szerző:
MTI

Hétfőn kissé erősödött a forint az euróval szemben.

A budapesti bankközi devizapiacon hétfő délelőtt 264,25/35 forint volt az euró árfolyama, ami valamivel erősebb forintot jelent a pénteki 264,70/80-nál.

A kereskedők szerint ugyanakkor a reggeli kereskedésre leginkább az ingadozás, a bizonytalanság volt a jellemző: az árfolyam másfél óra leforgása alatt a nyitás 264,50 forintos értékéről 263,50-ig jutott, majd 264,30-ra korrigált - mindezt meglehetősen szerény forgalom mellett. A jelek szerint új pozíciókat nemigen nyitnak már a ma esedékes MNB kamatdöntés előtt, a piaci szereplők úgy adják-veszik egymás között meglévő pozícióikat, "mint a forró gesztenyét".

Délelőtti értékét tekintve nem sokat változott a dollár árfolyama: a 178,40 forintos szint alig tér el a pénteki 178,50/65 forinttól, de itt is volt jóval erősebb forintárfolyam: az eddigi szélső érték 177,90 forint. Mozdulatlan, szinte érintetlen a bankközi forintpiac: változásra, élénkülésre csak a kamatdöntés után lehet számítani.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Gazdaság

Jelentősen erősödött a forint

Erősödött a forint, az eurót 264,85/95 forinton jegyezték csütörtök délelőtt kilenc óra után a budapesti bankközi piacon, szemben az előző nap délutáni 266,05/10 forinttal.

MTI Gazdaság

Gyengült a forint a bankközi piacon

Gyengüléssel nyitott a forint pénteken, kilenc óra után 264,80/95 forinton jegyezték az eurót, szemben az előző nap délutáni 263,85/264,00 forinttal.