Bejelentkezés  

Itt a jövő évi adócsomag: jön az internetadó

Itt a jövő évi adócsomag: jön az internetadó

Sajtótájékoztatót tartott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a jövő évi adócsomagról. Egykulcsos személyi jövedelemadó még nem jön, a házasságkötést viszont adókedvezménnyel ösztönzik, folytatódnak a foglalkoztatást ösztönző programok. A különadók maradnak, sőt, a távközlési adó kiterjesztését javasolják: az internetszolgáltatókat is bevonják a körbe. A kitiltásos botrányra érkező egyik kérdésre Varga elmondta, hogy Vida Ildikó NAV-elnökkel olyan megállapodást kötött, amely szerint minden, a munkavégzését befolyásoló döntésről tájékoztatást ad, és a miniszter szerint eddig még nem kapott semmilyen ilyen információt.

hvg.hu

Financial Times: Nem csak a Citibank vonul ki Magyarországról

Financial Times: Nem csak a Citibank vonul ki Magyarországról

Akár 10 bank is egy csapásra kivonulhat Magyarországról, de ez sokkal inkább általános trend miatt van, és a válság óta szigorodó szabályozási környezet az egyik oka – írta meg a Financial Times.

hvg.hu

Merkel és Putyin a gázról tárgyalt

Az ukrajnai gáztárgyalásokról egyeztetett telefonon Merkel és Putyin.

MTI

Olaszország leállt a sztrájk miatt

A tömegközlekedés és az oktatás is leállt Olaszországban pénteken a Matteo Renzi vezette kormány munkaügyi reformja ellen meghirdetett egész napos szakszervezeti sztrájk miatt. Szombaton újabb szakszervezeti tüntetés következik.

MTI

Négyéves mélyponton az orosz arany- és devizatartalék

Az orosz arany- és devizatartalék csaknem 8 milliárd dollárral csökkent.

MTI

A törökök veszik meg az Iszlám Állam illegális olaját

Csak az illegális olajeladásból napi egymillió dolláros bevétele származik az Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges szunnita szervezetnek az amerikai pénzügyminisztérium csütörtökön ismertetett becslése szerint.

MTI

Gyengült a forint

Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest péntek délre a bankközi piacon a reggeli jegyzésekhez képest.

MTI

Megállapodtak az uniós klíma- és energiastratégiáról

Megállapodásra jutottak péntek hajnalba nyúló megbeszéléseiken az Európai Unió állam-, illetve kormányfői a közösség 2030-ig szóló klíma- és energiastratégiájáról - jelentette be a csúcstalálkozó első napjának végeztével Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke.

MTI

Az állami közműholding lesz a legolcsóbb

Az állami közműholding lesz a legolcsóbb - írja a Magyar Nemzet pénteki számában.

MTI

Gondoskodjanak a nyugdíjasok a gyerekeik nyugdíjáról!

Gondoskodjanak a nyugdíjasok a gyerekeik nyugdíjáról!

A miniszterelnök törvénnyel kényszerítené a felnőtteket, hogy gondoskodjanak idős szüleikről. Tévhit, hogy akik támogatásra szorulnak, azok a nyugdíjasok. Éppen a mai felnőtteket, gyerekeket kéne segíteni, mert ők már nagyon kevés nyugdíjat kapnak majd az államtól. És ezzel sokan tisztában vannak. De nem sokan tesznek ellene, sem a saját, sem a gyerekük érdekében. Ha minden nap félretesz a gyerekének 100 forintot, az multimilliomos lehet nyugdíjas korára.

Kitiltási botrány: helyettesével utazott el a NAV elnöke

Kitiltási botrány: helyettesével utazott el a NAV elnöke

A NAV elnökhelyettesével együtt utazott el tegnap nyaralni Vida Ildikó, az adóhatóság elnöke - derül ki az RTL Híradójának felvételéből. Mindketten érintettek lehetnek a korrupciós botrányban, ami miatt nem utazhatnak be az Egyesült Államokba. Szerda hajnalban volta a bécsi reptéren. Az elnökhelyettes titkársága délelőtt negyed 11-kor viszont azt állította a hvg.hu újságírójának: azért nem tudja adni Csillag Dezsőnét, mert az elnökhelyettes kitüntetés-átadó központi ünnepségen van.

Nem lett nagy siker a hitleres kávétejszín

Nem lett nagy siker a hitleres kávétejszín

Svájcban került forgalomba. Volt belőle mussolinis is.

Hirdetés

Lemond a Tesco elnöke

Lemond a Tesco elnöke

Negyedmilliárd fonttal becsülték túl az eredményt, súlyos a baj.

Összefognának a gyógyszergyártók az ebola elleni védőoltásért

A vezető gyógyszergyártó vállalatok azt tervezik, hogy egyesítik erőfeszítéseiket az ebola elleni védőoltás kidolgozásának felgyorsítására, és reményeik szerint jövőre már több millió vakcinát állítanak elő.

Varga: "Nincsenek ilyen adók, nem tudom, miről beszél" - videó

Varga: "Nincsenek ilyen adók, nem tudom, miről beszél" - videó

A távközlési szolgáltatókkal egyeztető Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert egy október 23-i koszorúzás után kaptuk el. Arra a kérdésre, hogy lesz-e internetadó, nem válaszolt, szerinte nincs is szükség új adókra.

Hirdetés

Internetadó: megfontolhatják a kis adatforgalom mentességét

Internetadó: megfontolhatják a kis adatforgalom mentességét

Varga Mihály és a távközlési szolgálatók mai internetadóval kapcsolatos megbeszélésén felvetődött az a lehetőség, hogy az ügyfelek után a szolgáltatók átalánydíjat fizessenek - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). Varga megfontolásra érdemesnek tartotta azt a felvetést, hogy felső korlátot vezessenek be és azt is, hogy az alacsony adatforgalmat ne terhelje adó.

Szerda estére még lejjebb bukdácsolt a forint

Tovább gyengült a forint árfolyama a szerda délutáni órákban a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon.

Varga leült a netes cégekkel, 20-25 milliárdot vár az internetadóból

Az internetadó bevezetésére vonatkozó javaslatról egyeztetett a nemzetgazdasági miniszter a távközlési szolgáltatókkal szerdán.

Ezt a három NAV-vezetőt tilthatta ki Amerika

Ezt a három NAV-vezetőt tilthatta ki Amerika

A magyar adóhatóságnak az adóellenőrzésért felelős három vezetőjének tiltotta meg a belépést Egyesült Államok korrupciós ügyek miatt, értesült a hvg.hu több forrásból. A NAV-botrányban korábban elhangzott nevek, illetve a korrupciós ügyben kiszivárgott értesülések ismeretében a hvg.hu megpróbálta leszűkíteni a szóba jöhető NAV-vezetők listáját. Végül három név maradt, akik esetében az ügyre rálátó forrásaink sem tagadták, hogy érintettek lehetnek. A hvg.hu szeretett volna segítséget kapni az információ megerősítéséhez, sokszor kerestük a három NAV-ost, az adóhatóságot és az azt felügyelő NGM-et is: nem érkezett semmilyen cáfolat, semmilyen reakció. Pedig úgy tudjuk, a kitiltott NAV-osok jelezték feletteseiknek, hogy rákerültek a listára.

Az NFM szerint minden rendben van a gáztörvény módosításával

A földgáztörvény tervezett módosítása a minisztérium szerint összhangban van minden uniós jogi előírással, egyebek mellett a harmadik energiacsomaggal is.

Betett az internetadó a tőzsdének, zuhantak a Magyar Telekom-részvények

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 195,11 pontos, 1,12 százalékos csökkenéssel, 17 298,24 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 4,4 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Jávor: a Gazprom Magyarországon is "állam lehet az államban"

Jávor Benedek szerint nem lenne meglepő, ha az E.ON-tól drágán megvásárolt gáztározók tulajdonosi körében hamarosan felbukkanna a Gazprom.

Hirdetés
1234208
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X