hvg.hu Gazdaság

Hontalanná vált a korrupcióval harcoló grúz exelnök

Megfosztotta ukrán állampolgárságától Miheil Szaakasvilit, Grúzia volt államfőjét (2003-2013) Petro Porosenko elnök. Még nem is oly rég maga Porosenko adta át az ukrán útlevelet hajdani egyetemi társának, Szaakasvilinek, akit egyben kinevezett Odessza kormányzójának. De mi a szakítás oka?

MTI Gazdaság

Öngondoskodás: ilyen még nem történt az OTP pénztáránál

Az OTP Egészségpénztárhoz 2017 első hat hónapjában több mint 2 milliárd forint egyéni és 1,73 milliárd forint munkáltatói befizetés érkezett. A pénztár történetében először múlta felül az egyéni befizetés a munkáltatói hozzájárulást.

hvg.hu Gazdaság

Így lett Rajka szinte már Pozsony elővárosa

A háromezresnél kisebb lélekszámú Rajkán már 500 ingatlant vásároltak meg szlovákiaiak, köztük felvidéki magyarok. A 250 fős Abaújváron 67 ház került külföldiek kezébe, ők főleg kassai áttelepülők.

hvg.hu Gazdaság

Titok maradhat, ki vásárolja be magát a Gránit Bankba

Tízmilliárd forint körüli összeget fizethet a vevő a Gránit Bank állami részesedéséért, ami két és félszeres hasznot hoz az államnak. A politika közelében ismert nevek is felbukkanhatnak a leendő tulajdonosok között.

hvg.hu Gazdaság

Bárki kérheti egy ingatlan kisajátítását, csak kell hozzá egy közérdekű cél?

Az állam nevében harmadik személy is kérheti kisajátítási eljárás megindítását, ha a kérelemben megjelölt építmény, illetve fejlesztési, beruházási cél a helyi településrendezési tervben vagy a helyi építési szabályzatban szerepel. Az is elegendő, ha bekerült az állami főépítészi hatáskörben eljáró fővárosi és megyei kormányhivatal területfelhasználási engedélyébe – ezt tartalmazza az igazságügyi tárca előterjesztése, amely jelenleg közigazgatási egyeztetésen van. Mi ezzel a gond?

1 2 3 4 5 6 7
5053
A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával