szerző:
hvg.hu

Az M3 autópálya Nyíregyháza és 49. számú főút közti 34 kilométeres szakaszát 32 milliárd forintért a C-S-K-K 2009 konzorcium építheti meg. A konzorciumot a Colas Hungária Zrt. vezeti, a tagjai a Strabag Építő Zrt., a Közgép Zrt., valamint a Kelet-Út Kft. – jelentette be Galuska János, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási igazgatója.

A hat ajánlattevő közül kettő adott be érvényes ajánlatot, második helyen a Porr Építési Kft. állt 32,6 milliárd forinttal. A nyertes konzorcium jövő év december 15-ig készül el a munkával, az autópálya Vásárosnaményig tartó folytatására jelenleg folyik a közbeszerzési eljárás.

A közbeszerzésen a Poprastav a.s., valamint a Bilfinger vezette konzorcium nem pótolta a kiíró által jelzett hiányt, míg a Hídépítő Zrt., lejárt érvényességű nyilatkozatot is beadott, a Vegyépszer vezette konzorcium pedig a megfelelő szakemberek meglétét nem igazolta.

Az autópálya nettó 32 milliárd forintos építési költségéből 85 százalék az uniós támogatás, a többi hazai forrás. Az utóbbi évek legolcsóbb autópályája lesz ez a szakasz, a NIF Zrt. 40 milliárd forint fölé becsülte a költségeket. Az olcsóbb ár azonban változatlan műszaki tartalmat takar – mondta Galuska János. A nyertes konzorciummal február elején köti meg a szerződést a fejlesztő.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!