szerző:
MTI

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok hétfőn csekély veszteségekkel kezdenek: a befektetők óvatosak, mert nagy a bizonytalanság afelől, hogy a Fed kedden negyed vagy fél százalékponttal csökkenti-e irányadó napi kamatcélját.

URLguru

További hasznos weblapokat szeretne a témában? Esetleg Ön osztana meg másokkal érdekes linkeket? Kattintson az URLguru.hu oldalra!

Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 egy pont körüli gyengüléssel, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 nyolc pont körüli visszalépéssel nyithat.

A New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései közül a New York-i értéktőzsde fő mutatójáé, a Dow Jones ipari átlagé hétfő reggelre 20 ponttal 13 630 pontra csökkent, a Nasdaq összetett mutatójáé 4,00 ponttal 2128,00 pontra süllyedt, az S&P 500-asé 4,80 ponttal 1502,50 pontra rosszabbodott.

MTI Gazdaság

Eltérő várakozások a tőzsdén

Az előző napi több mint két százalékos emelkedés után kis korrekciót vagy limitált erősödést egyaránt elképzelhetőnek tartanak csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén a megkérdezett elemzők.

MTI Gazdaság

Jó napjuk lehet a tőzsdéknek

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok hétfőn emelkedő pályán kezdenek, élen a biztosítókkal, a francia AXA közeljövőben várt terjeszkedésének hírére. Általában javítja a piaci hangulatot, hogy az amerikai ünnepi bevásárlási szezon jól kezdődött az eddigi hírek szerint.