szerző:
MTI

A beruházás során újjáépül a Lágymányosi-híd pesti oldalán álló volt Borjúvásárcsarnok. Az épületben 3170 négyzetméter nettó alapterületű irodateret alakítanak ki, az újjáépített csarnok lesz Budapest első "loft" irodaépülete.

Összesen 3 milliárd forintos beruházással épül a budapesti Máriássy Ház két irodaépülete. Az épületek alapkövét szerdán rakta le Noah M. Steinberg, az ingatlanberuházó cég, a Wallis Ingatlan Rt. vezérigazgatója és Gegesy Ferenc, Ferencváros polgármestere.

A beruházás másik eleme a szomszédos telken épülő új, öt emeletes modern irodaház, ahol 5866 négyzetméternyi irodát, 117 férőhelyes mélygarázst és 32 férőhelyes földszinti parkolót alakítanak ki.

A Borjúvásárcsarnok műemléképülete 1927-ben épült a Marhaközvágóhíd utolsó elemeként, a háború után autókereskedés, majd elektronikai vállalat működött a területen. Az épület sajátossága, hogy mint "loft" ház - újjáépített nagy belmagasságú, volt ipari hasznosítású épület - nagyméretű, egyterű irodák kialakítását teszi lehetővé, s így kiválóan alkalmas call-centerek, back office tevékenység elhelyezésére - mondta Árendás Gergely, a Wallis Ingatlan Rt. vezérigazgató-helyettese. 

A beruházás 70 százalékban bankhitelből, 30 százalékban saját forrásból valósul meg, a finanszírozó nevét nem hozták nyilvánosságra. A Wallis Ingatlan Rt. idén 8 miliárd forint értékű ingatlanberuházást valósít meg, ebből 3 milliárd forintos beruházási értékű a most kezdődő két irodaépület kialakítása, s ugyancsak 3 milliárd forintba kerül az augusztusra elkészülő Danubius IV. irodaház.

   

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Gazdaság

Budapesten is hódít a loft

Új termékekre van szükség ahhoz, hogy fenntartható legyen az ingatlanpiac növekedésének üteme - vélik az Engel Group ingatlanpiaci szakértői. Idén mindössze ötven loftlakás került piacra Budapesten, ám újabb ilyen jellegű beruházások körvonalazódnak.

Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Gazdaság

Budapesti loftok: hagyományosan és magyarosan

A lepusztult gyárépületek átalakítása mára világszerte divattá vált. Az új trend a budapesti piacon is jelenlévő nagyobb ingatlanfejlesztők figyelmét is felkeltette. Míg tőlünk nyugatabbra már külön ingatlanügynökségek foglalkoznak loftok értékesítésével, Budapest még csak most ismerkedik az új termékkel, noha ipari épület a Duna mindkét oldalán bőségesen akad.