Bejelentkezés  

Ennyi volt, Putyinék nem bírják tovább?

Ennyi volt, Putyinék nem bírják tovább?

Történelmi mélypontra zuhant a rubel dollárral szembeni árfolyama, drasztikusat lépett az orosz központi bank, beszakadt a tőzsde is, a tőke pedig menekül Oroszországból. Mi lesz itt? Összeomlik Oroszország? És a magyar élelmiszeripar? És mi lesz a forinttal? Elmagyarázzuk.

És ha Brüsszel fizetné a munkanélküliségi segélyt?

 És ha Brüsszel fizetné a munkanélküliségi segélyt?

Már az Európai Parlament is arról elmélkedik, hogy megfontolandó lenne bevezetni egy közös uniós munkanélküliségi ellátást, tompítandó a blokkon belüli szociális feszültségeket. Nem beszélve arról, hogy ezzel a válságba süllyedt országok gazdasági teljesítményét is javítani lehetne. A bökkenő az, hogy ez csak az eurózóna tagállamaira vonatkozna, és nem biztos, hogy a gazdagabb országok beraknának komoly összegeket a kalapba. Gond lehet továbbá az is, hogy igencsak szerteágazóak az uniós szociális, munkaerő-piaci rendszerek. Jöhetne a munkanélküliségi segély (egy része) Brüsszelből, vagy sem?

Újabb büntetőeljárás indult a volt szlovén miniszterelnök ellen

Az új bírósági eljárásban még tavaly indítottak vizsgálatot, a korrupcióellenes bizottság szerint ugyanis Janez Jansa 2005-ben, még miniszterelnöksége idején, áron alul adott el egy építési területet az Imos építőipari cégnek, majd ugyanettől a cégtől vásárolt egy impozáns lakást a fővárosban.

MTI

Csak a nyelvezetén változtatott a Fed

A korábbi megfogalmazás szerint a Fed az alacsonykamat-politika folytatása mellett kötelezte el magát "huzamosabb ideig". A mostani szóhasználat szerint viszont már csak "türelmes" lesz a kamatemelés megkezdésével. Az alapkamat a helyén maradt.

MTI

Fitch: a külföldi anyabankok támogatása alátámasztja a magyar bankok stabil kilátását

A külföldi anyabankok részéről nagy valószínűséggel várható támogatás megalapozza a magyar bankok hosszú távú kockázati osztályzataira érvényben tartott stabil kilátást - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett éves szektorjelentésében.

MTI

Estére megint gyengült a forint

Gyengült szerdán a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

MTI

38 milliárddal emelik a CIB Bank tőkéjét

Az Intesa Sanpaolo S.p.A. 1 forint névértékű részvény jegyzésén keresztül 38 millárd forintos alaptőkeemelést hajt végre CIB Bank Zrt.-ben - közölte a társaság a BÉT honlapján szerdán.

MTI

Orbán és Matolcsy reggel valamit bejelent

Orbán és Matolcsy reggel valamit bejelent

A miniszterelnök és a jegybankelnök sajtótájékoztatót tart csütörtökön reggel.

Az oroszországi tőkebefektetések is visszaestek

Majdnem 5 százalékkal csökkentek a tőkebefektetések Oroszországban novemberben.

MTI

Kopint-Tárki: 3,4 százalékkal nő a GDP az idén

Az idén az infláció mínusz 0,2 százalék lesz, amely főként a nemzetközi deflációs környezetnek és a rezsicsökkentésnek köszönhető - derül ki az idén ötven éves konjunktúrakutató legfrissebb, szerdán bemutatott elemzéséből.

MTI

Lépett az orosz jegybank, erősödött a rubel

Az orosz jegybank szerdán bejelentette, hogy egy sor intézkedést fogadott el a pénzügyi rendszer stabilitásának támogatására.

MTI

Sikerré vált a német újraegyesítés

Sikerré vált a német újraegyesítés

Összenőtt, ami összetartozott – 25 évvel Németország újraegyesülése után nemcsak az egykori berlini fal nyomai tűntek el, a két országrész közti különbségek is elhalványultak. A hétköznapokban azért még érződik jövedelmi és vagyoni elmaradás – írja a HVG berlini tudósítója.

HVG
Hirdetés

12 éves mélypontig bukott a forint a dollárral szemben

12 éves mélypontig bukott a forint a dollárral szemben

Szerda délután újabb jelentős forintgyengülési hullám bontakozott ki, a dollárral szemben például majdnem 12 éves mélypontig bukott a forint.

Már majdnem megállapodtak a jövő évi bérekről

Közeledtek az álláspontok a jövő évi bérekről a szociális partnerek között a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) szerdai budapesti tárgyalásán.

MTI

Tényleg itt lehet a zuhanás vége: jövőre nőhetnek a görög fizetések

Hosszú évek után először jövőre nőhetnek a fizetések Görögországban.

Hirdetés

Megállt a forintgyengülés

Megállt a forint gyengülése a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon szerda délután.

MTI

Újabb szankcókat kap a nyakába Putyin

A fekete-tengeri olajkutatásokra is kiterjeszti a krími szankciókat az Európai Unió.

MTI

Minden eddiginél több utas fordult meg Ferihegyen

Minden eddiginél több utas fordult meg Ferihegyen

A 2014-es év rekordévnek számít a Budapest Airport életében, minden eddiginél magasabbra, kilencmillió fölé emelkedett az éves utasszám, s most kezd kifizetődni az a munka, amelyet a Malév 2012-es leállása után azonnal megkezdtek.

MTI

Gyerekszegénység és drága mogyoró – íme az idei év ábrákban

Gyerekszegénység és drága mogyoró – íme az idei év ábrákban

Rubeljegyzés, olajár, forint-euró árfolyam, szegénységi statisztikák, egyenlőtlenségek növekedése, az amerikai bérek beragadása. Közeledik az év vége, így számba vettük, hogy 2014-ben melyek voltak azok az adatok, melyek akár negatív, vagy pozitív irányban ütöttek nagyot. Az idei év chartjaiból szemezgettünk.

A leállított Déli Áramlatról továbbra is tárgyalnak az oroszok

A bolgár energiaügyi miniszter vezetésével küldöttség utazik pénteken Moszkvába, hogy tárgyaljon a Déli Áramlat gázvezeték építésének megkezdéséről, amit orosz részről szóban néhány hete leállítottak - közölte a Ria Novosztyi orosz hírszolgálat szerdán. Eközben orosz lapértesülés szerint a gázcsőgyártó cégek továbbra is szállítják Bulgáriába a Déli Áramlat Fekete-tenger alatt húzódó első szakaszához a csöveket.

MTI

Teljesen megkavarta az oroszokat a zuhanó rubel

A rubel árfolyamának zuhanása, napon belül is rendkívüli kilengéseket mutató árfolyama miatt az Apple Oroszországban leállította termékeinek internetes értékesítését, a fogyasztók megrohamozták az elektronikai cikkeket és bútorokat árusító üzleteket, sokan a valutaváltó helyeken próbálják megtakarításaikat valutára váltani és hiány van a külföldi új autókból.

MTI

Brüsszel minden tagállamtól tudni akarja, kötöttek-e külön adómegállapodást

Azoktól az országoktól, amelyek élnek a külön adómegállapodás lehetőségével, arról is listát kér az Európai Bizottság, hogy 2010 és 2013 között mely cégekkel milyen megállapodásokat kötöttek.

MTI
Hirdetés
1234271
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X