szerző:
MTI

Csomagoló központot létesít a generikus és speciális gyógyszereket gyártó Mylan a Komáromi Ipari Parkban. A projekt az elkövetkező néhány évben közel 400 új munkahelyet teremt a régióban.

A Mylan ügyvezető igazgatója, Rajiv Malik nagyon örül, hogy a Mylan Magyarországon bővítheti tevékenységét. "Alapos mérlegelés után döntöttünk végül a komáromi helyszín mellett. A jövőben e magas minőségű, hatékonyan működő csomagolóbázis hozzájárul dinamikus üzleti tevékenységünkhöz és egyben a helyi gazdaság motorja is lesz. Célunk, hogy gyógyszereinket a világon élő hétmilliárd ember számára elérhetővé tegyük, ezért örömünkre szolgál, hogy a magas minőségű gyógyszerek piacán növelni tudjuk részesesünket az egész országban” - tette hozzá.

A Mylan egy 10 ezer négyzetméteres csarnokot vásárolt Komáromban, amelyet a vállalat gyártóegységeiből érkező tabletták és kapszulák csomagolására alkalmas központtá alakítanak. A beruházás keretében csomagoló, tároló és támogató funkciókat (például minőségellenőrző laboratóriumot) alakítanak ki.

A tevékenység az Európai Gyógyszerügynökség, az Amerikai Élelmiszeri és Gyógyszerügyi Hivatal és a magyar Országos Gyógyszerészeti Intézet minden előírásának meg fog felelni. A Mylan egyike a világ vezető generikus és speciális gyógyszergyártó vállalatainak és több mint 140 országban és régióban van jelen termékeivel. A cég a világ egyik legnagyobb aktív gyógyszeripari alapanyaggyártója, és a légzési, allergiás és pszichiátriai terápiához alkalmas termékeket is előállít.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Gazdaság

A Roche 15 céggel tárgyal a Tamiflu gyártásáról

A svájci Roche konszern előrehaladott tárgyalásokat folytat több gyógyszergyártóval a influenza elleni Tamiflu nevű készítmény licenszbe adásáról - erősítette meg a Roche. Más források szerint a svájci vállalat 15 céggel tárgyal és ha ezek eredménnyel végződnek, úgy a gyógyszer gyártása világszerte gyors ütemben bővülhet.