szerző:
MTI

A válság megtizedelte a hitelkártyák számát: egy év alatt 232 ezer ilyen plasztiklap tűnt el a piacról − írta szerdai számában a Napi Gazdaság.

A jegybank adataiból ugyanakkor az is kiderül, hogy a banki ügyfelek egyre többször használják bankkártyájukat vásárlásra: a készpénzfelvételi tranzakciók számának 3,3 százalékos visszaesése mellett a vásárlás darabszáma 11,5 százalékkal nőtt. A tavalyi adatok alapján 184,9 millió alkalommal húztak le kártyát elfogadó POS-terminálon. A forgalomban levő POS-készülékek száma pedig mintegy 10 ezerrel nőtt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Gazdaság

Hitelkártya reklámok miatt bírságol a versenyhivatal

Ismét hitelkártya reklámok miatt bírságolt bankokat a Gazdasági Verseny Hivatal (GVH): megtévesztő hirdetéseik miatt a Raiffeisen Bank 9 millió, a Budapest Bank pedig 12 millió forint bírságot köteles fizetni - közölte a GVH. A két pénzintézetet egy piactisztító vizsgálatsorozat részeként vonta eljárás alá a versenyhatóság.

HVG HVG Hetilap

Hitelkártyacsődök

A hitelkártya-bedőlések rohamos terjedését jósolja az IMF a gazdasági válság újabb elemeként.