hvg.hu Gazdaság

És akkor tokaji földesúr is lehet az egykori gázszerelőből

Mészáros Lőrinc, a nemzet gázszerelője állítólag Tokajban szerzett egy nem is olyan kicsi, de feltétlenül jónak mondható borászatot, Garancsi István cége pedig az egyik legjobb budapesti telken kezdheti építeni jókora toronyházait. Csányi szemet vetett a Tescóra, de visszafogta magát, a Fitch pedig megtette azt, amire az Orbán-kormány már oly régóta vágyott: felminősítette az országot. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Farkas Zoltán Kult

Újabb pénzek a kormányzati kedvenceknek

Lesz Központi Birkózó Akadémia, még több közpénz jut az országos sportági szakszövetségeknek, viszont a tervezettnél kevesebb a hulladék-közszolgáltatás támogatására, amennyiben az Országgyűlés elfogadja a kormány által is támogatott módosító javaslatokat.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Állítják, sehol sem áll le a szemétszállítás

Sehol sem áll le a szemétszállítás, az ezzel kapcsolatos hírek teljesen alaptalanok és felelőtlenek – közölte a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (NHKV Zrt.).

MTI Gazdaság

Két országban nyomták csak le a magyar vásárlókat Európában

Értékben 4,6 százalékkal nőtt a magyarországi élelmiszer-kiskereskedelem forgalma az idei első negyedévben a tavalyi első három hónaphoz képest, ez a harmadik legmagasabb a vizsgált huszonegy európai ország rangsorában, Törökország és Lengyelország után – állapította meg a Nielsen piackutató.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Százmilliókat kaptak az MNB-alapítványok

A Pallas Athéné alapítványok 830 millió forinttal növelték vagyonukat az alapítás óta eltelt kevesebb mint két év alatt a 2015-re vonatkozó, könyvvizsgáló által jóváhagyott pénzügyi kimutatásaik szerint.

hvg.hu Gazdaság

Ki kell adnia Quaestor-kapcsolatait a külügy háttérintézményének

A Transparency Internationalnak adott igazat a bíróság a Magyar Nemzeti Kereskedőház brókercéges ügyeivel kapcsolatban: a minisztériumi háttérintézménynek ki kell adnia, hogy tényleg a Quaestor bedőlése előtti pillanatban vette-e ki befektetéseit a cégből, és ha igen, vajon mennyit. A kereskedőház a perben azzal érvelt, hogy nem közfeladatot lát el, ezért nem köteles kiadni a kért adatokat.

MTI Gazdaság

Tízezer négyzetméteres uszodát álmodtak Szegedre, 2019-re készülhet el

Nyilvános pályázatot írtak ki a szegedi fedett uszoda tervezésére. A nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas komplexum 2019 első negyedévére készülhet el – jelentette be a városfejlesztési alpolgármester pénteken, a szegedi közgyűlés ülésén. Nagy Sándor elmondta azt is, hogy az önkormányzat az idei költségvetéséből 500 millió forintot különített el az uszodaépítés előkészítésére.

hvg.hu Gazdaság

Bakot lőtt a szénlobbinak hízelgő Trump

Donald Trump csütörtök este, Dél-Dakotában arról beszélt, hogy kivégezné a megújuló energiatermelőket Amerikában, és újra a szénre (és az olajra) állítaná át az amerikai energetikát és a gazdaságot. Mutatjuk, miért hülyeség az, amit a republikánus elnökaspiráns mondott.

MTI Gazdaság

Mától még drágább a benzin

Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Befellegzett júliustól a társasházi netes monopóliumoknak

Egy törvénymódosításnak köszönhetően megszűnhet az áldatlan helyzet azokban a lépcsőházakban, ahol konkurencia híján eddig csak egyetlen cég szolgáltatott internetet, és aki akart, nem tudott átmenni másik társasághoz. Július elsejétől helyet kell adni másoknak is – derül ki az Index cikkéből.

hvg.hu Itthon

Már Budapesten van a 3-as metró első felújított szerelvénye

Csütörtök hajnali egy órakor megérkezett a Kőér utcai járműtelepre az első felújított metrószerelvény – írja az Iho.hu. Oroszországban újították fel a hat kocsit, és vasúti vontatással, de a saját kerekein gurult vissza Budapestre. Egy rozsdás, összefirkált kék metrót ment ki és egy fekete-fehér, kívül-belül felújított szerelvény jött vissza, sokan azonban vitatják, hogy új kocsik vásárlása helyette megéri-e erre több tízmilliárd forintot költeni.

1 2 3 4 5 6 7
4706
A címlapról ajánljuk