szemben eltérő irányban változott a forint árfolyama szerdára virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben. Az eurót reggel hét órakor 313,31 forinton jegyezték a kedd esti 313,28 forintos jegyzéssel szemben.

MTI

Aggódik a magyar autógyárak miatt Varga Mihály

Varga Mihály szerint is szükség lenne a magyar-orosz gazdasági vegyesbizottság összehívására. A nemzetgazdasági miniszter a Hír TV Magyarország élőben című műsorában kedden este megerősítette, hogy az uniós pénzügyminiszterek tanácsának következő ülésén fel kell vetni az embargó hatását kompenzáló direkt uniós támogatások bővítését.

MTI

Londoni elemzők: még durvább lehet idén az ukrán gazdaság mélyrepülése

Súlyos recesszió lesz idén és jövőre is Ukrajnában az ország déli részén dúló harcok és az orosz szankciók miatt – vélik londoni pénzügyi elemzők.

MTI

Orbán elmagyarázta, miért nem magas szerinte az államadósság

„Ki kell vonni a nettóból a tartalékokat, és úgy már nem magas!” – ezt válaszolta kedd délután a miniszterelnök az Index államadóssággal kapcsolatos kérdésére a Páneurópai Piknik Emlékparkban. A hírportál próbálta értelmezni Orbán Viktor szavait.

Indul az első bankper, 30-nál több követheti

Pénteken tárgyalja a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma az első olyan devizahiteles pert, amelyet hitelintézet indított a Magyar Állam ellen a szerződések egyoldalú módosításának tisztességtelenségét vélelmező törvénnyel kapcsolatban.

MTI

Hatalmas bakit szenvedett el egy pékséglánc

Hatalmas PR-rémálmot volt kénytelen elszenvedni a Greggs brit pékséglánc, miután a cég Wikipédia oldalán a vállalkozás logójánál egy darabig az szerepelt, hogy "szart és szemetet adnak el már 70 éve".

Hirdetés

A Bitcoin átmegy végre a falon?

A Bitcoin átmegy végre a falon?

Ha tényleg a virtuális pénz mögé áll az eBay és a PayPal, ki állítja majd, hogy nem kell komolyan venni?

Híres magyar állatfajt nyilvánítottak veszélyeztetetté

Veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajtának nyilvánította a magyar merinó juhot a Földművelésügyi Minisztérium (FM) rendelete.

MTI

Andy Vajna 100 milliós lakást vehetett Rózsadombon

Közel 100 milliós lakást vásárolt Andy Vajna a Rózsadombon - állította a Blikk.

Hirdetés

A szegényeknek csak egészségtelen kaja jut

Azon amerikaiak, akik állami élelmiszersegélyben részesülnek, sokkal nagyobb arányban kapnak cukorbetegséget, illetve nagyobb arányban is lesz magas vérnyomásuk, mint a teljes amerikai népességnek. Ráadásul azok a módszerek, mellyel ezek a kevésbé tehetős emberek pénzt igyekeznek megfogni, csak rontanak egészségügyi helyzetükön.

Nagyon nem szeretnénk most görög munkavállalók lenni

Nagyon nem szeretnénk most görög munkavállalók lenni

Több mint 10 százalékkal zuhantak a görög vállalkozásoknál átlagban a fizetések 2013-ban, egyes szektorokban ugyanakkor még ennél is nagyobb volt a csökkenés.

Rekordmélységbe zuhant a kincstárjegy hozama

Rég nem volt ilyen alacsony hozama a három hónapos kincstárjegyek piacán. Ettől még az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a terveinek megfelelően, 40 milliárd forintnyi forrást bevont a rövid papírokból.

Matolcsyék bizonygatják, mikor jó a kivándorlás

Matolcsyék bizonygatják, mikor jó a kivándorlás

A jegybank elemzői friss tanulmányban boncolgatják a kivándorlás hatásai a hazai munkaerőpiacra. Az elemzésből kiderül, hogy a kivándorlás akár meg is dobhatja az itthoni béreket, a termelékenységgel kapcsolatban ugyanakkor nem teljesen egyértelmű az irány, ahogy a makrogazdasági hatásoknál is vegyes kép rajzolódik ki. A lényeg ugyanakkor az, hogy hosszú távon sok kockázatot hordoz magában a növekvő kivándorlás, hiszen így például az ellátórendszerek fenntarthatósága is kockázatosabbá válhat.

Jól megy a svájci prémiumcsoki-gyárnak

Növelte profitját 2014 első hat hónapjában a Lindt és Sprüngli svájci csokoládégyár a lassan újra beinduló gazdasági növekedésnek és annak köszönhetően, hogy növelni tudta a piaci részesedését.

Ami legyőzte Orbán Viktort

Ami legyőzte Orbán Viktort

Beszántott magán-nyugdíjpénztári megtakarítások ide, adósságcsökkentő alap oda, nagy kormányzati fogadkozások amoda, mostanra majdnem rekordszintre, több mint 25 ezer 400 milliárd forintra emelkedett a magyar államadósság. A kormány éveken át hangoztatott retorikája szerint az államadósság ellenség, az erre épülő gazdaságot az első szélroham romba dönti. 2020-ig a jelenlegi szinten ragadhat az államadósság, a kabinet most issza meg az elmúlt négy év váratlan húzásainak a levét, a paksi bővítésre felvett hitel pedig csak nehezíti a helyzetet.

Putyinék ezzel a fegyverrel mindenkinek befűthetnek

Putyinék ezzel a fegyverrel mindenkinek befűthetnek

Sokéves csúcsokat döntöget a palládium ára, a befektetők pedig attól tartanak, hogy az oroszok a nyersanyagot is tiltólistára teszik, ez ugyanakkor probléma lehet, hiszen ők adják a világ termelésének 40 százalékát. Az oroszok ezzel komoly fejtörést okozhatnak a nyugati gépjárműiparnak.

Hirdetés
1234132
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X