szerző:
MTI

Bár rekordszámú milliárdos él a világon 2011-ben, csak 14 százalékuk szabad vagy külön élő, a többiek házasok - derül ki a Forbes elemzéséből.

A világ 1210 jelenlegi dollármilliárdosából 175-öt - köztük 48 nőt - lehet még "megfogni": 36-an sohasem házasodtak meg, 81-en elváltak, 6-an házasok ugyan, de már külön élnek, végül 52-en özvegyek. Mint azonban a Forbes kiemeli, a partiképesnek minősítettek közül sokan - így például a Facebookos Dustin Moskovitz, Mark Zuckerberg és Sean Parker - komoly párkapcsolatban élnek. 

"Lehetséges találkozni egy milliárdossal, szerelembe esni vele, és boldogan élni, de ez egyáltalán nem annyira valószínű" - mondta Luisa Kroll, a Forbes vezető szerkesztője, miután kielemezte a világ leggazdagabb embereinek múlt héten közzétett listáját. A magazin szerint Carlos Slim mexikói üzletember már második éve sikeresen őrzi a leggazdagabbnak járó koronát, ráadásul tavaly az ő vagyona gyarapodott a legnagyobb mértékben, 20,5 milliárd dollárral, és ezzel eléri a 74 milliárdot (14 470 milliárd forint). 

A második helyet megtartotta a Microsoft társalapítója, Bill Gates, akinek vagyonát 56 milliárd dollárra (10 950 milliárd forint) becsülték 3 milliárdos tavalyi gyarapodás után. A dobogó legalsó fokán sem volt változás: Warren Buffett amerikai befektető vagyona 47-ről 50 milliárd dollárra (9780 milliárd forint) nőtt. A Forbes szerint a világ milliárdosainak vagyona összességében 25 százalékkal, 4,5 billió dollárra (880 billió forint) nőtt tavaly, a legtehetősebbek átlagos nettó vagyona pedig 3,5-ről 3,7 milliárd dollárra (720 milliárd forint) hízott 2010 folyamán.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!