szerző:
hvg.hu

A Levegő Munkacsoport megtámadta a Hankook gyár környezetvédelmi engedélyét, mert szerintük aggályos, hogy naponta több tucat kamion szállítja majd az árut a gyárból.

A Hankook gyár környezetvédelmi engedélyét megtámadta a Levegő Munkacsoport, mert aggályosnak tartják, hogy naponta több tucat kamion szállítja majd az árut a gyárból - közölte a dunaújvárosi polgármester. A szervezet lépését Kálmán Anrdás politikai állásfoglalásnak tartja, s a csoport beadványában felsorolt indokok mindegyikét álságosnak nevezte. Szerinte ebből is látszik, hogy gazdasági lobbik húzódnak a városban folyó bizonyos környezetvédelmi ügyek mögött.

Arra is hivatkozik a zöld szervezet, hogy néhány, a gumigyártás során is használt anyag 2010-től tiltólistán lesz az EU tagállamaiban. Kálmán András úgy nyilatkozott: a Hankook terület-előkészítését nem akadályozza, hogy megtámadták a környezetvédelmi engedélyt. A munkálatok folyhatnak, a csarnoképítés azonban nem kezdődhet meg addig, amíg nem lesz építési engedély.

A polgármestert felháborítják a valótlan ellenzéki támadások, nem csak a Hankook, de a Dunaferr ügyében is. A gyáreladásról személyesen érdeklődött, és mint mondta: megnyugtató választ kapott.

A témáról részletesebben a Dunaújvárosi Hírlapban olvashatnak.

MTI Gazdaság

Új vezérigazgató a Dunaferr élén

A Dunaferr Rt. igazgatósága csütörtöki ülésén elfogadta Sushil Trikha vezérigazgatói megbízatásáról való lemondását, és az igazgatóság tagját, Valerij Naumenkót bízta meg a következő közgyűlésig a vezérigazgatói teendők ellátásával.

Hét nap

ZÖLDEK A HANKOOK ELLEN

Megfellebbezte a dunaújvárosi Hankook gumiabroncsgyár környezetvédelmi engedélyét a Levegő Munkacsoport.

MTI Gazdaság

Elkészült az M6-os első keresztező útja

Elkészült az épülő M6-os autópálya Érdi tető-Dunaújváros közötti szakaszának első keresztező útja, ideiglenesen átadták a forgalomnak a baracsi felüljárót - közölte a beruházást megvalósító M6 Duna Autópálya-építő Konzorciós Rt. igazgatósági tagja.

MTI Gazdaság

PPP-konstrukcióban épülhet az M6, M60 két szakasza

A kormány szerdai döntése szerint Public Private Partnership (PPP) konstrukcióban épülhet meg 2007 végéig az M6-os autópálya Szekszárd-Bóly közötti 47,9 kilométeres, és az M60-as Bóly-Pécs közötti kétszer két sávos autóút 10 kilométeres szakasza.