szerző:
MTI/hvg.hu

A DHL Expressz Magyarország Kft. első vidéki bázisát a Fly Balatonon nyitja meg szeptemberben - közölték a társaság sajtótájékoztatóján Sármelléken hétfőn.

DHL repülőgép landolás előtt. Sármellékre tartanak
© airlinephotos.de
Az Ír-Magyar Cape Clear Aviation Kft. közel 600 millió forintos beruházásában a sármelléki FLY Balaton Nemzetközi Repülőtéren 2.400 négyzetméter területű logisztikai bázis építését kezdték meg. A létesítményt a DHL Expressz Magyarország Kft., a világ egyik nagy expressz-csomagszállítójának hazai leányvállalata, működteti szeptembertől.

Martin Studer, az expressz-csomagszállító cég ügyvezető igazgatója elmondta: a nyár végére elkészülő budapesti után másodikként megnyíló magyarországi repülőtéri bázisuk fordulópont lesz a társaság életében.

Az ügyvezető kifejtette: a szeptembertől Sármelléken állomásozó Airbus A300-as típusú gépükön továbbítandó és érkező gyorsszállítmányok révén alkalmanként egy teljes munkanapot takarítanak meg a légi export-import szolgáltatást igénybevevő dél- és nyugat-dunántúli termelő vállalatok. A lakossági küldemények pedig 5-5,5 órával hamarabb érkeznek célba.

Az első vidéki repülőtéren való megjelenésük,a logisztikai bázis kínálta infrastruktúra új termelő-beruházásokat vonz majd a térségbe, további munkahelyeket kínálva – tette hozzá Martin Studer.

Egy regionális repülőtér gazdaságos működtetése nem alapozható csak a személyforgalomra és ezt jól példázza a DHL és a Fly Balaton együttműködése. A kormányzat a jövőben is felajánlja partnerségét, hogy más térségek vállalkozói és leendő befektetői is hasonló létesítményhez juthassanak – hangsúlyozta Újhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára a sármelléki beruházás bejelentésekor.

Közölte, hogy a nemrég Brüsszel ben is jóváhagyott Új Magyarország Programban is megjelennek az ipar-logisztikai parkok fejlesztési forrásai.

A DHL sármelléki bázisa az első „szereplője” egy leendő 25 hektáros logisztikai parknak, amelybe számos beruházót várnak a következő években – közölték a tájékoztatón.

A gyorsszállító szolgálat bázisa a FLY Balaton termináljának szomszédságában, augusztus végére épül fel és szeptemberben kezdi meg működését, 25-30 alkalmazottal.

A DHL mamutvállalatnak világszerte 550 ezer alkalmazottja van, akik 75 ezer járművel évente 1,5 milliárd darab szállítmányt továbbítanak. Magyarországon tavaly 25 százalékkal, több mint 15 ezerre nőtt az expressz áru szállíttató ügyfeleik száma - tudatták a cég vezetői.

MTI Gazdaság

Állandóan működő reptér lesz a sármelléki

A kormány szerdai döntése értelmében állandó, jövő hétfőtől 24 órás nyitva tartással működő, személyforgalmat bonyolító határátkelőhellyé válik a sármelléki repülőtér – jelentette be Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára.

Gazdaság

Írek fejlesztik a sármelléki repteret

Az ír tulajdonú Cape Clair Aviation Kft. és a Balaton-West Airportot tulajdonló Sármellék-Zalavár Airport Kft. szerződése értelmében az ír társaság bérlőként fejleszti tovább a sármelléki repülőteret.

MTI Világ

Lezuhant a DHL egyik postagépe

Lezuhant a DHL csomagküldő szolgálat egyik szállító repülőgépe felszállás után röviddel az észak-olaszországi Bergamo közelében. A légi katasztrófában a személyzet mindhárom tagja életét vesztette.

MTI Itthon

Puskásról nevezik el Sármellék új terminálját

Miután a Fly Balatont működtető Cape Clear Aviation (CCA) Kft. megkapta a névhasználati jogot a családtól, 2007 tavaszán ünnepélyesen felveszi a november 17-én elhunyt Puskás Ferenc nevét Sármellék nemzetközi regionális repülőterének fél évvel ezelőtt átadott új terminálja, amelyben futballtörténeti emlékpontot is berendeznek.

MTI Gazdaság

Megnégyszerezte forgalmát a sármelléki repülőtér

Az év első négy hónapjában 24 146 utasa volt a sármelléki Fly Balaton nemzetközi regionális repülőtérnek, ez négyszerese a 2006-os hasonló időszakénak és éves szinten újabb - 145-150 ezres - forgalmi rekordot vetít előre - mondta a légikikötő marketing és értékesítési igazgatója.