Bejelentkezés  

Majdnem 3 százalékos növekedés jöhet

Majdnem 3 százalékos növekedés jöhet

A Kopint-Tárki előrejelzése szerint idén és jövőre is 2,9 százalékos uniós módszertan szerinti GDP-arányos államháztartási hiány várható. Idén éves átlagban 8 százalék körüli munkanélküliségi rátával számolnak a kutatók és úgy látják, hogy az építőipari termelés az idei év elején "vágtázó ütembe" csapott át.

MTI

Seszták állítólag leállíttatta az állami cégek szerződéskötéseit

Seszták állítólag leállíttatta az állami cégek szerződéskötéseit

Seszták Miklós fejlesztési miniszter leállíttatott minden szerződéskötést több mint száz állami cégnél, erről egy körlevélben értesítették az érintett társaságokat – közölte a Cink egy állami vállalatnál dolgozó, meg nem nevezett forrásra hivatkozva.

hvg.hu

Gazprom: már 5 milliád dollárral tartozik Ukrajna

Gazprom: már 5 milliád dollárral tartozik Ukrajna

Ukrajna kifizetetlen orosz gázszámlája tovább emelkedett júniusban, meghaladta az 5 milliárd dollárt - Alekszej Miller, a Gazprom orosz gázipari cég vezérigazgatójának kedden ismertetett közleménye szerint.

MTI

310 forint felett maradt az euró árfolyama

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben csütörtökön a bankközi kereskedésben.

MTI

Gyengült a forint

Gyengült csütörtökön a forint, az eurót délután négy órakor 310,40 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben, szemben a kora reggeli 309,78 forinttal.

MTI

UBS: leléphetnek a bankbetétesek Skóciából, ha függetlenné válik

A betétesek, sőt maguk a bankok is "elmenekülhetnek" Skóciából, ha a függetlenségről kiírt szeptemberi népszavazáson az elszakadásra voksolók győznének – ezt jósolják az egyik vezető európai pénzügyi szolgáltató csoport friss tanulmányában. A UBS svájci nagybank szerint a bankbetétesek "nagyon gyorsan" hozzákezdhetnek pénzük kivonásához és áttelepítéséhez Angliába, ha önállósodik Skócia.

MTI

Uniós kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen két ügyben is

Az Európai Unió légtérhasználati és mobilfizetési kérdésekben intette meg Magyarországot sok más tagállammal együtt. A mobilfizetésben élvezett állami monopólium a Bizottság szerint elriasztja a befektetőket és korlátozza a versenyt a piacon.

MTI

Orbánéknak 163 milliárdot adtunk kölcsön egyetlen hónap alatt

Júniusban csaknem 163 milliárd forint értékben fektetett a lakosság állampapírba – közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Közel 100 milliárdot szed el a kormány az Erstétől

Gyűlnek a banki becslések arról, mekkora veszteséget okoz nekik a deviza- és forinthiteleseket segítő kormányzati csomag. Az Erste közel 100 milliárdra számít, a Raiffeisen ennek a felét kénytelen lenyelni.

Lecsap a nem magyar dinnyére a Nébih

A magyar dinnye július eleje óta kapható a hazai üzletekben, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt figyelmet fordít a nyári szezonális termékek, így a görögdinnye ellenőrzésére.

MTI

Azt hitte, nem éri meg mozdonyvezetőnek állni? Meg fog lepődni!

Azt hitte, nem éri meg mozdonyvezetőnek állni? Meg fog lepődni!

Ha egy szerszámkészítő 240 ezret, egy általános orvos 320 ezret keres havonta, átlagban, akkor legyen inkább a gyerekből bíró (625 ezerért), vagy simán engedjük, hogy brókernek álljon (több mint 800 ezerért)? A Guruló Hordó blog nem bírta megállni, hogy miután látott egy amerikai fizetési felmérést, ne fordítsa le azt a mi viszonyainkra.

Fotó: Közgép-hirdetés virít az MNO-n a Simicska-cégek különadóztatása ellen érvelő cikk mellett

Fotó: Közgép-hirdetés virít az MNO-n a Simicska-cégek különadóztatása ellen érvelő cikk mellett

Egy tervezet szerint a kormány hét évre visszamenőleg megadóztatná a nagy összegű közbeszerzéseket elnyerő útépítő cégeket. A Magyar Nemzet Online körüljárta a témát.

Jogalkotási baki sújthatja a kerttulajdonosokat az MSZP szerint

Az MSZP szerint több tízezer kiskertművelőt érinthet az a földtörvénybe került baki, amely kizárja a földek nem földműveseknek való bérbeadását -- mondta Bárándy Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának MSZP-s alelnöke és Ipkovich György, a párt szombathelyi polgármesterjelöltje csütörtökön.

MTI
Hirdetés

Kevesebb külföldi jött májusban pihenni

Májusban a belföldiek 13,8 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, mint egy évvel korábban, a külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma viszont 4,1 százalékkal kevesebb volt, így 2,9 százalékkal nőtt a vendégforgalom – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MTI

MNB-alelnök: szólni fogunk az utolsó kamatcsökkentésnél

Nagyon közel vagyunk az utolsó kamatcsökkentéshez és miután ez megtörténik, szólni fogunk – mondta el Gerhardt Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke, a monetáris tanács tagja a Portfolio.hu-nak.

MTI

Diákokkal spórolnak Szombathelyen, mindent fizet az állam

Összesen negyvenöt diáknak ad munkát a nyári szünidőben Szombathely önkormányzata, alkalmazásuk költségeit a magyar állam egy központi program keretében teljes egészében megtéríti – közölte Angyal László, a szombathelyi városi önkormányzat kommunikációs vezetője.

MTI
Hirdetés

Ellépett a forint a 310-es eurószinttől, igaz, csak egy kicsit

Alig változott a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest csütörtök kora reggelre a szerda esti jegyzésekkel összevetve a bankközi piacon.

MTI

Októbertől a magyarok is megnyerhetik az eurólottót

Folyamatosan tárgyal a Szerencsejáték Zrt. egy nemzetközi játékhoz való csatlakozásról, ez az Eurojackpot lehet, amelynek elnöke már be is jelentette, hogy Magyarország a csehekkel és a szlovákokkal együtt októberben csatlakozhat a játékhoz – írja a Világgazdaság csütörtöki számában.

MTI

Káosz tört ki Egyiptomban a brutálisan megemelt üzemanyagárak miatt

Egyiptomban szombattól 40-77 százalékkal drágább az üzemanyag, és nagyjából ugyanennyivel emelték a nehéziparban használt földgáz árát is. A lakosság nem viseli higgadtan a döntést.

MTI

Megtelhet hétvégén a Balaton, pedig kánikula sem lesz

Az időjárás ugyan közbeszólhat, de az előrejelzések és a foglalási adatok alapján telt ház várja a Balatonra látogató turistákat a szezon első csúcshétvégéjén - közölte a Turizmus Online.

Döntött a kormány a 98 százalékos különadóról

A jövedelemszerzéskor hatályos személyi jövedelemadóval és az egészségügyi hozzájárulás összegével csökken a 98 százalékos különadó visszafizetendő összege a kormány döntése értelmében – mondta Kurucz Éva kormányszóvivő szerdán.

Simor András új posztot kapott az EBRD-ben

Simor András új posztot kapott az EBRD-ben

Új pozíciót kapott az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankon (EBRD) belül Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) korábbi elnöke.

Kemény viták vannak Brüsszellel, de nem lesz különadó az útépítő cégeknek

A kormány szerint "súlyos vita van" a 2007 és 2012 közötti, útépítéssel kapcsolatos közbeszerzések ügyében Brüsszellel, de nem vetnek ki különadót az útépítő cégekre.

Hirdetés
1234096
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X