Bejelentkezés  

A magyar állam megveszi az MKB Bankot

A magyar állam megveszi az MKB Bankot

A Reuters értesülése szerint a magyar állam veszi meg a BayernLB-től az MKB Bankot. A vételár 55 millió euró. Az értesülést a Nemzetgazdasági Minisztérium, illetve a BayernLB is közleményben erősítette meg.

"Kelet-Európa haszonélvezője lehet a palagáz-forradalomnak"

"Kelet-Európa haszonélvezője lehet a palagáz-forradalomnak"

Az energia árát a piaci versenynek kell meghatároznia, a mesterségesen alacsonyan tartott vagy támogatott energiaárak hagyományosan előbb-utóbb kudarcot vallanak – mondta a hvg.hu-nak adott interjújában az amerikai külügyminisztérium energiapolitikáért felelős különmegbízottja, aki szerint az amerikai palagáz megoldást jelenthet Európa egyoldalú energiafüggőségére is. A nemrég Budapesten és Zágrábban járt Amos Hochsteint a Mol-INA ügyről és a Hernádi Zsoltot érintő hangfelvételekről is kérdeztük.

Reggeli szintjére tért vissza a forint estére

Csütörtökön nap közben kissé gyengült, majd estére visszatért a reggeli árfolyamszint közelébe forint: este hét órakor az eurót 307,54 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben, míg tizenkét órával korábban 307,30 forinton.

MTI

Jön a Braille-írásos rezsiszámla

A rezsitörvénynek megfelelően augusztustól úgynevezett akadálymentes számlát igényelhetnek a fogyatékkal élők.

MTI

Rontott a világ idei gazdaságnövekedési kilátásán az IMF

Az eddig vártnál szerényebb idei globális gazdasági növekedéssel számol az IMF.

MTI

Csak nyár végén juthat újra IMF-pénzhez Ukrajna

A Nemzetközi Valutaalap várhatóan csak augusztus végén, a nyári szabadságolások után dönt az Ukrajnának megajánlott segélycsomag második részletének átutalásáról – jelentette be a pénzintézet szóvivője csütörtökön.

MTI

600 milliót ruháznának be az Országos Mentőszolgálatba

Egy még nem kiírt EU-s pályázat alapján ígéri Rétvári Bence államtikár, hogy négy új légibázist alakítanak ki 600 millió forintból.

MTI

Elárasztják Görögországot a turisták

Több mint 17 százalékkal nőtt a Görögországba érkező külföldiek száma idén január és május között, a turizmusból származó bevétel pedig bő 10 százalékkal nőtt.

"Felszínes az Orbán-kormány intézkedése" – Az adósmentés volt a téma a Der Standardban

"Felszínes az Orbán-kormány intézkedése" – Az adósmentés volt a téma a Der Standardban

A La Libre Belgique a Brüsszel és Budapest közötti pálinkakonfliktusról, az osztrák Der Standard pedig az adósmentésről írt csütörtöki számában.

MTI

Emelkedik az orosz törlesztéskockázat

A Moszkva ellen tervezet újabb EU-büntetőintézkedések miatt emelkedett az orosz CDS-árazás, miközben mínuszban álltak a moszkvai értéktőzsdék mutatói. Kora délután Oroszország hitelkockázati biztosítása (CDS) 214 bázisponton állt, ami 9 bázisponttal magasabb a szerda estinél és 17 bázisponttal haladta meg a csütörtöki nyitót.

MTI

Újabb elemzés fest siralmas képet a magyar fociról

Újabb elemzés fest siralmas képet a magyar fociról

Csökkent a magyar futballisták értéke, az NB I. csapatai tavaly összesen 4 milliárd forint veszteséget termeltek, a futballakadémiai rendszer pedig a legdrágább, egyben az egyik legsikertelenebb utánpótlás-képzési rendszer. A belgák által elvégzett akadémiai audit és a portugálok elleni megalázó U19-es Eb-meccs után egy újabb elemzés állít ki lesújtó bizonyítványt a magyar fociról.

Így sújt le az EU Putyinékra

Így sújt le az EU Putyinékra

Csütörtökön újabb szankciókat jelzett Oroszország számára az Európai Unió. A bejelentett, vagy tervbe vett szankciók jelentős részben az orosz pénzügyi rendszert érintenék, de az energiaszektor és az uniós fegyverexport tilalma is bekerülhet a körbe. A határozott szankciók keményen Oroszország húsába vágnak, ám a létfontosságú területekhez nem nyúlt igazán komolyan az EU.

Hirdetés

Nem érinti a Telekom-leépítés az Origót és a többi leányt

Magyar Telekomnál csütörtökön bejelentett létszámleépítés a vállalat minden területét érinti különböző mértékben – mondta Rózsa Iván, a társaság kommunikációs igazgatója.

MTI

Jöhet ősszel a rossz bank Magyarországon

Magyarországon szeptemberre vagy októberre jöhet létre az úgynevezett rossz bank – mondta Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója a Reuters hírügynökségnek adott interjújában.

MTI

A magyar állam veszi meg az MKB Bankot

A magyar állam veszi meg az MKB Bankot

A magyar állam veszi meg a BayernLB-től az MKB Bankot. A vételár 55 millió euró. Az értesülést a Nemzetgazdasági Minisztérium, illetve a BayernLB is közleményben erősítette meg. A kormány reménye szerint egy-két éven belül az MKB visszanyeri erős, versenyképes pozícióját, így a piaci értékesítésre is lehetőség lesz. A bajorok megcsinálták az év üzletét.

Hirdetés

Hackerek támadták meg az Európai Központi Bankot

A támadók névtelen levélben pénzt követeltek cserébe azokért a felhasználói adatokért, amelyeket a biztonsági védelmen áthatolva megszereztek.

MTI

Ángyán-jelentés: a kevés nagy földesúr Dél-Amerikává teszi az országot

Ángyán-jelentés: a kevés nagy földesúr Dél-Amerikává teszi az országot

Újabb jelentést tett közzé Ángyán József a földpályázatokról. A második Orbán-kormány volt vidékfejlesztési államtitkárának összefoglaló, az egész országban zajló folyamatokat felölelő jelentése borús képet fest az állami földek bérbeadásáról: tovább koncentrálódik a nagy gazdasági társaságok, a kormány- vagy Fidesz-közeli oligarchák kezében a föld, ami elvileg ellentétes a kormány meghirdetett céljaival. A nagyot nyerők között találunk Lázár Jánoshoz köthető vállalkozást, és Mészáros Lőrinc érdekeltségét is. Ha így haladunk tovább, akkor Ángyán szerint egy dél-amerikai típusú rendszer alakulhat ki Magyarországon: hatalmas latifundiumok lesznek hazánkban.

Ettől függ, hogy jöhetnek-e az uniós pénzek

Ettől függ, hogy jöhetnek-e az uniós pénzek

Négy könyvvizsgálói jelentés eredményétől teszi függővé az Európai Bizottság regionális politikai főigazgatósága, hogy zöld jelzést adjon-e azoknak a kifizetéseknek, amelyek a támogatások lebonyolításáért felelős magyar intézményrendszer április közepi átalakítása óta és azt követően váltak illetve válnak esedékessé – értesült a Bruxinfo. A napokban ugyanis ismét olyan hírek jelentek meg, hogy április óta nem érkeztek pénzek Brüsszelből.

Akar sorban állással heti kétszázezret keresni?

Gondolkozott már azon, hogy egyes termékekért, szolgáltatásokért mennyit kell sorban állni, miközben más hasznos tevékenységeket is végezhetne? New Yorkban van egy illető, aki megteszi a sorban állást helyettünk, és ezzel heti ezer dollárt is össze tud szedni.

Elbocsát 1700 dolgozót a Magyar Telekom

Elbocsát 1700 dolgozót a Magyar Telekom

A Magyar Telekom mintegy 1700 munkavállalójától válik meg a következő két év során – jelentette be a társaság csütörtökön. Azokat a dolgozókat, akik önként jelentkeznek az elbocsátásra, pluszjuttatások illetik majd meg.

Valaki jól megrántotta a forintot csütörtök reggel

Csütörtökön délelőtt rövid idő alatt több mint egy forinttal gyengült a magyar fizetőeszköz az euróval szemben, amelyet a kora reggeli 307,30 forint után röviddel 9 óra után már 308,31 forinton jegyeztek.

MTI

Magyarország legnagyobb hitelezője érdekes lépést tett

Magyarország legnagyobb hitelezője érdekes lépést tett

Tovább hizlalta magyar állampapírcsomagját az amerikai Franklin Templeton, az ország legnagyobb magánhitelezője – írta a Napi Gazdaság, amely szerint az alapkezelőnek június végén már közel 13 milliárd dollár volt az állománya. Érdekes viszont, hogy a portfóliójából kiszórta az összes magyar diszkont kincstárjegyet.

Hirdetés
1234109
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X