hvg.hu Gazdaság

Meg fog lepődni: ebben az országban használják el fejenként a legtöbb áramot

Közeledik a marokkói klímacsúcs, amelynek középpontjában az energiafogyasztás és az azzal összefüggő szén-monoxid-kibocsátás kérdései állnak majd. Ennek nyomán a brit The Telegraph térképre rendezte a legtöbb és legkevesebb villamos energiát fogyasztó, illetve a legtöbb és legkevesebb szén-dioxidot a levegőbe bocsátó országokat.

NN Biztosító

Kettős szorításban a szendvicsgeneráció: miből lesz így nyugdíjuk?

Jelen gazdasági helyzetben semelyik korosztálynak nincsen könnyű dolga: az idősebb generációnak az alacsony nyugdíjakból kell boldogulnia, a fiataloknak pedig a túlterhelt munkaerőpiac kihívásaival kell megküzdenie; a legnagyobb teher azonban mégis e két korosztály között elhelyezkedő, úgynevezett szendvicsgeneráció és a némileg idősebb szenior szendvicsgeneráció vállát nyomja.

hvg.hu Gazdaság

Mi az? Olykor torzítja a versenyt és lopásra csábít

Üljünk be egy wellness szálló szaunájába, és gondolkodjunk el azon, hogy mire és hogyan is költi el Magyarország a részben a német buszsofőrök adójából összedobott uniós támogatásokat. Ki nyer és ki veszít?

hvg.hu Gazdaság

Megalázta a hajléktalant, most fizethet az amerikai kórház

2015-ben a Los Angeles-i Gardens Regional kórházba került kezelésre egy 38 éves, skizofréniában szenvedő hajléktalan nő, aki cukorbeteg és asztmás is. Ez a kórház állami pénzt kap azért, hogy gondoskodjon a fedél nélküliek ellátásáról.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Kínos baklövések: amikor az egész világ az EU-n röhög

Nem sokon múlt, hogy bedőljön az Európai Unió és Kanada közötti megállapodás, ez azonban legfeljebb a kanadaiak számára okozhatott meglepetést. Az uniós döntéshozatalnak ugyanis két nagy ellensége van: a tagországok és maga az EU.

MTI Ingatlan

Megvan a dél-budai szuperkórház tervezője

A kormány Noll Tamás Ybl-díjas építészt kéri fel a Dél-budai Centrum tervkoncepciójának elkészítésére – tartalmazza a "szuperkórház" helyszínéről szóló kormányhatározat, amely a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg.

hvg.hu Gazdaság

Haverok tava Hatvanban, fegyveres őrrel védett terület

Százmilliókat kapott természetvédelmi fejlesztésre az EU-támogatások fölött diszponáló fejlesztési tárca államtitkárához, Szabó Zsolthoz köthető egyesület. A pénzből Szabó rokonának birtokán újítottak fel egy tavat – nem a köznek.

1 2 3 4 5 6 7
4833
A címlapról ajánljuk