szerző:
MTI

A beruházás során újjáépül a Lágymányosi-híd pesti oldalán álló volt Borjúvásárcsarnok. Az épületben 3170 négyzetméter nettó alapterületű irodateret alakítanak ki, az újjáépített csarnok lesz Budapest első "loft" irodaépülete.

Összesen 3 milliárd forintos beruházással épül a budapesti Máriássy Ház két irodaépülete. Az épületek alapkövét szerdán rakta le Noah M. Steinberg, az ingatlanberuházó cég, a Wallis Ingatlan Rt. vezérigazgatója és Gegesy Ferenc, Ferencváros polgármestere.

A beruházás másik eleme a szomszédos telken épülő új, öt emeletes modern irodaház, ahol 5866 négyzetméternyi irodát, 117 férőhelyes mélygarázst és 32 férőhelyes földszinti parkolót alakítanak ki.

A Borjúvásárcsarnok műemléképülete 1927-ben épült a Marhaközvágóhíd utolsó elemeként, a háború után autókereskedés, majd elektronikai vállalat működött a területen. Az épület sajátossága, hogy mint "loft" ház - újjáépített nagy belmagasságú, volt ipari hasznosítású épület - nagyméretű, egyterű irodák kialakítását teszi lehetővé, s így kiválóan alkalmas call-centerek, back office tevékenység elhelyezésére - mondta Árendás Gergely, a Wallis Ingatlan Rt. vezérigazgató-helyettese. 

A beruházás 70 százalékban bankhitelből, 30 százalékban saját forrásból valósul meg, a finanszírozó nevét nem hozták nyilvánosságra. A Wallis Ingatlan Rt. idén 8 miliárd forint értékű ingatlanberuházást valósít meg, ebből 3 milliárd forintos beruházási értékű a most kezdődő két irodaépület kialakítása, s ugyancsak 3 milliárd forintba kerül az augusztusra elkészülő Danubius IV. irodaház.

   

hvg.hu Gazdaság

Budapesten is hódít a loft

Új termékekre van szükség ahhoz, hogy fenntartható legyen az ingatlanpiac növekedésének üteme - vélik az Engel Group ingatlanpiaci szakértői. Idén mindössze ötven loftlakás került piacra Budapesten, ám újabb ilyen jellegű beruházások körvonalazódnak.

Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Gazdaság

Budapesti loftok: hagyományosan és magyarosan

A lepusztult gyárépületek átalakítása mára világszerte divattá vált. Az új trend a budapesti piacon is jelenlévő nagyobb ingatlanfejlesztők figyelmét is felkeltette. Míg tőlünk nyugatabbra már külön ingatlanügynökségek foglalkoznak loftok értékesítésével, Budapest még csak most ismerkedik az új termékkel, noha ipari épület a Duna mindkét oldalán bőségesen akad.