szerző:
HVG

Két részletben több mint egymilliárd forint hitelt nyújtott a sármelléki FlyBalaton repülőtér üzemeltetőjének az állami Magyar Fejlesztési Bank – tudta meg a HVG.

A beruházási hitelrészt 2025-ig, a forgóeszköz-kölcsönt pedig 2015-ig kell visszafizetnie az állami bank számára a FB Airport Kft.-nek, amelyik az SCD-csoport érdekeltségébe tartozik.

Az ügylet részleteiről a friss HVG Cégvilág rovatában olvashat bővebben.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Gazdaság

Fly Balaton: cáfolják Suchmant

Eredményes volt a Sármelléki Repülőtér üzemeltetésére kiírt nyilvános pályázati eljárás, amelyen az SCD Group tette a legjobb ajánlatot, de a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) pénteki ülésén elhangzottakkal ellentétben a szerződéskötési folyamat még nem zárult le − közölte az SCD Group Zrt.

MTI Gazdaság

Áprilistól újraindul a sármelléki repülőtér

Működtető felszámolás mellett döntött a sármelléki repülőtér felszámolóbiztosa, így április elsejétől ismét beindul a Balaton Airport a magyar SCD Group üzemeltetésében − jelentette be Suchman Tamás, a Balatoni Fejlesztési Tanács (BFT) elnöke a szervezet pénteki ülésén Siófokon.

MTI Gazdaság

Megállapodás a sármelléki repülőtér működtetéséről

Az SCD csoporthoz tartozó FB Airport Kft. vette bérbe és üzemelteti a sármelléki repülőteret ötven plusz ötven évre, a megállapodást szerdán kötötték meg a tulajdonos sármelléki és zalavári önkormányzattal - tájékoztatta az SCD Group szerdán közleményben az MTI-t.