szerző:
MTI

Elszálltak a Somogy megyei Nagybajom fürdőálmai, miután a Timex Kft. többségi orosz tulajdonosa úgy döntött, hogy a mostani gazdasági helyzetben nem vág bele a beruházásba - írta szerdai számában a Somogyi Hírlap.

A megyei lap cikkében emlékeztetnek, hogy tavaly, négyévnyi várakozás után tették le az új fürdőkomplexum alapkövét. A tulajdonos Timex Kft. nagy reményeket fűzött a beruházáshoz, miután a termálfürdő fejlesztésére 450 millió, a szállodára több mint 282 millió forint támogatást nyert, ami a költségei felét biztosította volna. Az önerőt az eredeti tervek szerint saját forrásokból és bankhitelből teremtették volna elő.

Fedoszov Oleg, a Timex Kft. kisebbségi tulajdonosa az eredeti tervekkel kapcsolatban korábban azt nyilatkozta a lapnak, hogy olyan wellness-komplexumot szeretnének megépíteni Nagybajomban, ami a régióban is egyedülálló szolgáltatásokat biztosít. Az új fürdőt és a több mint 200 férőhelyesre tervezett szállodát 2012-ben nyitották volna meg. A meglévő 43-46 fokos vizet biztosító termálkút mellé pedig a kapacitás bővítéséhez egy új kutat is fúrtak volna.

A kisebbségi tulajdonos azt nyilatkozta a lapnak, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben a többségi tulajdonos nem látja biztosítva a beruházás megtérülését, ezért úgy döntött, leállítja az építkezést. Fedoszov Oleg annyit mondott még, hogy keresik a megoldást, "de még minden bizonytalan".