szerző:
MTI

Működtető felszámolás mellett döntött a sármelléki repülőtér felszámolóbiztosa, így április elsejétől ismét beindul a Balaton Airport a magyar SCD Group üzemeltetésében − jelentette be Suchman Tamás, a Balatoni Fejlesztési Tanács (BFT) elnöke a szervezet pénteki ülésén Siófokon.

A BFT elnöke kifejtette, hogy az üdülőrégió igenforgalmi teljesítménye nagyban függ a sármelléki repülőtértől, amely komoly kormányzati és vállalkozói tőkéből indulhatott be, 140-200 ezres potenciális utasforgalmat magában rejtve. A tulajdonos a válság miatt komoly adósságokat halmozott fel és elkerülhetetlenné vált a felszámolás. Az egyeztetéseken − amelyben Suchman Tamás is részt vett − az ingatlanfejlesztéssel és befektetéssel foglalkozó, magyar tulajdonú SCD vállalta az üzemeltetést, megállapodásra törekedve az érintett önkormányzatokkal. Az üzleti kapcsolatai révén az első évben 50 ezer körüli utasforgalom elérését célul tűző SCD jelezte, szeretné tartósan megszerezni az üzemeltetői jogot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!