Bejelentkezés  

Itt a gazdasági hidegháború

Itt a gazdasági hidegháború

Bár a földgáz és a kőolaj importjának leállítását nem lépte meg az Európai Unió, mert azzal maguk alatt is vágnák a fát, még így is az orosz gazdaság húsába vágó szankciókról döntöttek kedden a tagállamok. A zömmel a pénzügyi, illetve energetikai szektort érintő korlátozások már komolyan fájhatnak majd az oroszoknak. Cserébe viszont az EU, illetve a Nyugat is hasonló arányú viszontlépésekre számíthat. Magyarországon a paksi bővítés egyelőre nem lehet veszélyben, ám a gépeket, járműveket, gyógyszereket gyártó cégeknek, és élelmiszer-ipari vállalatoknak lehet félnivalójuk. Minden ráadásul attól is függ, meddig maradnak a szankciók, és hogy később még bővítik-e azok körét.

Kitömte Andy Vajna zsebét a kormány

Kitömte Andy Vajna zsebét a kormány

Két felcsúti stadiont lehetne felhúzni abból az évi jó 7 milliárd forintból, amennyiről lemondott a kormány Andy Vajna javára – írja a Figyelő.

Moody's: negatív maradt a magyar bankok besorolási kilátása

A Moody's Investor Service megerősítette a magyar bankrendszer adósbesorolására adott negatív kilátást.

MTI

Újabb 600 milliót adott a Hungaroringnek a kormány

Hatszázmillió forint támogatást kap a Hungaroring Sport Zrt. a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból - olvasható a Magyar Közlöny csütörtökön megjelent számában.

MTI

Orbán új hivatalára 1,4 milliárdot költenek a Várban

Orbán új hivatalára 1,4 milliárdot költenek a Várban

Összesen 1,4 milliárd forintot szán a kormány a budai Várban található karmelita kolostor átalakításával kapcsolatos közbeszerzésre és tervezésre - derül ki a csütörtöki Magyar Közlönyből. A tervek szerint két éven belül oda költözik át a Miniszterelnökség Központi Hivatala.

MTI

Itt a rendelet, búcsúzhatnak a támogatástól a nagybirtokosok

Megjelent az egységes területalapú támogatás összegéhez kötött támogatás felső szintjének megállapításáról és a mezőgazdasági munkahelyteremtés elősegítéséről szóló határozat csütörtökön a Magyar Közlönyben.

MTI

Nem kell több ukrán napraforgó és szója Putyinéknak

Az orosz állat- és növényegészségügyi felügyelet augusztus 1-jétől megtiltja az Ukrajnából származó napraforgó, kukoricadara, szójabab és szójadara importját – jelentették be csütörtökön Moszkvában. Az indoklás szerint az egészségre káros anyagokat találtak ezekben a növényekben.

MTI

Péntektől bünteti Putyint az EU

Hatályba lépnek péntektől a gazdasági szankciók Oroszországgal szemben.

MTI

Nincs online pénztárgépe? Szeptembertől egymilliós bírság jöhet

Nincs online pénztárgépe? Szeptembertől egymilliós bírság jöhet

Összeült a Pénztárgép Bizottság, és többszöri határidő-hosszabbítás után most arról döntöttek, hogy az online pénztárgépeket legkésőbb augusztus 31-ig már tényleg be kell üzemelniük a vállalkozásoknak.

Megcsapolja a betétvédelmi alapot a nagy kártalanítás

Megcsapolja a betétvédelmi alapot a nagy kártalanítás

Mától kapják meg az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet betétesei a részükre járó kártalanítást az Országos Betétbiztosítási Alaptól (OBA) – közölte a szervezet. Az OBA kártalanítási kötelezettsége meghaladja az 54 milliárd forintot, a kártalanításban részesülő betétesek száma a 30 ezret. Ez eddig a legnagyobb kártalanítási összeg, az alap közel 60 százalékát felemészti.

A keselyűkkel harcoló Argentína csődbe ment, másodszor is

A keselyűkkel harcoló Argentína csődbe ment, másodszor is

Csütörtök hajnalban, ebben az évezredben másodszor is államcsődbe került Argentína, miután nem sikerült megegyeznie az ottani politikusok által csak keselyűknek titulált hitelezőkkel. Pedig a pénzt letették, de a civakodó felek egyike sem engedett a követeléseiből. A dél-amerikai országban nyit nemsokára irodát a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank.

Csányi: a bankszektor elbukhatja tőkéje harmadát

Csányi: a bankszektor elbukhatja tőkéje harmadát

„A bankszektor tőkéjének legalább egyharmadát viszi el a kormány intézkedése, ami gazdasági szempontból súlyos károkat fog okozni" – mondta a Világgazdaság Online-nak Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

Hirdetés

Zuhanni kezdett a forint

Zuhanni kezdett a forint

Folyamatosan esik reggel óta a forint árfolyama a nemzetközi devizapiacon. 16 óra után nem sokkal majdnem 314 forinton jegyezték az eurót a reggeli 311, 77 forint után.

Bebukott egy szlovák klímás cég az orosz szankciók miatt

Bebukott egy szlovák klímás cég az orosz szankciók miatt

Csődöt jelentett a szlovák ABC Klima vállalat, mert meghiúsult egy 8,5 millió eurós oroszországi szerződése – írja a Hospodarske noviny című szlovák napilap. Több mint száz ember veszíti el a munkáját.

MTI

Nagyot buktak a kötelezőn tavaly a biztosítók

A biztosítók tavaly 18,7 milliárd forintot vesztettek a 4 millió 168 ezer kötelező gépjármű felelősségbiztosításon (kgfb) - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön.

MTI
Hirdetés

Hó végén már kiflire sem jut pénze?

Hó végén már kiflire sem jut pénze?

Az utóbbi évek tendenciája az, hogy nő az anyagi nehézségekkel küzdők száma hazánkban, a magyar társadalom jelentős része szinte sehogy nem tud kijönni pénzéből, ráadásul 2009 óta a helyzet romlik, nőnek a jövedelmi egyenlőtlenségek is. Ön sem tud kijönni fizetéséből a hó végéig? Kénytelen kölcsönkérni? Mit von meg magától, csak hogy ne haljon éhen? Kérdőív.

Ilyen bankautomatát még biztos nem látott

Ilyen bankautomatát még biztos nem látott

Egy kanadai pénzintézet, a TD Bank egyedülálló lépéssel igyekezett megköszönni ügyfeleinek, hogy a bank szolgáltatásait veszik igénybe. Július 25-én több mint 30 ezer ügyfelüknek mondtak köszönetet, mégpedig úgy, hogy a bank munkavállalói 20 dolláros bankókat adtak a fiókokban tartózkodó embereknek, illetve négy speciális bankautomatát is üzembe helyeztek, ahol még ennél is tovább mentek.

Zöldség-gyümölcs szervezet: létkérdés az orosz piac nyitottsága

Létkérdésnek nevezte a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke az MTI érdeklődésére csütörtökön, hogy az orosz piac nyitott maradjon a magyar zöldség és gyümölcs előtt.

MTI

Szabálytalanságokat talált az ÁSZ több felsőoktatási intézménynél

Az Állami Számvevőszék 2009–12 közötti időszakot és első lépcsőben nyolc felsőoktatási intézményt érintő vizsgálata szabálytalanságokat tárt fel a gazdálkodási jogkörök gyakorlásában az intézmények többségénél.

MTI

Közel 600 milliárd forintnyi kártérítésre ítélték Oroszországot

A Yukos olajvállalat által indított perben a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága 1,8 milliárd euró kártérítésre kötelezte az orosz államot.

MTI

Ismét 312 forint körül az euró

Kissé gyengült a forint árfolyama csütörtök délelőtt a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

MTI

A kormány a versenyhivatalt megkerülve államosítja az MKB-t

A kormány a versenyhivatalt megkerülve államosítja az MKB-t

A kormány a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény alapján minősítette nemzetstratégiaivá az MKB-ben való állami részesedésszerzést – írta a legfrissebb Magyar Közlöny.

Hirdetés
1234116
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X