szerző:
MTI/Zalai Hírlap

Megkezdődött a próbaüzem a pacsai Zalai Baromfifeldolgozóban. Jövő héten már a továbbfeldolgozó üzem is működik majd, így a boltok polcain napokon belül megjelennek a cég termékei - írta pénteki számában a Zalai Hírlap.

Csütörtökön 900 pulykát vágtak le, de a tervek szerint jövő év szeptember-októberében már hetente 16 ezer pulykát vágnak, csirkéből pedig a kezdeti 15-20 ezres számot heti 60 ezerre növelik - mondta a lapnak Bedő Tibor ügyvezető.

Tájékoztatása szerint a pulyka és a csirke a Zalabaromfi egykori termelői köréből, 70 kilométeres átlagos beszállítói távolságból érkezik az üzembe.

A késztermékek 35 százaléka - zömében frissen, kisebb részben fagyasztva - exportra megy. A csirke, pulyka nagy részét itthon is frissen kívánják értékesíteni. Nemsokára párizsit, virslit, felvágottat és májast, valamint füstölt, főtt, pácolt pulykamellet és combot is gyártanak majd.

A termelés 65 dolgozóval indult, de a létszámot a piaci igények függvényében 200 főre szeretnék növelni. A kft. 120 új munkahely létrehozására körülbelül 224 millió forint támogatást kap a Nemzetgazdasági Minisztériumtól.

A cég mögött álló termelői és takarmánykeverői tulajdonosi háttér biztonságot teremthet, 800 millió és 1,5 milliárd forint közötti forgóeszköz szükséges ugyanis ahhoz, hogy az üzemet ki tudják szolgálni alapanyaggal - mondta az ügyvezető.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!