szerző:
hvg.hu

Kedden reggel egy euró 264,57 forintot ért a nemzetközi bankközi devizapiacon. A forint kissé gyengült hétfő késő estéhez képest, de erősebb az euróval szemben, mint egy nappal korábban, amikor 268,57 forinton jegyezték az eurót.

Hétfőn a forint folyamatosan erősödött az euróval szemben, a pénteki, 269 forint feletti árfolyamról indulva egészen 264,54/euróig jutott, majd kedd reggelre minimálisan gyengült ugyan, de az erősödés tovább folytatódhat, annak nyomán, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kedvezően ítélte meg a magyar fiskális politika irányvonalát - írta elemzők véleményét idézve a DowJones hírszolgálat. 

Az idén eddig 0,39 százalékkal nőtt a forinthoz viszonyítva az euró árfolyama. Kedden reggel a dollár 176,87 forintra erősödött a hétfő késő esti 176,54 forintról (+0,19 százalék). Az idén mostanáig 6,07 százalékot gyengült a dollár a forinttal szemben. Az euró 0,06 százalékkal 25,4150 cseh koronára gyengült, és 0, 02 százalékkal 4,0783 lengyel zlotyra erősödött kedd reggelre.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!