szerző:
MTI

Az olasz vasutasok munkabeszüntetést tartanak január 16-án, vasárnap 21.00 órától január 17-én, hétfőn 21.00 óráig, ami érinti a MÁV-ot is.

A közlemény szerint az olasz sztrájk a Venezia és a Goldoni nemzetközi járatok utasait érinti. Január 16-án a Venezia EN-vonat ugyan elindul Budapestről, de Velence helyett csak Ljubljanáig közlekedik, és onnan indul vissza Budapestre január 17-én. Az olasz határig a szlovén vasút mentesítő vonatokat állít forgalomba. Január 16-án az olaszok nem indítják el Velencéből az egyébként 20 óra 10 perckor induló Venezia EN-vonatot.

Január 17-én a Budapest-Velence közötti Goldoni EC egyik járata sem közlekedik az Olasz Vasúton (FS) munkabeszüntetés miatt. A Magyarországon megvásárolt vasúti jegyeket a MÁV a kezelési költségek levonása nélkül visszatéríti.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!