szerző:
hvg.hu

A soproni Kékfrank mintájára a pécsi városvezetés is támogatja a helyi pénz - Pécsi Tüke - bevezetését, az ezzel kapcsolatos felmérés és előkészítés már megkezdődött - írja a Dunántúli Napló.

Pécsett túlságosan is sebezhető a gazdaság, ezáltal nemcsak az általános válság, hanem a helyi nehézségek miatt is kiszolgáltatott helyzetben vannak az itt élők - mondta a Dunántúli Naplónak Kis Varga István, az Öntevékeny Keleti Városrész mintaprogram polgármesteri megbízottja. Ezért is indokolt a Pécsi Tüke helyi pénz bevezetése, amely 2012. végére várható és a tavaly elindult Tüke kártya programhoz csatlakoztatható.

A számos országban működő helyi pénzek arra késztetik a lakosságot, hogy a helyben gyártott termékeket, szolgáltatásokat vásárolják, felhalmozás helyett költésre ösztönöznek, emellett nagyon fontos a közösségépítő és -formáló szerepük is - mondta Kis Varga István. A program beindításához szükség van a helyi termékek gyártása, a mezőgazdasági tevékenység elterjesztésére, a kisvállalkozások megerősítésére, a saját kézműves háttér megteremtésére.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!