szerző:
hvg.hu

A Nike szerint az Adidas ellopta az edzőcipőkre kifejlesztett technológiát. Az amerikai cég beperelte német riválisát.

A világ egyik vezető sportszergyártója, a Nike keresetet nyújtott be legnagyobb riválisával, az Adidas-Salomonnal szemben. A Nike szerint az Adidas szabadalmi törvény sértett azzal, hogy a Nike által kifejlesztett "Shox" technológiát használta fel edzőcipőihez – írja a Guardian.

Nike SHOX
© Nike.com
Az amerikai cégnek 16 évébe telt a technológia kifejlesztése, és jelentős pénzeket emésztett fel, míg bevezették az új edzőcipőket a piacra. A technológiát 19 különböző szabadalommal védik. A Nike sportszergyártót úgy ismerik világszerte, mint amely sok energiát fektet abba, hogy fejlessze termékeit – nyilatkozta a cég alelnöke. Eric Sprunk szerint frusztráló és helytelen, amikor konkurens cégek "kölcsönveszik" és átalakítják a kifejlesztett technológiákat.

A német Adidas a második legnagyobb sportszergyártóvá vált a világon, miután megszerezte az irányítást a Reebok felett. A cég közleményben reagál majd a Nike vádjaira. Az Adidas részvényeinek árfolyama 0,21 százalékkal csökkent a hírre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Gazdaság

Az Adidas megveszi a Reebokot

A világ második számú sportruházat- és sportszergyártója, a német Adidas-Salomon megvásárolja az amerikai Reebokot.