szerző:
MTI

Röviddel 6 óra előtt az euró 309,56 forintot ért a hétfő késő esti 310,35 forint után (-0,25 százalék). A dollár 245,84 forintról 243,55 forintra gyengült (-0,93 százalék).

A szakértők azzal számolnak, hogy rövid távon az euró valamivel 300 forint fölött stabilizálódhat. Arra azonban nem sok esélyt látnak, hogy 300 forint alá gyengüljön, amíg a jegybank nem ismertet további részleteket terezett intervenciójáról vagy kamatemelési szándékáról.  

A CIB Bank szerint az MNB vasárnapi verbális intervenciója stabilizálhatja rövid távon a forintot, az azonban nem biztos, hogy nincs szükség további intézkedésekre, így kamatemelésre. A jegybank szerepe korlátozott a magyarországi bizalom erősítése céljából, fiskális oldalról is szükség van lépésekre - tette hozzá a bank.

Kövesse nyomon az árfolyamok alakulását!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!