szerző:
MTI

A MÁV Rt.-nél új személyszállítási főigazgató és gépészeti főigazgató kezdi meg munkáját szombati hatállyal - derül ki a vasúttársaság csütörtöki közleményéből.

Mándoki Zoltán vezérigazgató közös megegyezéssel megszüntette Vizsy Ferenc személyszállítási főigazgató munkaviszonyát, akinek a helyére Mateczné Németh Ágnes, a személyszállítási üzletág eddigi üzemeltetési igazgatója lép.

Megszűnik Csiba József gépészeti főigazgató megbízatása is, aki a MÁV Rt. társasági szolgáltató főigazgatóságán folytatja munkáját. A vezérigazgató a gépészeti üzletág vezetésével Zaránd Györgyöt, a gépészeti üzletág eddigi fenntartási igazgatóját bízta meg - tartalmazza a közlemény.

MTI Gazdaság

Lemondott a MÁV elnöke

Udvari László a múlt hét végén juttatta el lemondását Kóka János gazdasági és közlekedési miniszternek. A Népszabadság értesülése szerint a vasúti társaság elnöke egyelõre nem kapott hivatalos választ a szakminisztériumtól, ennek ellenére döntésérõl tegnap tájékoztatta a MÁV vezetését is.

Vélemény

"Nem a privatizációval kell kezdeni a MÁV átalakítását"

Rövid távon könyvelési trükkökkel, illetve az eddigi finanszírozási formáknál drágább kötvénykibocsátással szeretne segíteni a Magyar Államvasutak Rt. (MÁV) pénzügyi gondjain Gaál Gyula (47 éves), aki a gazdasági és közlekedési tárca politikai államtitkári posztját cserélte a MÁV elnök-vezérigazgatói székére. Ha minden úgy megy, ahogy elképzeli, jövőre legalább három külön cégre bontják a MÁV-ot.

Pénzügyek

MÁV-ingatlan-börze

Csak a fele kelt el annak a több mint 150 ingatlannak, amelyeket tavaly november-decemberben hirdetett meg a Magyar...