szerző:
hvg.hu

Dubaiban mutatják be a Mercedes kishaszonjárműve, az Unimog U 500 exkluzív, hétköznapokra, szabadidős- és sporttevékenységre is egyaránt alkalmas terepjáróját.

Fura, de hasznos az Unimog
A DaimlerChrysler jövő év elején a Dubai Motor Show-n mutatja be az új Unimog U 500 Black Edition modelljét, amelyet a Brabus utólagosan fel is tuningolt. Az új Unimog Black Edition városi-, szabadidő-, terep- és haszonjármű kombinációja az Unimog U 500 alapjaira épül. A bottropi Brabus tuning-műhellyel együttműködésben olyan egyedi kialakítású szabadidős járművet alkottak, amely az átlagos utcai forgalomból már feltűnő megjelenésével kitűnik, emellett kimagasló tereptulajdon-ságokkal rendelkezik.

Az Unimog 6,4 literes motorjának teljesítménye 280 lóerő, leadott nyomatéka 1100 Nm. Hosszú tengelyáttétele miatt akár az óránként 120 kilométeres sebességet is elérheti. 11,99 tonnás össztömege mellett hasznos terhelhetősége 4,3 tonna. A napi használat mellett ezzel az Unimoggal vadregényes hegyek, félreeső sípályák vagy éppen forró sivatagi területek is megközelíthetők.

Kamionos kényelem
A járműben a magasra helyezett üléspozíció a vezetőnek körben tökéletes kilátást biztosít. A szériafelszerelés szervokormánynak és a jármű kompakt méreteinek köszönhetően a középkategóriájú személyautók fordulékonyságával vetekszik. A polírozott nemesacélból készült robusztus bukócső és a felfele húzott króm kipufogócső egyaránt a jármű sportos jegyeit hangsúlyozzák. A jármű belső terének nemesítése is a Brabus nevéhez kötődik. A tető belső része és az A- valamint a B-oszlopok Alcantara-, a sportos kialakítású ülések finom bőr-, a lábtér pedig bolyhos velúrborítást kaptak. Az S-osztályból már ismert 6,5 hüvelykes képernyős DVD-navigációs és telematikai rendszer, CD-váltó, kétzónás klíma és egy speciális iránytű varázsol luxust.

 

MTI Gazdaság

Visszahívnak 1,3 millió Mercedest

A Mercedes 1,3 millió gépkocsit hív vissza ellenőrzésre, hogy esetleges meghibásodásuk elkerülésére ellenőrizze azok dinamóját, villamos-áramköreit és fékjeit is. Hat és nyolchengeres, 2001 és 2005 között gyártott kocsikról van szó.

hvg.hu Autó

Terepen is kényeztet az új Mercedes

A Mercedes-Benz a GL-osztállyal bővíti a sportos szabadidő-járművek kínálatát. A hétüléses prémium terepjáró menetdinamikájával, kimagasló helykínálatával nem csak szilárd úton, hanem terepen is a luxus limuzinok minden komfortjával kényezteti utasait.