VG: a foglalót itt hagyva menekültek a befektetők

2012. február 14., kedd, 05:11 • Utolsó frissítés: 2012. február 14., kedd, 08:10
Szerző:


Címkék: ; ;

A válság hatására 2008-ról 2009-re szinte teljesen eltűntek a külföldi vevők az ingatlanpiacról, de tavaly és tavalyelőtt már ismét érezhető volt a jelenlétük, bár arányuk még nagyon távol van a válság előtti időszakban tapasztalttól - írja a keddi Világgazdaság.

Az egész országot figyelembe véve a belső pesti kerületekben fordul elő a legtöbb külföldi ingatlankereső.

Déry Attila, az Otthon Centrum vezető elemzője szerint ez igaz mind a válság előtti, mind a válság utáni időszakra, bár 2009-ben ezekből a kerületekből is szinte teljesen eltűntek a külföldi vásárlók. "Az sem volt ritka, hogy foglalókat is visszahagytak, amikor kivitték a pénzüket az országból" - mondta.

Az egyik legkedveltebb kerület hagyományosan az V., ott 2008-ban csaknem minden tizedik ingatlankereső külföldi volt, majd 2009-re az arányuk szinte nullára csökkent. 2010-től lehetett ismét érezni, hogy visszatérnek, de tavaly is csak néhány százalékot tett ki az arányuk.

Az V., a VI. és a VII. kerületben a válság előtt az angol, a francia, az olasz, a spanyol, valamint az ír keresők és vásárlók voltak többségben. A válságot követően átrendeződött a nációk aránya: a kevesebb angol, francia és spanyol mellett az orosz érdeklődők aránya nagyjából változatlan maradt, tavaly pedig egyre több német, valamint osztrák keresőt tapasztalnak, sőt, az olaszok aránya is növekedett - írja a lap.


VG: a foglalót itt hagyva menekültek a befektetők
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
összes részvény árfolyama »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X