Kedden délelőtt is erősödött a forint a bankközi devizapiacon, az euró jegyzése 307-ig süllyedt. A dollár gyengült az euróval szemben, a svájci frank 210 forint alá került.

Erősödéssel kezdett a forint a bankközi devizapiacon kedden, az euró jegyzése a reggeli 309,50 forintról fél 10-ig 307-ig süllyedt. A dollárt ugyanekkor 241,50 a svájci frankot 209,30 forinton jegyezték. Az euró erősödött a dollárral szemben, az EUR/USD keresztárfolyam a reggeli 1,2600-ról 1,2700-re ment föl.

A Commerzbank elemzői reggeli kommentjükben rámutatnak, hogy lendületes erősödés jellemezte a hétfői napot – legalábbis abban a nagyjából húsz percben, amíg komolyabban erősödni tudott a forint, egészen 306-ig. Ezek után inkább a várakozós, egyik lábról a másikra nehezedős semmilyen nap volt a 308-311 közötti, nem túl tágas folyosón.

A mai napra sem várunk sok izgalmat, mindenkinek van egy ismerőse, aki hallotta valakitől, hogy az MNB interveniál, interveniált vagy interveniálni fog, és ez a közös tudatalatti nem igazán engedi a forintot egyik irányban sem komolyabban elmozdulni – teszik hozzá a szakemberek.

Ecoline

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Gazdaság

Erősödött a forint

A forint egy százalékot meghaladó mértékben erősödött az euróhoz képest hétfőn kora reggel.

MTI Gazdaság

Több fronton is beavatkozik a jegybank a forint védelmében

Több eszközzel egyszerre próbálja a forint stabilitását megteremteni a Magyar Nemzeti Bank: rövid lejáratú eurót bocsát a pénzintézetek rendelkezésére, megpróbálja ennek használatára ösztönözni a bankokat, valamint eurót ad el és forintot vásárol a piacon - jelentette ki a jegybank elnöke hétfőn az MR1-Kossuth Rádiónak adott interjújában.