szerző:
MTI

A legnagyobb forgalmat lebonyolító társaságként az év kereskedője a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Erste Befektetési Zrt. lett az összforgalom 17 százalékával, a médiadíjat pedig a Jazzy Rádió "Millásreggeli" című műsorának csapata kapta meg - közölte a BÉT csütörtökön.

A Tőzsdei Legek 2011 díjakat szerdán késő este osztották ki, a  pénzügyi kultúra oktatásáért a Junior Achievement Magyarországot díjazták. A 18 éve működő non-profit szervezet elméleti és gyakorlati képzésén 2011-ben háromezer diák vett részt, több mint 150 pedagógusnak pedig továbbképzést tartottak.

Az év kereskedő cége az azonnali piacon az Erste Befektetési Zrt. A teljes piaci forgalom 17 százalékát kitevő, 1.360,7 milliárd forint forgalmat ért el az Erste. A származékos piacon az év tőzsdei kereskedő cége a Raiffeisen Bank Zrt., az árupiacon pedig az Agrokont Brókerház Zrt. lett.

Az idei év legnagyobb forgalmat elért kibocsátója az OTP Bank Nyrt., az év hitelpapír kibocsátója a FHB Jelzálogbank Nyrt., a hitelpapír kibocsátás legjobb szervezője pedig az EQUILOR Befektetési Zrt. lett.

Az év adatszolgáltatójaként a BÉT a Bloomberg L.P.-t nevezte meg azért, mert az adatszolgáltató közreműködésével a BÉT növelni tudta a nemzetközi ismertségét a felhasználók körében.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!