Bejelentkezés  

Amikor már a számlát is hamisítják – kínai trükkök Budapesten

Amikor már a számlát is hamisítják – kínai trükkök Budapesten

Egy vállalkozó megelégelte, hogy egyes kínai kereskedők nyomokban sem fizetnek adót, a számla olyan ritka tőlük, mint a fehér holló, ha pedig akad is, néha kínai nyomdában előállított, sorszám nélküli, szabálytalan, esetleg képeslap hátoldalát használják erre. Időpontot kért és kapott a nemzetgazdasági minisztertől, elmondta, hol lehetne fülön csípni az adócsalást nagyüzemben nyomó távol-keleti árusokat, erre az adóhatóság egyik elitegysége két hét múlva hozzá szállt ki ellenőrzésre. Ezermilliárdok nyomában.

Zárolhatják a korrupció miatt kitiltott magyarok vagyonát az amerikaiak

Zárolhatják a korrupció miatt kitiltott magyarok vagyonát az amerikaiak

Nem férhetnek hozzá az Egyesült Államokban levő vagyonukhoz azok a magyar kormányközeli személyek, kormánytisztviselők, akiket most tiltólistára tett az Egyesült Államok. Ott tanuló gyerekeiket is kiutasíthatják az országból. Stigmaként rajtuk maradhat a mostani ügy, üzletet egykönnyen aligha fognak tudni kötni. A német kancellár is jelezhette Orbán Viktornak: elég abból, ami eddig volt. Az oroszokhoz dörgölőzés és a civil társadalom elleni hadjárat is ráerősíthetett az elharapózó és megtűrt korrupció miatti amerikai csapásra.

Az MFB megveszi az állami Főgáz-pakettet

Az MFB-hez kerül az állami Főgáz-részesedés az MNV-től - erről határozott a kormány. Az ok: a rezsicsökkentés.

MTI

Nyerges Zsolt szólt, hogy őt nem tiltották ki Amerikából

Nyerges Zsolt nevét is bedobta az Origo az Egyesült Államokból kitiltottak közé, de az érintett közölte, nem érintett a botrányban.

Nincs újebb előrelépés az ukrán-orosz gázügyben

Putyin és Porosenko telefonon beszéltek a brüsszeli gáztárgyalások kapcsán, de az erről kiadott közlemények alapján úgy fest, nem sikerült előbbre jutniuk.

MTI

Oroszország meg sem próbált kötvényt eladni

Attól tartva, hogy túl drágán jutna csak forrásokhoz, Oroszország a héten sem ad el kötvényeket.

MTI

Az ellenzék szerint semmin sem segítenek az adótörvények

Az EGyütt-PM, az LMP és a Jobbik is bírálta a kedden benyújtott adótörvényeket. Az Együtt-PM szerint a Fidesz nem váltja be az ígéreteit, az LMP szerint a kormány nem tesz eleget a problémák enyhítéséért, a JObbik pedig sokkal radikálisabb megoldásokat javasol.

MTI

Jóval 307 forint alatt jegyzik az eurót

Az euróval és a svájci frankkal szemben kissé erősödött, a dollárhoz és a jenhez képest viszont enyhén gyengült a forint délelőtti jegyzéseihez képest a nemzetközi devizapiacon.

MTI

Még egy korlátozást bejelentett Oroszország

Oroszország október 22-től ideiglenesen megtiltotta az ukrán eredetű, illetve Ukrajnán át más országokból érkező zöldségek és gyümölcsök behozatalát.

Mégis mindenki pályázhat a hűtőpénzre

Mégis mindenki pályázhat a hűtőpénzre

Bár korábban csak a nyugdíjasok és a nagycsaládosok pályázhattak, az NFM jövő hétfőtől megnyitja a hűtőgépek energiahatékony lecserélésére vonatkozó pályázatot minden magyar ember előtt.

Adathalászok garázdálkodnak az OTP netbankjánál

Adathalászok garázdálkodnak az OTP netbankjánál

Veszélyre figyelmezteti ügyfeleit az OTP a netbank belépő oldalán. Senki ne válaszoljon az adathalászok levelére, amely a megszólalásig hasonlít egy banki értesítőhöz – írják.

Jogerős a Budapest Bank elleni devizahiteles ítélet

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett határozatában helybenhagyta a Budapest Fejlesztési és Hitelbank Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéletet, amely szerint tisztességtelenek a pénzintézet általános szerződési feltételei.

MTI
Hirdetés

Jogerős az FHB Jelzálogbank elleni ítélet

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett határozatában jóváhagyta a Fővárosi Törvényszék szeptember 12-én, az FHB Jelzálogbank Nyrt. ügyében hozott elsőfokú ítéletét, amelyben elutasította a hitelintézet magyar állam ellen, az általános szerződési feltételekhez kapcsolódó vélelem megdöntése iránti keresetét.

MTI

Itt a jövő évi adócsomag: jön az internetadó

Itt a jövő évi adócsomag: jön az internetadó

Sajtótájékoztatót tartott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a jövő évi adócsomagról. Egykulcsos személyi jövedelemadó még nem jön, a házasságkötést viszont adókedvezménnyel ösztönzik, folytatódnak a foglalkoztatást ösztönző programok. A különadók maradnak, sőt, a távközlési adó kiterjesztését javasolják: az internetszolgáltatókat is bevonják a körbe. A kitiltásos botrányra érkező egyik kérdésre Varga elmondta, hogy Vida Ildikó NAV-elnökkel olyan megállapodást kötött, amely szerint minden, a munkavégzését befolyásoló döntésről tájékoztatást ad, és a miniszter szerint eddig még nem kapott semmilyen ilyen információt.

Pozsony betiltotta a víz exportját

A víz exportjának csaknem teljes körű tilalmát bevezető alkotmánymódosítást hagyott jóvá kedden a pozsonyi törvényhozás.

MTI
Hirdetés

Drágulhat a kakaó az ebola miatt

Komoly veszélyt jelentenek a nyugat-afrikai kisgazdálkodókra a kakaó árának ciklusos változásai, ám az édességipar új beruházásokkal igyekszik a termelést hosszú távon hatékonyabbá és fenntarthatóbbá tenni - derül ki a PricewaterhouseCoopers (PwC) és a GeoTraceability természeti erőforrás-kutató cég közös elemzéséből.

MTI

Saját gyártású IC-kocsikat állított forgalomba a MÁV

Saját gyártású IC-kocsikat állított forgalomba a MÁV

Magyar fejlesztésű, a szolnoki telephelyen gyártott két IC+ vasúti kocsit állított tesztüzembe a MÁV. A kocsik a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza-vasútvonalon, aztán a soproni és szombathelyi, később a pécsi, kaposvári és dombóvári, majd a Miskolc, Nyíregyháza IC vonalon is járnak majd.

Nőtt az államadósság az EU-ban

Mind az eurózónában, mind az Európai Unió egészében csökkent tavaly a GDP-arányos költségvetési deficit, az államadósság ugyanakkor mindkét övezetben növekedett - közölte kedden az Eurostat.

MTI

Másodfokon is pert vesztett az UniCredit Ingatlanlízing

A bíróság elutasította a felperes pénzintézetnek azt a kérelmét, hogy forduljon az Alkotmánybírósághoz, illetve az Európai Unió Bíróságához, és nem egészen 580 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte a felperest. Az ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

MTI

Alulmaradt az állammal szemben a Cetelem

Az elsőfokú ítéletet részben megváltoztatva, teljes egészében elutasította a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a Magyar Cetelem Bank Zrt. keresetét kedden.

MTI

Még mindig nincs ítélet az UniCredit perében

November 4-re halasztotta a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a döntést az UniCredit Bank Hungary Zrt. devizahiteles perében kedden.

MTI

Jön az óraátállítás a hosszú hétvégén

Jön az óraátállítás a hosszú hétvégén

Vasárnap, október 26-án hajnalban egy órával vissza kell állítani az órákat, kezdődik a téli időszámítás.

Hirdetés
1234206
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X