Bejelentkezés  

Nem fecnit, információbombát kapott a NAV az áfacsalókról

Nem fecnit, információbombát kapott a NAV az áfacsalókról

Közel kéttucatnyi étolajmárkát, importőröket és forgalmazó cégeket nevezett meg, szállítóleveleket, számlákat, konkrét áfacsalási sémát ismertetett 2012 elején egy részletes anyagában az amerikai Bunge étolajgyártó cég, amelyet eljuttatott az adóhatóság központi hivatalába, és amelyik a hvg.hu birtokába került. De már előtte pár hónappal is adott át információkat az őket ellehetetlenítő, egyre durvább méretűvé dagadó áfacsalásról. A listára került étolajmárkákat három évvel később, ma is ott találjuk a boltok polcain. Vagy nagyon hasonló márkák gyanúsan olcsók: ugyanazon a polcon van Sunol, Suniol és Szaniol, ugyanolyan áron, de durván 100 forinttal olcsóbban, mint a Bunge által gyártott Vénusz étolaj. Az adóhatóság hallgat, mint a sír, a Bunge nem cáfolta információinkat.

Orbán álmától messze áll még a valóság

Orbán álmától messze áll még a valóság

Az újraiparosítást tervbe vevő kormányzat számára a szakmunka tűnik az egyik legfontosabbnak a magyar gazdaság masszív növekvő pályára állításában, a szakképzés mégsem vonzó a cégek számára. Az áhított német modelltől még nagyon messze vagyunk, mindeközben pedig a felduzzasztott szakiskolai rendszer egyelőre nem ad választ a minőségi problémákra.

Sok új milliárdosunk lett

Sok az új milliárdos, derül ki a Népszabadság leggazdagabb magyarokat bemutató Top 150 kiadványából, amely egy hét múlva jelenik meg.

MTI

Az állam ölébe hull nyugdíjasok ezreinek lakása

Az állam ölébe hull nyugdíjasok ezreinek lakása

Van ötezer nyugdíjas, aki úgy döntött, átadja lakását egy cégnek, attól cserébe egyszeri pár millió forintot, aztán havonta 50-100 ezret kap haláláig. Most az állam bejelentkezett ezekért a nyugdíjasokért. De az állam évente ingyen is hozzájut durván háromezer személy vagyonához, ami ruhát, széket és megannyi apróságot is jelent - cégtulajdonon vagy ingatlanok kívül.

Az Eurostar is lehalt, mint a váci vasút, de micsoda kártérítést fizet!

Az Eurostar is lehalt, mint a váci vasút, de micsoda kártérítést fizet!

Kilent órán át, 1300 emberrel a fedélzeten vesztegelt két Eurostar-vasút a korom sötétben Franciaországban. Az utasok kompenzálása sem marad el.

A brit cégeknek kötelező felnyomni a korrupt magyarokat

A brit cégeknek kötelező felnyomni a korrupt magyarokat

Az Ökotárs ügyének fejleményeit nagyon figyelmesen követik - mondta a hvg.hu-nak az Egyesült Királyság budapesti nagykövete, ha pedig azt kérdezik Jonathan Knott-tól, nekik beszéltek-e már brit cégek vezetői magyarországi korrupcióról, erre lakonikusan csak annyit válaszol: ezt kötelességük megtenni. Ami a bevándorlás szabályozását célzó londoni terveket illeti, szerinte csak azokat szűrnék ki, akik visszaélnének az ottani lehetőségekkel.

Izrael mentené meg Európát az orosz gázfüggőségtől

Egy újabb gázvezeték építését javasolta Izrael Európának, ezzel a kontinensen csökkenhetne az orosz gáztól való erős függőség.

Varga Mihály sikere: visszafogad minket a KGST bankja

Varga Mihály sikere: visszafogad minket a KGST bankja

A Nemzetközi Beruházási Bank, vagyis az egykori szocialista blokk fejlesztési bankjának tanácsa támogatta Magyarország belépését. Olyan tagsággal kerültünk össze, mint Csehország, Bulgária, Oroszország, Mongólia, Vietnam és Kuba.

Jövő pénteken kiderül, mit gondol a Fitch Magyarországról

Magyarország államadós-besorolása is szerepel a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő jövő hétre összeállított felülvizsgálati listáján. Nem biztos azonban, hogy a cég módosítja a magyar államadós-osztályzatot, vagy az osztályzatra most érvényes stabil kilátást.

MTI

Megkaphatják az utolsó koporsószöget a magánnyugdíjpénztárak

Alaposan átírja a magánnyugdíjpénztári rendszer szabályozását az a törvényjavaslat, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyújtott be csütörtökön – írja a Portfolio.hu. A legfontosabb változás, hogy meg kell majd szüntetni azt a pénztárat, amelynél a taglétszámhoz képest a befizetők aránya nem éri el a 70 százalékot a féléves vizsgálati periódusban. Piaci információk szerint a tagdíjfizetési arány ennek csupán a töredéke, vagyis megszűnhet ez a szektor, ha a pénztártagok nem aktivizálják magukat.

MTI

MNB-igazgató: A bankoknak a bevételt és a lakosságot el kell felejteniük

Csökkenni fog a nagybankok száma – de miért? Százezernél több törlesztésre képtelen adós marad – mi legyen velük? - ezekre a kérdésekre válaszolt Nagy Márton, a jegybank ügyvezető igazgatója és Surányi György volt jegybankelnök egy konferencián.

Lassan 304 forint alá mehet az euró árfolyama

Erősödött pénteken a forint az euróval szemben, a héten összesen 0,6 százalékos nyereségre tett szert.

MTI
Hirdetés

Meglódulhat idén a szlovén GDP

A szlovén miniszterelnök-helyettes szerint az export gyors bővülésének köszönhetően a GDP-jük növekedési üteme is felgyorsul idén. Dejan Zidan egy szlovén-kínai üzletember találkozón pénteken azt mondta, hogy a hazai össztermék az idén akár 2,4 százalékkal is emelkedhet, míg ősszel még csak 2 százalékot prognosztizáltak.

MTI

Elhunyt a nagy magyar nyugdíjszakértő

Elhunyt a nagy magyar nyugdíjszakértő

Elhunyt Augusztinovics Mária, az egyik legnagyobb magyar nyugdíjszakértő.

Egyelőre maradhatnak a piros csíkos PB-gázpalackok

Az EU-irányelvek ellenére nem kell újra cserélni a meglévő, piros csíkkal jelölt PB-gázpalackokat – egyebek mellett ezt tartalmazza az a nemzetgazdasági miniszteri rendelet, amely a Magyar Közlönyben jelent meg.

MTI
Hirdetés

Megszűnik a rendszeres szociális segély

A rendszeres szociális segély, mint ellátási forma megszűnik, helyette márciustól az önkormányzatok dönthetik el, kinek adnak támogatást. Ugyanígy törli a szociális törvény kötelező segélyei közül a kormány a lakásfenntartási támogatást és az adósságkezelési szolgáltatást is.

Durva lépést fontolgatnak az oroszok az olajár feltornászására

Oroszország az árak felhajtása érdekében csökkentheti olajtermelését, de lehetőségei korlátozottak és döntés még nem született – mondta pénteken Alekszander Novak olajügyi miniszter.

MTI

A kormány betartja, amit ígért: 25-30 százalékkal csökkennek a törlesztők

A kormány betartja, amit ígért: 25-30 százalékkal csökkennek a törlesztők

Trócsányi László igazságügyi és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón vázolta a devizahitelesek kérdésének rendezéséről szóló már elfogadott törvényeket, illetve az Országgyűlés előtt lévő törvényjavaslatokat. Az igazságügyi miniszter szerint a kormány betartja, amit ígért, 25-30 százalékkal csökkennek majd a törlesztőrészletek, Varga szerint pedig azért van szükség a forintosításra, hogy ne legyen a jövőben kockázat.

Nem csak az idei bor java van oda Tokajban

Nem csak az idei bor java van oda Tokajban

Hivatalosan valamivel az átlag alatti mennyiséget, és átlagosan jó minőséget hozott az idei szüret Tokaj-Hegyalján, de van, akinek csak tizedannyi bora lesz, mint amire szeptember elején számított. A nagy borrégiós átalakításra fókuszáló Tokaj Kereskedőházat az ecetes rothadáson túl más problémák is nyomasztják.

Orbán: "a projekt, amit Európai Uniónak nevezünk, elakadt"

Orbán Viktor miniszterelnök szerint "a projekt, amit Európai Uniónak nevezünk, elakadt", ezért a kormányfő megújult Európa-politikát tart szükségesnek, de úgy látja, "nincs, aki meghirdesse, nincs, aki megcsinálja, az idő pedig ellenünk dolgozik".

MTI

Megtiltanák a termőföld tulajdonlásának megadóztatását

A mintegy 2 millió földtulajdonost érintő adónak negatív következményei lennének a földművelésügyi tárca szerint.

MTI

Kifaggatnák a horvátok a Mol-leány esetleges vevőjét

Aki INA-részvényeket vásárol, annak egyeztetnie kellene a kormánnyal a fejlesztési terveiről, hogy a horvát kormánnyal mint stratégiai partnerrel közösen lehessen irányítani a vállalatot - mondta Ivan Vrdoljak horvát gazdasági miniszter.

MTI
Hirdetés
1234238
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X