szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szerbiából több tonna, korábban oda exportált sertéscombot hozott vissza a Hungapig Kft., mert a szerbek jelezték, hogy a hús kiolvasztáskor szokatlanul sok vizet eresztett, és a húsban tűnyomokat is felfedeztek - írja a Magyar Hírlap.

A vizsgálatok bebizonyították, hogy a nyolcvan tonna, tömbbé fagyasztott sertéscombba fagyasztás előtt foszfátkészítménnyel kevert vizet juttattak. A hús eredetét a Kapuvári Hús Zrt. igazolta, ezért a lap megkereste az ügyben Bedecs Pált, a társaság vezérigazgatóját, aki elismerte, hogy érték minőségi kifogások a hússzállítmányt, de amíg a vizsgálat folyik, nem nyilatkozik a részletekről.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

hvg.hu Itthon

Mit darálnak a parizerbe?

Rémtörténetek és legendák keringenek arról, hogy mi kerül az itthon gyártott párizsiba és virslibe. A húsipari szakemberek azonban egyáltalán nem érzik magukat kínban, amikor a parizerről kell beszélniük. Sőt állítják: minősége ma sokkal jobb, mint tíz évvel ezelőtt.

Itthon

Hol vegyük a húsvéti sonkát?

Csodálatosan illatozó parasztsonkákat lehet kapni a pesti piacokon, igaz, meg kell fizetni az árát. Ha biztosra akarunk menni, és el akarjuk kerülni a jóféle húsvéti húsokra legfeljebb csak hasonlító termékek vásárlását, ne habozzunk, keressük fel a vásárcsarnokok pultjait.